Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: (1)

"(Anayasa değişikliği) Ana muhalefet partisi paketin içeriğini gölgelemeye çalışıyor. Yalan yanlış beyanlarla, karartmalarla paketin içeriğini halkın bilgisinden kaçırmaya çalışıyorlar. Özellikle rejim tartışması gibi hiçbir şekilde geçerliliği olmayan tartışmalarla dikkatleri paketin içeriğinden başka alanlara yönlendirme gayreti içindeler ama biz paketin içeriğine güveniyoruz" "Bu bir genel seçim değil, bir yerel seçim değil. Başka bir anlamı da yok. Bir adayı seçmiyor, bir partiyi tercih etmi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, anayasa değişikliği paketine ilişkin, "Ana muhalefet partisi paketin içeriğini gölgelemeye çalışıyor. Yalan yanlış beyanlarla, karartmalarla paketin içeriğini halkın bilgisinden kaçırmaya çalışıyorlar. Özellikle rejim tartışması gibi hiçbir şekilde geçerliliği olmayan tartışmalarla dikkatleri paketin içeriğinden başka alanlara yönlendirme gayreti içindeler ama biz paketin içeriğine güveniyoruz." dedi.

Yılmaz, AK Parti Genel Merkezi'nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin tarihi bir kavşakta olduğunu ve çok önemli bir halk oylamasına gittiğini belirten Cevdet Yılmaz, bunun Meclis oylaması, Cumhurbaşkanı onayı ve doğrudan halk oylaması olmak üzere, üç aşaması bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, kararın Meclisten çıkmaması için ana muhalefetin yoğun bir gayret sarf ettiğini vurgulayarak, görüşmeler esnasında fiziki saldırıların ve kürsü işgallerinin yaşandığını anımsattı.

Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı onayı aşamasında bazı spekülasyonlar yapıldığını anlatan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı kısa bir süre içinde imzaladığını ve görüşlerini de şeffaf bir şekilde toplumla paylaştığını bildirdi.

Halk oylamasının temsili demokrasinin güzel bir örneği olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'de en son 2007 ve 2010'da halkoylamaları yapıldığını aktardı.

Yılmaz, "Bu bir genel seçim değil, bir yerel seçim değil. Başka bir anlamı da yok. Bir adayı seçmiyor, bir partiyi tercih etmiyoruz. Belli bir konuda halkın kararını alıyoruz. Temsilcileri aracılığıyla değil, doğrudan kararını almış oluyoruz." diye konuştu.

- "25 Şubat'tan sonra anayasa çalışmaları ağırlık kazanacak"

Yılmaz, anayasa değişikliği konusunda AK Parti'nin yürüteceği kampanyanın detaylarını da anlattı.

AK Parti'nin bu süreçte tavrını çok şeffaf ve açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Gerek geçmişte ortaya koyduğu dökümanları, siyasi belgeleriyle, seçim beyannameleri ve son süreçteki tartışmalar içinde AK Parti değişimden yana bir parti olduğunu, yeni yönetim sisteminden yana bir parti olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymuş durumda. Bu çerçevede bir kampanya hazırlığımız devam ediyor. 25 Şubat'ta Arena'da resmi olarak kampanyamızı başlatacağız. Bir taraftan çalışmalarımız başlamış durumda. Genel strateji olarak belirlediğimiz husus şu, önce teşkilatlarımız sonra topluma gidiş şeklinde bir usulümüz var. Teşkilatlarımıza bilgilendirmeler yapalım, teşkilatlarımız yeni değişimi iyice özümsesinler ondan sonra sokağa, topluma çıkalım şeklinde bir stratejimiz var."

Bugüne kadar daha çok teşkilat çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlatan Yılmaz, Ankara'da topladıkları 970 ilçe başkanına yönelik eğitim programları ile süreçle ilgili hazırlıklara katkıda bulunduklarını kaydetti.

Antalya'da ise bütün yerel yöneticileri bir araya getirdiklerini ifade eden Yılmaz, çeşitli birimlerin il temsilcilerini genel merkezde topladıklarını, her ilden üç hatip ve hatibeyi de eğitime aldıklarını anlattı.

