Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

"Artık çağımızda savaşlar devletler arasında yapılmıyor. Yani devletlerin silahlı kuvvetleri arasında savaş yapılmıyor artık. Bir ülkeyle hesabı olan başka ülke veya ülkeler bir takım taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Artık çağımızda savaşlar devletler arasında yapılmıyor. Yani devletlerin silahlı kuvvetleri arasında savaş yapılmıyor artık. Bir ülkeyle hesabı olan başka ülke veya ülkeler bir takım taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar"  dedi.

Şahin, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından bir çay bahçesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ikinci kez sandık başına gidildiğini ve 1 Kasım seçimlerinin daha önceki seçimlerden çok daha önemli olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ankara'da meydana gelen terör saldırıyla ilgili olarak bugün bir açıklama yaptığını ifade eden Şahin, "Bu açıklamanın özeti şudur; 'Ankara'da 102 vatandaşımızın ölümüne sebep olan o eylemin amacı 1 Kasım seçimlerini yaptırmamaktır' diyor. 'Yaptığımız incelemede elde etmiş olduğumuz deliller o terör eyleminin amacı 1 Kasım seçimlerini engellemektir' diyor. Peki neden 1 Kasım seçimlerini birileri yaptırmamak istiyor? Bir takım terör örgütlerini kullanarak, Türkiye'de demokrasinin önünü kesmeyi, Türkiye'deki normal demokratik hayatın yolundan çıkmasını ve Türkiye'de bir kaosun ciddi bir siyasi ve ekonomik sorunun meydana gelmesini kim istiyor?" diye konuştu.

"Şunu bilelim ki, tüm terör örgütleri taşerondur" diyen Şahin, "Artık çağımızda savaşlar devletler arasında yapılmıyor. Yani devletlerin silahlı kuvvetleri arasında savaş yapılmıyor artık. Bir ülkeyle hesabı olan başka ülke veya ülkeler bir takım taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar" şeklinde konuştu. 

- PKK da böyle bir örgüttür, PKK da taşerondur

DAEŞ terör örgütünün de taşeron olduğunu, kendilerine ne kadar Müslümanlık süsü vermeye çalışırlarsa çalışsınlar onların bir takım uluslararası menfaat çevrelerinin taşeronu olduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"PKK da böyle bir örgüttür, PKK da taşerondur. Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Özellikle 1 Kasım seçimlerine doğru giderken 7 Haziran'da tek başına iktidarını önlediklerini düşündükleri AK Parti'nin 1 Kasım'da yeniden tek başına iktidara geleceğini görmeye başladılar. 'O halde 1 Kasım'da seçim yapılmamalı, AK Parti tek başına yeniden iktidara gelmemeliydi' onlara göre. Niçin? Niye bazı çevreler hatta bazı ülkeler AK Parti'nin Türkiye'yi yönetmesinde rahatsız oldular? Neden Recep Tayyip Erdoğan yurt dışındaki bazı basın yayın organlarında hep kendisine hakaret edilen hatta 'diktatörce davranıyor' diye bir takım ithamların altında bırakılıyor. Sebebi ne? Çünkü AK Parti Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu Türkiye'de bağımsız bir politika takip ediyorlar."

- "IMF'i kapı dışarı etti"

AK Parti'nin iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'nin boyunduruğu altında olduğunu, kendilerinden önceki hükumetlerin IMF'den 23,5 milyar dolar kredi aldığını hatırlatan Şahin, "Borç alan emir de alır. Onlar borç veriyorlar bize emir vermek istediklerini yaptırmak için. Fakat AK Parti borç almadı. Bizden önceki hükumetlerin borçlarını 'devlette süreklilik esastır' diye, o borcu ödedi sonuna kadar ve IMF ile ilişiğini kesti, IMF'i kapı dışarı etti. Hoşlarına gitmedi. Böylesine bağımsız bir politika takip eden AK Parti hoşlarına gitmedi" diye kaydetti.

