Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) "İdlib bize sınır, dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize 'Niye bunu böyle yapıyorsunuz' diyemez. Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz, her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız' diyemez" "Yıllarca bizi terör örgütleriyle yeteri kadar, güçlü şekilde mücadele etmemekle itham edenler, şimdi terör örgütleriyle kol kola bölgemizi tanzime giriştiler. Dünyada kendilerine terörle mücadelede e

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib bize sınır, dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize 'Niye bunu böyle yapıyorsunuz' diyemez. Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz, her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız' diyemez." dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, ülkeler arasındaki ilişkilerin mutlak dostluk esasına göre tanzim edilmeyeceğini bildiklerini belirtti.

Erdoğan, "Bununla beraber 'müttefik' dediğimiz pek çok platformda birlikte çalıştığımız kimi devletlerin ülkemize karşı sergiledikleri bu iki yüzlü tutumdan biz çok rahatsızız. Yüz yüze geldiğimizde bize her türlü sözü, her türlü teminatı verenlerin, arkamızdan oynadıkları oyunların çirkinliği artık gizlenemez, saklanamaz hale gelmiştir. Artık bu mızrak, bu çuvala sığmıyor, bunları görüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'ye demokrasi, hukuk devleti, hak ve özgürlükler dersi verenlerin işlerine gelmediğinde bu kavramlardan kolayca vazgeçebildiklerini açık ve net olarak gördüklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yıllarca bizi terör örgütleriyle yeteri kadar, güçlü şekilde mücadele etmemekle itham edenler, şimdi terör örgütleriyle kol kola bölgemizi tanzime giriştiler. Dünyada kendilerine terörle mücadelede en büyük hedef olarak DEAŞ'ı gösterenler, şu anda DEAŞ'a karşı PYD gibi, YPG gibi terör örgütleriyle beraber mücadele ediyorlar. Şimdi soruyorum, 3 bin 300'ü aşkın TIR ile Kuzey Suriye'de, bizim güneyimizde bir terör örgütü oluşturmaya veya bir terör devleti oluşturmaya çalışanların niyeti nedir? Bunlara bu denli silahı ücretsiz olarak verenlerin niyeti nedir? Biz paramızla silah alamazken, onlara parasız olarak bu kadar silahı vermenin hedefi, gayesi ne olabilir? Burada soru işaretleri oluşmuyor mu? Biz bunların ne anlama geldiğini bilmiyor muyuz? Tabii ki biliyoruz."

- "Rusya, Türkiye, İran üçlü olarak bir karara vardık"

Astana süreci başlattıklarını ve bu Astana sürecinde Rusya, Türkiye, İran üçlü olarak bir karara vardıklarını belirten Erdoğan, "Nitekim işte 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib'le ilgili şu anda operasyonunu başlattı. Çünkü oradaki mazlumların üzerine gelenler, o mazlumlara, mağdurlara bunca silahla saldıranlar, rejim, ne yazık ki bütün bunlar karşısında bize tarihi bir sorumluluk yüklüyor." dedi.

- "Kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız' diyemez"

İdlib'de şu anda Halep'ten kovulanlar ve Halep'te yaşam hakları sona erdirilenlerin bulunduğuna değinen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İdlib bize sınır, dolayısıyla tedbirimizi almak durumundayız. Kimse bize 'Niye bunu böyle yapıyorsunuz' diyemez. Suriye'ye 911 kilometre sınırı olan biziz, her an taciz ve tehdit altında olan biziz, kimse bize 'Niye bunu böyle yaptınız' diyemez. Ama şunu unutmayın, bu ülkede değil, ülkenin dışında da Kılıçdaroğullarının adedi çok fazla. Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesine çıkmasına 'Evet' diyeceksin, aynı konuşmanda 9 dakika sonra 'İdlib'de ölenlerin sorumlusu Erdoğan'dır' diyeceksin. Bu ne menem iş, sen ne cahil adamsın ya, böyle bir mantık mı olur. Mantıksızlık makam kesbediyor bunda. Böyle bir durum, aynı konuşma içerisinde.

