Son Dakika Haberler

"Bir Cumhurbaşkanı sadece 2 dönem seçilebiliyor. Daha güçlü bir Meclis oluşturuluyor ve Meclis Cumhurbaşkanını denetleyebiliyor. Yasama, yürütme ve yargı halkın denetimine geçiyor. Şu ana kadar keşfedilen en iyi yöntem bu ve bunu uygulayacağız. Yalan yanlış bilgilere inanmayın"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği paketine ilişkin, "Bir Cumhurbaşkanı sadece 2 dönem seçilebiliyor. Daha güçlü bir Meclis oluşturuluyor ve Meclisin Cumhurbaşkanını denetleyebiliyor. Yasama, yürütme ve yargı halkın denetimine geçiyor. Şu ana kadar keşfedilen en iyi yöntem bu ve bunu uygulayacağız. Yalan yanlış bilgilere inanmayın." dedi.

Partisinin Seferihisar ilçe teşkilatı tarafından organize edilen toplantıda vatandaşlarla buluşan Hotar, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemini anlatarak birlik ve beraberliğin gerekliliğini vurguladı.

Memleketi en iyi şekilde yönetmek ve çocuklara güzel bir gelecek sunmak zorunda olduklarını belirten Hotar, "Hepimiz bu gemiyi birlikte yürütmek zorundayız, bu gemiye bir şey olursa hepimiz batarız." ifadesini kullandı.

Herkesin değişecek 18 maddeyi okumasını isteyen Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlaşılmayacak hiçbir şey yok, bu maddelerde açın okuyun. Ülkemizin önüne çıkan bu şansı yanlış bilgilerle riske atmayın. Biz size 18 maddelik bir değişiklikle geldik. Önemli olan ortak bir noktada buluşabilmek. Terazi gibi olumlu, olumsuz yanlarına bakabilmek. Onun için 18 maddenin ağırlıklı amacının, ülkemizin geleceğine hız kazandırmak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bir Cumhurbaşkanı sadece iki dönem için seçilebiliyor. Daha güçlü bir Meclis oluşturuluyor ve Meclis Cumhurbaşkanını denetleyebiliyor. Yasama, yürütme ve yargı halkın denetimine geçiyor. Şu ana kadar keşfedilen en iyi yöntem bu ve bunu uygulayacağız. Yalan yanlış bilgilere inanmayın. Muhalefet yalan yanlış bilgi vereceğine keşke bu böyle olsaydı gibi öneriler gelseydi. Ne yazık ki muhalefet doğru bir şey de yapsanız hemen hayır diyerek muhalefet yaptığını sanıyor."

Hotar, ülke kaynaklarını kendi değerlendiren güçlü bir ülke, diğer ülkelerin başkanları önünde ezilen değil güçlü olan başkan, IMF'den borç isteyen değil IMF'ye borç veren Türkiye istediklerinin altını çizdi.

AK Parti iktidarında çok önemli kazanımlar elde edildiğine dikkati çeken Nükhet Hotar, "Bu düzeni korumak ve daha çok geliştirmeliyiz. Kazanımlarımıza sahip çıkmalıyız. Eski günlere dönmeyi istemiyor halkımız. Biz zor duruma düşsek Avrupa ülkeleri ne yapar? İstediği bu. Bunun için 'hayır' diyor Avrupa. Türkiye'nin gelişmesi güçlenmesi istemiyorlar. Biz gidip hiçbir Avrupa ülkesinin seçimine karıştık mı? Ama onlar bizim seçimimize karışıyor." değerlendirmesinde bulundu.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English