- "Kendi tankını, kendi helikopterini yapıyor"

AK Parti'nin bazı uluslararası odakları rahatsız ettiğini vurgulayan Şahin, AK Parti'nin kendi savunma sanayini kurmaya karar verdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi tankını, kendi helikopterini yapıyor. Şu anda 2020'lere geldiğimizde kendi savaş uçağını yapmaya hazırlanıyor. Türkiye artık yakın zamana kadar dışarıdan aldığı tekerlekli ve zırhlı araçları üretiyor, ürettiği araçları Malezya'ya, Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Suudi Arabistan'a, Cezayir'e, Azerbaycan ve Bahreyn'e satmaya başladı. Türkiye yakın bir zamana kadar kendisi üretemediği için dışarıdan aldığı ateş sistemleri ve telsizlerle ilgili savunma araçlarını Ürdün'e, Endonezya'ya, Birleşik Arap Emirlikleri'ne satıyor. Düşünebiliyor musunuz?"

"AK Parti iktidarıyla şimdi kendisi yapıyor. Kendi ihtiyacının dışında ayrıca bir takım ülkelerin müşterisi olan ülkelere de gidip onlara rakip olarak onlarla da rekabet ederek ondan daha ucuza o ülkelere satmaya başladı" diyen Şahin, şunları söyledi:

"Bu sanayiyi elinde bulunduran bazı ülkeler Türkiye'nin bu noktaya gelmesinden müthiş rahatsızlar. 'Pazarımızı kaybediyoruz Türkler bizim ürettiğimiz ürünleri üretmeye başladılar. Dolayısıyla bu AK Parti'nin girişimleriyle oldu. Türkiye'yi bu noktaya getiren Recep Tayyip Erdoğan'la Ahmet Davutoğlu'ydu. O halde 'onlar iş başında olmamalılar, onlar gitmelidir.'"

Daha önce yapılan törenlerde "Rusya Malı" yazan tanklar geçtiğini kaydeden Şahin, artık törenlerde "Türk Malı" tankların geçtiğini belirtti.

Dünyada sadece menfaat ve çıkar hesabı olduğunu kaydeden Şahin, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin bazılarının çıkarına dokunduğunu, dokunmaya devam ettiğini, 1 Kasım'da AK Parti'ye daha güçlü destek vererek o odaklara en güzel cevabı sandıkta verilmesini istedi.

- "Şunu bilesiniz ki, Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi aynıdır"

Yerli işbirlikçilerin, terör örgütlerinin, yurt dışındaki örgütlerin Türkiye'nin gidişini durduramayacağını söyleyen Şahin, şu ifadelere yer verdi:

"Yerli taşeronlar da kullanıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan Davos'ta 'One Minute' dedi ya ' One Minute'ten sonra Türkiye'de birilerine AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için taşeronluk görevi verildi. Okyanus ötesinde faaliyette bulunan bir örgüte bu görev verildi. Onların yargıdaki ve emniyetteki adamları kanalıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın koluna kelepçe takılacak ve iş başından uzaklaştırılacaktı. Fakat başaramadılar, başaramayacaklar. Şunu bilesiniz ki, Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi aynıdır."

1 Kasım seçimlerinin, seçimlerin en önemlisi olduğunu anlatan Şahin, oy vereceklerin Türkiye'nin geleceği, Türkiye'nin bağımsızlığı, Türkiye'nin istikbali için oy kullanacaklarını ifade etti.

Cumhuriyetin 92. yıl dönümünü kutlayan Şahin, AK Parti iktidarı döneminde Cumhuriyetin daha da güçlendiğini, demokrasi tacını giymiş AK Parti döneminde Cumhuriyetin artık darbe beklentilerinin olmadığı bir ülke haline geldiğini söyledi.

Şahi, millet iradesinin dışında artık başka bir iradeye yer olmadığını, bir takım vesayet odaklarının millete rağmen bu ülkede sözlerini geçiremeyeceğini sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English