Zaten bakıyorsun yanında taşıdığı adamların her biri bir alem. Çanakkale'de bütün o kabristanlıkların, şehitliklerin olduğu bölgede hepsi 'Şarib-ül leyli vennehar', böyle bir durumda. Siz burada bir eğitime geldiniz, önce bir kendinizin eğitime ihtiyacı var. 24 saat, 48 saat sabredin, içmeyin de ondan sonra için, burası kabristanlık, burası şehadet makamlarının oluştuğu yer. Bunu bile yapamadılar, bu şehitler bunlar için mi şehadet şerbetini içtiler. Kahrediyorlar ben buna inanıyorum, niye? 'Bizim arkamızdan böyle bir nesil gelecek' diye."

- "Temennim odur ki kısa zamanda bu biter"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin İdlib'de özellikle Türkmen, Arap, Kürt ayırt etmeden onların izzetini korumanın, mağduriyetlerini gidermenin gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Erdoğan, "Şu anda Afrin'de Kürt vatandaşlarımız, Türkmen vatandaşlar ve bunun yanında da PYD ve YPG var, bu mücadelenin altında o da var. Bu işleri gidermemiz lazım. O rejimden biz herhangi bir şey bekleyemeyiz, o rejimin böyle bir derdi yok. Şu anda bu strateji uygun bir şekilde devam ediyor, temennim odur ki kısa zamanda bu biter." ifadesini kullandı.

Bununla beraber bir de Irak sürecinin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"Kuzey Irak'ta gelişmeler ortada. Kuzey Irak'ın da bu hale gelmesinin failleri bellidir, amilleri de bellidir. Onları artık şu anda açıklamaya değil, zaman ola onları da inşallah gündeme getiririz, onları da gün yüzüne çıkarırız. Çok açık, net Telafer 400 bin Türkmen'in olduğu yer. Yarı Şia, yarı Sünni ama bu insanların hepsi 10 bini hariç oradan kaçtı ve 100 bini yine bize sığındılar. Biz onların da derdiyle hemhal oluyoruz. Aynı şey Sincar için geçerli, Sincar'da da Araplar terk etti ve oraya da PKK yerleşti ama biz oranın da derdiyle dertleniyoruz. Şimdi gündemde Kerkük var. Kerkük çok ilginç bir şekilde gelişiyor. Tuzhurmatu, orada Türkmenler var ama bu insanlar şu anda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bütün bunlarla da biz ilgilenmek durumundayız.

'Bize ne' diyemeyiz, biz Kılıçdaroğlu zihniyeti taşımıyoruz, bunu böyle bilin. Onların böyle bir derdi yok, onlar varsınlar Esed'in yanına gitsinler, onunla dertleşsinler ama biz farklıyız. İdlib'deki her şehidin hesabını benim vereceğimi söyleyecek kadar gafil, cahil olan bu insanlarla konuşacak bir şeyimiz yok. Biz görevimizi 'Niyet hayr, akıbet hayr' anlayışıyla yerine getiriyoruz, tercümesini isterse onu bilenlere sorsun."

- "Demek ki bunlar terör örgütüyle iç içe"

Erdoğan, Türkiye'de ve bölgede hiçbir terör örgütünün varlığına, hiçbir terör oluşumunun Türkiye'yi kuşatmasına göz yumamayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İşte buyurun, teröristler öldürüldü, kimler gitti onları almaya? Siyasi parti, sözde siyasi parti mensupları, sözde milletvekilleri, onları gittiler, teslim aldılar. Demek ki bunlar terör örgütüyle iç içe. Farkları var mı? Yok. Bunları görmemiz lazım, eğer bunları göremiyorsak kusura bakmayın bu kadar iç içe ve siyasi parti olarak parlamentoya girmesi için terör örgütünü arkasına alanlar, ardına alanlar onların desteğiyle parlamentoya girenler 'Biz demokratik mücadele veriyoruz' diyemezler. Bunu işte daha önce 80 milletvekili çıkardıkları zamanda da gördük. 80 milletvekili çıkardıktan sonra 'Haydi sokağa' demek suretiyle bir günde 53 vatandaşımızın nasıl öldürüldüğünü de gördük. Ölenler Kürt'tü, öldürenler de Kürt'tü. Hani bunlar benim Kürt vatandaşlarımın temsilcisiydi. Ne alakası var. Bu uyarıyı önce kendi nefsimize yapacağız, ondan sonra da başkalarına yapacağız, bu gerçeği de bileceğiz."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English