Yılmaz, teşkilatların bilgilendirilmesine yönelik kitapçıklar, infografikler hazırladıklarını da belirterek, "25 Şubat'tan sonra daha yoğun bir şekilde topluma hitap eden çalışmalar ağırlık kazanacak." dedi.

- "AK Parti'ye yakışır bir tanıtım yapılacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 25 Şubat'ta Arena'da gerçekleştirilecek kampanya esnasında, AK Parti'nin sloganlarının, broşürlerinin ve dokümanlarının Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Yılmaz, tüm teşkilatların katılımıyla, AK Parti'ye yakışır bir tanıtım yapılacağını vurguladı.

Yılmaz, Başbakan Yıldırım'ın yurt dışı programında da vatandaşlarla bir araya geleceğini ve kampanyanın yurt dışı ayağının başlatıldığını aktardı.

58 milyona yakın seçmenin yaklaşık üç milyona yakınının yurt dışında bulunduğunu belirten Yılmaz, kampanyanın yurt dışı ayağının önemine değindi.

Süreçte en önemli hususun anayasa değişikliğinin kendisi olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ana muhalefet partisi paketin içeriğini gölgelemeye çalışıyor. Yalan yanlış beyanlarla, karartmalarla paketin içeriğinin halkın bilgisinden kaçırmaya çalışıyorlar. Özellikle rejim tartışması gibi hiçbir şekilde geçerliliği olmayan tartışmalarla dikkatleri paketin içeriğinden başka alanlara yönlendirme gayreti içindeler ama biz paketin içeriğine güveniyoruz. Güçlü bir paket olduğuna, içerik itibarıyla da halkımızın büyük oranda destek vereceğine inandığımız bir anayasa değişikliği paketimiz var."

- Kampanyada öne çıkan başlıklar

Kampanyada dört başlığın öne çıktığını anlatan Yılmaz, bunun birincisinin vesayetin ortadan kalkması, demokrasinin kökleşmesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de halkın iradesi üzerinde vesayetçi yapıların oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Yılmaz, özellikle 12 Eylül Anayasa'sı ile Cumhurbaşkanlığı makamının vesayet makamı olarak kurgulandığını kaydetti.

İstikrar ve güvenin hızlı kalkınmanın anahtarı olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, son 14 yılda AK Parti'nin bunu en iyi şekilde ortaya koyduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinin ve AK Parti'nin gücünün sistemin zaaflarını örttüğünü belirten Yılmaz, dönemsel olarak güçlü bir lider ve partiyle istikrar ve güvenin sağlandığını kaydetti.

Yılmaz, yeni sistemle birlikte kurumsal yenilenmelerin olacağı, hızlı kararların alınacağını, bürokrasinin de azalarak icraatların hızlanacağını ve ekonominin de bundan olumlu etkilenmesini beklediklerini vurguladı.

Yeni yönetim sisteminin "En az yüzde 50'nin teveccühünü gerektirdiğini" belirten Yılmaz, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Siyasetin daha ılımlı hale gelmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığına aday olacak insanlar artık en az yüzde 50'yi hedeflemek durumundadır. Bu söylemlerine de yansıyacaktır. Siyaset milletin merkezine gelecektir. Milletin değerleriyle uyumlu bir siyaset hakim olacaktır. Siyasette kutuplaşma azalacaktır, değişik kesimler arası diyalog ortamı güçlenecektir. Kampanya sürecinde bile bunun etkilerini görmeye başladık. Sistem tam anlamıyla oluştuğunda parti farkı gözetmeksizin bütün partilerde siyasi kesimlerde kutuplaşma azalacak, diyalog ortamı artacaktır. Daha ılımlı bir siyaset anlayışı hakim olacaktır. Terörle mücadelede de daha etkin işleyen bir karar alma süreci, daha hızlı bir yönetim ülkemizin huzuruna, güvenine katkıda bulunacaktır."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English