Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

"Savunma sanayinde yüzde 70 dışa bağlıydık. Dışa bağımlılığımız yüzde 40'a indi. Türkiye AK Parti eliyle savunma sanayini kazanmamış olmasaydı, darbe teşebbüsünden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekleştirilemezdi. Bilmeden konuşan, laf üretenlerle ülke yönetilemez" "Terörle mücadelede FETÖ, PKK, DHKP-C ile kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. İnsansız yerli araçlarla kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. Bu araçlarla yaptığımız mücadeleyi akamete uğratmaya çalışanlar var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Savunma sanayinde yüzde 70 dışa bağlıydık. Dışa bağımlılığımız yüzde 40'a indi. Türkiye AK Parti eliyle savunma sanayini kazanmamış olmasaydı, darbe teşebbüsünden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekleştirilemezdi. Bilmeden konuşan, laf üretenler ile ülke yönetilemez." dedi.

Yazıcı, Şoförler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen AK Parti Altıeylül 2. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

AK Parti'nin 14 buçuk yıldır Türkiye'yi yönettiğini ve bu süre zarfında AK Parti hükümetlerinin ülkeye birçok kazanımlar sağladığını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Türk siyasi hayatında AK Parti'nin var oluş sürelerini göz önüne getirdiğinizde, irdelediğinizde siyasi partilere bakış açısından, Türk seçmeni nezdinde 2000'li yıllar öncesi olumsuz bir algı olduğunun altını çizeceksiniz. 2000'li yıllarda siyasilere olan güven azdı, bir avuçtu. Biz sıradan partilerden değiliz, özgün bir konumumuz var. Siyasete kazanımlarımız var. AK Parti'nin duruşu var. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi duran bir partiyiz. Bu duruşun merkezinde insan var. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü sürdürüyoruz. İnsan kelimesi başında mezhep, etnik kimlik ve felsefi düşünce yok. Sadece insan var. Duruşumuzun merkezinde insan var. Biz kimlik sahibi bir partiyiz. Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Asla statükocu değiliz, dinamik bir partiyiz ve demokrat bir partiyiz. Demokrasi katılımcılığı, hak ve özgürlüğü önemser. Ve biz yerli ve milli bir partiyiz. AK Parti'nin kuruluş süresince rengini, desenini aziz milleti oluşturdu. Milli bir partiyiz çıkarlarımızı korur, kollar gözetiriz."

Yazıcı, ülkede demokrasi için partilerin bulunması gerektiğini, siyasette en önemli kurumların da partiler olduğunu söyledi. Teşkilatların partiler için çok önemli bir görev icra ettiğini aktaran Yazıcı, şunları ifade etti:

"AK Parti'nin omurgası teşkilatlarıdır. Onun için teşkilatçılığa önem veririz. İnsan merkezli duruşu, muhafazakar demokrat kimliği, yerli ve milli olan teşkilatlardır. Arızalı omurga hangi sonucu doğruyorsa siyasette onu görür. AK Parti'yi ayakta tutan omurgaların daha sağlam olması için çalışıyoruz. Siyasi partilerin amiral gemisi partidir. Parti varsa belediye başkanımız, meclis üyeniz var. Tek başına iktidarınızı, bakanlar kurulunu kurarsınız. Bu kadar önemli. AK Parti'de aile anlayışı içinde, her kardeşim konumu ne olursa olsun, bu hassasiyetlere dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Sorunlarımızı elbette konuşmalıyız. Ama bunun yerini iyi belirlemeliyiz. Biz bir aileyiz. Aile bireyi hata yaparsa nasıl davranırsanız öyle davranacağız. Tabii kırmızı çizgiyi ihlal eden partide duramaz. Biz ilkeleri olan bir partiyiz. Etik hassasiyeti olan, değerlere önem veren bir partiyiz. Onun için özgün bir partiyiz."

- "Kendi insansız hava aracımızı ürettik"

Yazıcı, AK Parti dönemindeki Türkiye ile önceki hükümetlerin yönettiği Türkiye arasında büyük farklar ortaya koyduklarını dile getirerek, 14 buçuk yıl boyunca yapılan gelişmelerden örnekler verdi. Partinin kuruluşundan kısa bir süre sonra yönetimi devraldıklarını ve yaklaşık 15 yıldır hala tek başlarına ülkeyi yönettiklerini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Kuruluşundan 15 ay sonra iktidara gelen tek partiyiz. Çok partili siyasi hayatta 14 buçuk yıl süreyle tek başına iktidar olan tek partiyiz. Kendi kadroları içinde 2 Cumhurbaşkanı, 4 Başbakan görevi vermiş bir partiyiz. Türkiye'nin yönetim sorumluğunu aldığımızdan bu yana Türkiye'de her alanı geliştirip, değiştirip, dönüştüren bir partiyiz. O kadar çok icraat yaptık ki, Türkiye'ye kazanımlar sağladık ki, bunları bizler bile zaman zaman unutuyoruz. Türkiye 3 Kasım öncesi neredeydi, bugün nerede? Carlo Coterelli diye biri vardı hatırlayanınız var mı. IMF'in memuru, görevi Türkiye komiseri. Türkiye'ye gelir hem gelişi hem dönüşü haber olurdu. Afralı gelir, tafralı gider. Nereye gelirdi? Maliye'ye Hazine'ye gelirdi. Alacaklı ya Türkiye'nin 26,5 milyar dolar borcu var. Hangi yatırımlar öncelikli olacak kendisinde söz hakkı bulurdu. Bugün böyle birisi yok. Niye yok? Borcu taksitlendirdik. Borcu ödedik, defteri kapattık. Bu milliyetçiliktir, vatanperverliktir. Bundan 3-4 yıl öncesine kadar. İnsansız hava aracını İsrail'den temin ediyorduk. İsmi 'Heron' insan yapımı araç. Bakım ihtiyacı var, yedek parça ihtiyacı var. Bize sorun çıkardılar. Kötü komşu mal sahibi yapar derler ya. Kendi insansız hava aracımızı ürettik. Bunlar bilinmiyor. Sesiz yapıyoruz. Savunma sanayinde yüzde 70 dışa bağlıydık. Dışa bağımlılığımız yüzde 40'a indi. Türkiye AK Parti eliyle savunma sanayini kazanmamış olmasaydı, darbe teşebbüsünden 40 gün sonra Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekleştirilemezdi. Bilmeden konuşan, laf üretenler ile ülke yönetilemez."

- Terörle mücadele

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü anlatan Yazıcı, "Terörle mücadelede FETÖ, PKK, DHKP-C ile kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. İnsansız yerli araçlarla kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. Bu araçlarla yaptığımız mücadeleyi akamete uğratmaya çalışanlar var. Adalet mülkün temeli. Bu mücadeleyi yaparken hak, hukuk, adalet bizim yörüngemiz. Bütün hakların temeli yaşama hakkıdır. Dolayısıyla terörle, teröristle mücadelemizi bu perspektif içinde değerlendirmenizi bekliyorum." dedi.

Kongreye AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe başkanları ve delegeler katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English