Son Dakika Haberler

"Hem büyümüş olan hem de büyüme istidadı olan Türkiye'yi daha iyi taşıyacak, sağlam, geniş, ferah bir binaya taşınmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi bize bunu getirecektir, daha kalıcı bir istikrar getirecektir" "Türkiye 2023 hedeflerinden vazgeçmiş değil. 2023'te Türkiye halen ilk 10 sıralamasına girme konusunda iddialı. Böyle bir iddia taşıyan bir ülkeyi bugünkü parlamenter sistem taşıyamaz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Hem büyümüş olan hem de büyüme istidadı olan Türkiye'yi daha iyi taşıyacak, sağlam, geniş, ferah bir binaya taşınmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi bize bunu getirecektir, daha kalıcı bir istikrar getirecektir." dedi.

"Sakarya'dan Siirt'e Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililerle Sakarya İl Başkanlığını ziyaret eden Aktay, burada yaptığı konuşmada, yoğun geçen iki haftanın akabinde milletvekillerinin özverili çalışmalarıyla Türkiye'nin en kapsamlı anayasa değişikliklerinden birinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu değişikliğin hayırlar getirmesini dileyen Aktay, şöyle devam etti:

"Bu süreç, Türkiye'nin yıllardır gündeminde olan bir tartışmanın geldiği noktayı ifade ediyor. Bundan önce başkanlık sistemini rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan gündeme getirmişti. Yönetim sistemdeki bu ayrışmanın, bölünmüşlüğün Türkiye'ye zaman kaybettiriyor olduğunu, ciddi anlamda verimlilik kaybına yol açıyor olduğunu her seferinde her biri kendi zamanında söylemişti, gündeme getirmişti ancak hiçbirisine böyle bir kapsamlı değişikliğe girişmek bile nasip olmadı."

Aktay, yürütmenin kendi içinde bölünmüş olmasının bir ülkede zaman, verimlilik ve enerji kaybına yol açtığını ifade ederek "Ülke çift başlılık gibi bir handikapla karşı karşıya kalıyor ve bu çift başlılık ülkenin yönetimini ciddi anlamda zaman zaman krizlere de götürebiliyor." dedi.

Muhalefetin "Bu sistem bizi bugüne kadar taşıdı, bundan sonra neden taşımasın, ne eksiğini görüyorsunuz da buradan taşınıyorsunuz"u söylemeye çalıştığını aktaran Aktay, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye, büyüyor, gelişiyor. Türkiye'nin iddiaları da gelişiyor. Türkiye 2023 hedeflerinden vazgeçmiş değil. 2023'te Türkiye halen ilk 10 sıralamasına girme konusunda iddialı. Böyle bir iddia taşıyan bir ülkeyi bugünkü parlamenter sistem taşıyamaz. Hele hele daha büyüyen bir ülke riskeleri de daha fazla olan bir ülke haline geliyor ve bu riskleri azaltmanın yolu yürütmeyi birleştirmekten, istikrarsızlık ihtimallerini azaltmaktan geçiyor. Hem büyümüş olan hem de büyüme istidadı olan Türkiye'yi daha iyi taşıyacak, sağlam, geniş, ferah bir binaya taşınmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi bize bunu getirecektir, daha kalıcı bir istikrar getirecektir. Birçok insanın ifade ettiği endişelerin aksine kuvvetler ayrılığı ilkesini çok çok daha güçlü bir biçimde gerçekleştirecektir. Bizi caydırmak için veya kafası karışık olanların daha da kafalarını karıştırmak için uydurdukları şeylerden bir tanesi ve ne yazık ki dışarıda hep bunu anlatıyorlar, kişiselleştiriyorlar olayı. Sanki sadece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak için yapılmış bir şey."

Aktay, referandum sürecinin yorucu olacağını ve sahada yer alacaklarını kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English