Son Dakika Haberler

"Darbelerle günbegün tahkim edilen vesayet rejiminin siyasal sistem üzerindeki kalıntısı olan başörtüsü yasağının tartışma olmaktan çıkarılmasıyla birlikte, Türkiye'nin demokratikleşme serüveni, özgürlüklerin kazanımı ve normalleşme yönünde önemli bir mesafe katetmiş, haksızlık üreten uygulamaların önüne geçilmiştir" "Milletin temsilcileri yine milletin temsil edildiği yere inançlarının gereği olarak taktıkları başörtüleriyle TBMM'de yemin edip hizmet edebilme şerefine nail olmuşlardır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, "Darbelerle günbegün tahkim edilen vesayet rejiminin siyasal sistem üzerindeki kalıntısı olan başörtüsü yasağının tartışma olmaktan çıkarılmasıyla birlikte, Türkiye'nin demokratikleşme serüveni, özgürlüklerin kazanımı ve normalleşme yönünde önemli bir mesafe katetmiş, haksızlık üreten uygulamaların önüne geçilmiştir." ifadesini kullandı.

Kan yaptığı yazılı açıklamada, 23 Haziran 2015'te Türkiye'nin demokrasi tarihinde önemli bir hak ihlalinin sona erdiği gün olduğunu belirterek, 2 Mayıs 1999 günü 21. Dönem İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'nın temsil vazifesini yapmasına engel olunduğunu hatırlattı.

Darbeci, zorba zihniyetin Merve Kavakçı'nın yemin etmesine engel olmakla kalmadığını, kendisi ve ailesini de siyasi bir linç kampanyasına tabi tutmak suretiyle birçok insan hakkı ihlali gerçekleştirdiğine dikkati çeken Kavakçı, bu olayın demokrasi tarihinde kara bir "had bildirme" vakası olarak yer aldığını belirtti.

Kan, siyasi tarih ve kadın hakları mücadelesi açısından utanç verici bir gün ve "adı koyulmamış bir darbe" olarak tanımlanan 2 Mayıs 1999 gününden 16 sene 21 gün sonra, 23 Haziran 2015'te başörtülü kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda yemin ederek temsil vazifelerini yerine getirmeye başlayabildiğini aktardı.

- "Ayrımcılık ortadan kaldırılmıştır"

O günlerden bugüne Türkiye'nin, demokratikleşme hamleleri neticesinde büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Kan, şöyle devam etti:

"Kamuda, iş yerlerinde, üniversitelerde, ortaöğretim kurumlarında, emniyet teşkilatında son olarak da TSK bünyesinde başörtüsünün serbest bırakılması özgürlüklerin önünü açmış, böylelikle 28 Şubat döneminin yasakçı zihniyeti AK Parti eliyle birer birer tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra başörtülü milletvekillerinin de TBMM'de yer almasıyla birlikte 'Seçebilirsin ama seçilemezsin' dayatmaları son bulmuş, kadın nüfusumuzun büyük bir kısmının yüz yüze kaldığı ayrımcılık ortadan kaldırılmıştır."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, "Darbelerle günbegün tahkim edilen vesayet rejiminin siyasal sistem üzerindeki kalıntısı olan başörtüsü yasağının tartışma olmaktan çıkarılmasıyla birlikte, Türkiye'nin demokratikleşme serüveni, özgürlüklerin kazanımı ve normalleşme yönünde önemli bir mesafe katetmiş, haksızlık üreten uygulamaların önüne geçilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Milletin temsilcilerinin, yine milletin temsil edildiği yere, inançlarının gereği olarak taktıkları başörtüleriyle TBMM'de yemin edip hizmet edebilme şerefine nail olduklarına dikkati çeken Kan, şunları kaydetti:

"Bu vesile ile 23 Haziran'ın yıl dönümünde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere insan haklarına aykırı bu çağ dışı yasağın ortadan kalkması için çaba sarf edenlere, dünyada eşi benzeri olmayan bir pasif direniş sergileyerek sabırla mücadele edenlere sonsuz şükranlarımızı arz ederiz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English