Son Dakika Haberler

"(Avrupa) PKK konusunda ülkemizi yalnız bıraktılar. Biz zannettik ki Türkiye'deki Kürt meselesi konusunda biraz daha farklı demokrasi anlayışına sahiptirler ama baktık FETÖ'ye de sahip çıkıyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, terör örgütleri ile mücadelede Avrupa'nın tutumuna ilişkin, "PKK konusunda ülkemizi yalnız bıraktılar. Biz zannettik ki Türkiye'deki Kürt meselesi konusunda biraz daha farklı demokrasi anlayışına sahiptirler ama baktık FETÖ'ye de sahip çıkıyorlar." dedi.

Siirt'te temaslarda bulunan Aktay, AK Parti Pervari İlçe Başkanlığınca parti binası önünde düzenlenen halka buluşma etkiliğinde, Avrupa'nın terörle mücadelede Türkiye'yi yalnız bıraktığını söyledi.

"PKK konusunda ülkemizi yalnız bıraktılar. Biz zannettik ki Türkiye'deki Kürt meselesi konusunda biraz daha farklı demokrasi anlayışına sahiptirler ama baktık FETÖ'ye de sahip çıkıyorlar." diyen Aktay, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünü hatırlattı.

Aktay, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen saldırılara işaret ederek şunları kaydetti:

"Silahlarıyla, katliamlarıyla halkımızın şahitliğinde Meclisi bombaladılar. Dünyada hiçbir parlamento binası savaş ortamında bile bombalanmaz ama bunlar TBMM'yi darbe girişiminde bombaladılar. Siirt Valiliğini basmaya gelen asker kılığına girmiş darbeci teröristlere karşı Siirt halkı el birliğiyle kenetlenerek, kahramanca bir duruş sergiledi. O gün o kahramanca duruşu sergileyen Siirt halkı ile ne kadar gurur duyarsak azdır çünkü darbe, dünyanın en alçak gasbı ve suçudur çünkü Allah'ın yasakladığı bütün haramlar darbenin içinde vardır. Hakkın olmayan bir şeye el koymaya çalışıyorsun. İnsanları öldürüyorsun, özgürlüğünü kısıtlıyorsun. Genellikle darbeciler, kendi darbelerine mazeret oluşturmak için terörü kendileri yapmıştır. 12 Mart, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta da böyle olmuştur. Terörü kışkırtır kışkırtır, sonra da, 'Bu halkı bu terörden kurtarmamız lazım.' derler."

Darbelerin karşısında olduklarını vurgulayan Aktay, Avrupa'nın övündüğü, kendine mal ettiği demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerleri Türkiye hükümeti olarak AK Parti hükümetinin savunduğunu aktardı.

- "Her girdiğimiz yerden DEAŞ siliniyor

FETÖ'ye karşı Almanya'nın tutumunu eleştiren Aktay, "Görüyorsunuz FETÖ'cülerin hepsi oraya sığındılar." diye konuştu.

Aktay, "İslam dünyasını vahşi, terörist ve terörle iç içe göstermeye çalışıyorlar. DEAŞ ile mücadele ettikleri de yok. DEAŞ'a doğru dürüst, etkili bir kurşun sıkmış değil. Her girdiğimiz yerden DEAŞ siliniyor. PYD bizi güya DEAŞ ile iş birliği içinde olmakla suçluyor. Bir baktık DEAŞ ile PYD canciğer perde arkasında. Bunların hepsi maşadır. Bölgede büyük ülke istemiyorlar. Bunların kovanına çomak sokabilen tek ülke Türkiye'dir. Onun için Türkiye'yi dört bir koldan tehdit etmeye çalışıyorlar ama edemeyecekler." ifadelerini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English