Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan KONTV'ye ziyaret

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş KONTV'yi ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan KONTV’ye ziyaret
Bazı programlara katılmak üzere Konya'ya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş KONTV'yi ziyaret etti. 

Kurtulmuş'u ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay, Haber Dairesi Başkanı Mustafa Tatlısu ile Mirajans Genel Müdürü Ali Ayvat karşıladı. 



ANMEG yöneticileriyle ile bir süre görüşen Kurtulmuş, canlı yayın Gündem Özel programına katıldı.

Canlı yayın Gündem Özel programında KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Konya'yı ziyaret etmenin keyifli ve mutluluk veren bir durum olduğunu belirtti.



Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda son derece vahim ve ürkütücü bir hadise ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Cemal Kaşıkçı gibi dünyaca bilinen bir gazeteci konsolosluk binasına giriyor ve çıkamıyor, giriş kayıtları var çıkış kayıtları yok. Suudi yetkililerin bu kayıtlarla ilgili bir açıklama yapma mecburiyeti var. Olay her ne kadar İstanbul'da gerçekleşmiş olsa da olay Suudi Arabistan'ın toprak olarakta egemenliğinin kabul edildiği uluslararası hukuk bakımından Suudi Arabistan'ın sayılan bir yerde yapıldı. Türkiye olarak delilerin hiçbirisinin üstünü örtmeyeceğiz. Bu bir insanlık meselesidir. Konsoloslukta, uluslararası korunması olan bir alanda öldürülmüşse bunun mutlaka hesabının sorulması lazım, bu hesabı sormak uluslararası camianın vazifesidir. Ortaya çıkan deliller netleştiği takdirde de bunun dünya kamuoyu ile paylaşılmasıda Türkiye'nin vazifesidir." dedi.

Ekonomik durumla ilgili soruları da cevaplayan Kurtulmuş, "Ekonomi sadece bir kaç göstergeye bakılarak değerlendirilemez. Çok taraflı ve çok kapsamlı bir bütünden bahsediyoruz. Türkiye'de özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçtikten sonra maalesef bir takım dışsal etkilerle operasyonlar yapıldı, kur üzerinden ve faiz üzerinden Türkiye ekonomisi bir şekilde zorlanmaya ve köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Özellikle kurban bayramı öncesindeki dönem çok riskli ve çok zor saldırıların olduğu dönemlerdi. Allah'a çok şükür onlar bir şekilde bertaraf edildi. Şimdi yeni ekonomi programı ile birlikte ekonomik kurum ve kuruluşları, ekonomi ile ilgili yöneticiler bu konuda ciddi tedbirler alarak bu meseleyi dengeleme sürecine dahil ediyorlar. Mesela neyi kastediyorum, bu kur dalgalanmaları başladığında, mesela Türkiye'nin kamu borçları çok yüksek olsaydı, Türkiye'deki işsilik oranları çok yüksek olsaydı, Türkiye'de bankacılık sistemi büyük bir dengesizlik içerisinde olsaydı, yani Türkiye'nin 2002'den önce yaşamış olduğu derin krize benzer bir tablo olsaydı ben de endişe ederdim, ama böyle bir durum yok. Türkiye'nin şartlarından kaynaklanan nedenlerle değil, dışardan gelen saldırılarla Türkiye ekonomisi üzerinde oyunlar oynanılmaya çalışıldı. Bu sahayı tabiki etkiledi ama bu etkiyi ortaya çıkaranlar Türkiye ekonomisini yıkmak üzere düğmeye bastılar, Türkiye ekonomisi yıkılmadı. Onlar vazgeçmediler hiç bir şekilde güçlü Türkiye'yi görmek istemezler. Bunun için her türlü melaneti yaparlar. Çünkü böyle bir Türkiye, hele kendi milli siyaset çizgisinde güçlü bir şekilde Erdoğan önderliğinde bu hükümet yoluna devam ederse bunların küresel emperyal ağlarına problem çıkartılır diye düşünürler. Onun için Türkiye'nin kendi çıkarına bela olmaması için, Türkiye'nin bir şekilde köşeye sıkıştırılması gerekir. Tabiki ekonomimizin sorunları yok diyemeyiz. Tedbir almamız gereken bazı alanların olduğunu biliyoruz ve yakinen takip ediyoruz. Ancak vatandaşlarımız endişelenmesin bu saldırının ucu kırılmıştır. Türkiye ekonomisi asla gerilemeyecek. İnşallah bu zor dönem geride bırakıldı, üretime devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.




Yerel seçim ile ilgilide konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Buradaki ölçü şu, partinin sırtına basıp veya sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasının gölgesine sığınıp kimsenin siyaset yapabilme imkanı artık kalmamıştır. Kendi gücü olacak toplumda karşılığı olacak sevilecek sayılacak insanları bulmamız lazım, bunun içinde beş kriter bulunuyor. Birincisi mütevazi olması, kibirli adamdan siyasetçi olmaz, kibir kuleleri gibi dolaşan insanlarla siyaset olmaz. Tevazuda toprak gibi olması gerekir bizim adaylarımızın. Adil olması lazım toplumun her kesiminde fakirin, işsizin, güçsüzün herkesin yanında olan herkesin hakkını savunan, kendi aleyhine bile olsa hakkaniyetin peşinde koşan insanlara ihtiyacımız var. Bu işi yapabilecek beceriye bilgiye sahip olacak. Liyakat sahibi olacak belli bir tecrübeye sahip olacak ve en önemlilerinden biriside sadakat sahibi, millete sadakat sahibi olacak. Felanca gruba yada çıkar çevresine değil milletin tamamına sadık olan insanlar olması gerekir. Bunları bulup çıkarmak hem Konya kamuoyunun hem AK Parti teşkilatlarının hem AK Parti genel merkezinin vazifesidir. Ümit ederim ki bütün ilçelerimizde ve Konya'nın merkezinde, her yerde çok güzel adaylarla milletin karşısına çıkalım." şeklinde konuştu.







 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English