Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"Engelli ve yaşlılarımız için büyük hizmetler yaptık. Türkiye'de yaklaşık 521 bin evde bakım hastamız, engellimiz ve yaşlımız var. Sadece engelli bakımı için ayırdığımız bütçe tam 5 katrilyon. Biz insanımızın refah seviyesini yükseltmek istiyoruz" "Partimiz kurulduğunda, 14 Ağustos 2001 yılında ilk olarak milletimiz bize gönül kapılarını açmıştı ve biz o gönüllerdeki yerimizi perçinlemek ve geliştirmek adına 15 yıldır hizmet ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Engelli ve yaşlılarımız için büyük hizmetler yaptık. Türkiye'de yaklaşık 521 bin evde bakım hastamız, engellimiz ve yaşlımız var. Sadece engelli bakımı için ayırdığımız bütçe tam 5 katrilyon. Biz insanımızın refah seviyesini yükseltmek istiyoruz." dedi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları, Kocaeli'yi Dinliyoruz" programında konuşan Çalık, Kocaeli'yi 15 yıldır hem dinlediklerini hem de yapmaları gereken icraatları layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'nin kurulduğundan beri her seçiminde alnı ak, yüzü ak şekilde çıkmasına vesile olan Kocaeli'ye teşekkür ettiğini belirten Çalık, kentin sanayisi ve insan kaynağıyla Türkiye'nin örnek illerinden biri olduğunu kaydetti.

Çalık, gerek sanayi sektöründeki üretim ve katma değerle gerekse bu sektörde çalışan insan açısından Kocaeli'nin sadece Türkiye için değil dünya için de örnek bir şehir olduğunu aktardı.

- "Engelli bakımı için ayırdığımız bütçe tam 5 katrilyon"

Engelliler ve yaşlılar için büyük hizmetler yaptıklarını vurgulayan Çalık, "Türkiye'de yaklaşık 521 bin evde bakım hastamız, engellimiz ve yaşlımız var. Sadece engelli bakımı için ayırdığımız bütçe tam 5 katrilyon. Biz insanımızın refah seviyesini yükseltmek istiyoruz. Toplumun yarısı kadın ve kadınlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalar çok yüz ağartıcı. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum ve onların kıymetli eşleri, aileleri oluştururken sunmuş oldukları katkıyı çok önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

"Sosyal Politikalarda Gönül Adımları" toplantılarını başlatırken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, tüm Türkiye'ye gönül adımları atmak istediklerine değinen Çalık, "Partimiz kurulduğunda, 14 Ağustos 2001 yılında ilk olarak milletimiz bize gönül kapılarını açmıştı ve biz o gönüllerdeki yerimizi perçinlemek ve geliştirmek adına 15 yıldır hizmet ediyoruz. Bu süre içinde her alanda çok önemli hizmetler yaptık. Ulaşımdan sağlığa, sosyal politikalar ve sosyal güvenliğe kadar attığımız her adım, her politikada insanı ön plana aldık. AK Parti'nin kuruluşunda, hamurunda milletimize olan hizmet sevdamız vardır." diye konuştu.

- Rapor, Cumhurbaşkanı ve Başbakana sunulacak

Çalık, Kocaeli'nin sorunlarının ve uyguladıkları sosyal politikaların kentteki yansımalarının neler olduğunu, mevcut durumu ve sunulacak önerileri öğrenmek amacıyla toplantı düzenlediklerini anlattı.

Kocaeli'de dün raportörlerin bir gündem raporu oluşturduğunu söyleyen Çalık, "Çalışmamız üç ayaktan oluşuyor. Bir gözlem raporu hazırlıyoruz. İkincisi masalarınızda anket formları var. Onları doldurmanızı istirham ediyoruz. Üçüncüsü de siz masalarda konuşacaksınız, moderatörlerimiz dinleyecek ve not alacaktır. Sonuçta çıkan raporlarımızın tamamını Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza arz edeceğiz. Yapılacak çalışmalar konusunda da hep birlikte bunun takipçisi olacağız." dedi.

Anaokulundan üniversiteye ve akademik kariyere kadar eğitimle ilgili söylenecek tüm sözlerin de toplantıda konuşulacağını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Biz en büyük bütçeyi eğitime ayırdık ama varsa aksayan taraflarımız dinleyelim istiyoruz. Sağlık konusuna da çok önem verdik, çok büyük yatırımlar ve hizmetler yaptık. Sosyal yardım, yoksulluk, istihdam ve sosyal politikalarımızın neler olduğunu ve aksayan taraflarımızı da burada konuşacağız. Bizim işimiz laf değil. Biz icraatlarımızla konuştuk 15 yıldır. Bundan sonra da aynı şekilde icraatlarımızla konuşalım istiyoruz. Sosyal politikalardaki en önemli hedefimiz, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesi çerçevesinde çalışmaktır."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya Çalık'ın yanı sıra TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ile sosyal politikalar konusunda faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English