Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'den flaş açıklama: 28 gün askeri değil, teorik eğitim verilecek

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, bu bedelli askerliğin öncekilerden farkının 28 gün askerlik eğitimi alacak olmaları olduğunu belirterek, "28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek." dedi.

AK Parti’den flaş açıklama: 28 gün askeri değil, teorik eğitim verilecek
AK Parti Grup Başkanı Naci  Bostancı, "yeni seçildiği AK Parti Grup Başkanlığı görevi,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Meclisin fonksiyonunun nasıl olacağı,  terörle mücadele ve bedelli askerlik teklifleri" konusunda AA muhabirine  açıklamalarda bulundu.

Milletin referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi  onayladığını belirten Bostancı, bu sistemin yasama, yürütme ve yargı  kuvvetlerinin ayrılığı esası üzerine kurulu bir sistem olduğunu vurguladı.

Bostancı, bu çerçevede partilerin üyeleri ya da genel başkanlarının  Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenebildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Eğer genel başkanları Cumhurbaşkanı olursa, Meclisteki grup için Grup  Başkanı seçmek icap ediyor. Bizim görevlendirmemiz bu çerçevede oldu. Geçmişte  Binali Yıldırım, Başbakan olarak görevini yürütürken aynı zamanda Grup Başkanı  görevini de yerine getiriyordu. Şimdi Binali Bey TBMM Başkanı oldu, Grup Başkanı  olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri, milletvekili arkadaşlarımızın  oylarıyla bu görevi üstlendik."

Üstlendiği bu görevin çok önemli olduğuna işaret eden Bostancı, AK  Parti'nin Türkiye'nin en büyük ve çatısı olan partisi olduğunu bildirdi. Naci  Bostancı, AK Parti'nin sadece sayısal olarak Türkiye'nin en büyük partisi  olmadığını, aynı zamanda Türkiye sosyolojisi hesaba katıldığında, en renkli ve  geniş çevreleri kuşatan, onları ortak bir siyasi program etrafında bir araya  getiren parti olduğunu vurguladı.

"SİYASETE İLİŞKİN AMİRAL GEMİSİ OLMA VASFI"

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, AK Parti'nin ülke için önemli bir  fonksiyonu yerine getirdiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü, siyasi olarak küçük parçalara ayrılan bir ülkede toplumsal  birlik ve entegrasyon meselesi siyaseten yeterli desteği almamış olur. Seçimlerde  yüzde 40-50 arasında oy alan AK Parti'nin, zaman zaman yüzde 50 oy oranına  yaklaşan bir parti olarak, yüzde 50'lik bir kesimi bir araya getirebilme  kapasitesini, hem siyasete ilişkin amiral gemisi olma vasfı bakımından önemli  görmek gerekiyor hem de Türkiye'nin renkli sosyolojisi hesaba katıldığında,  birlik ve beraberlik dediğimiz o kavramı tahkim eden siyasal yaklaşım sergilemesi  bakımından, ülke için önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor demektir. Bu partide  Grup Başkanı olmak çok önemlidir. Partinin referansları ve karakteriyle uyumlu  perspektifi her zaman muhafaza etmek, kamuoyu ile ilişkilerde bunu ortaya koymak  hayatidir, biz de bu istikamette bir çalışma yürüteceğiz."

Naci Bostancı, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Meclisin rolü  nasıl olacak; arttı mı azaldı mı?" sorusu üzerine, muhalefetin referandum  sürecinde, "Meclisin etkisizleştirileceği, devreden çıkarılacağı, bütün gücün ve  yetkinin yürütmede toplanacağı, hatta yürütmede bile değil tek bir kişide  toplanacağı" propagandası yaptığını söyledi.

Seçimin üzerinden bir aya yakın zamanın geçtiğini belirten Bostancı,  "Normalde seçimin ardından toplanan Meclisin; Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve  bakanların yemin törenlerinden sonra kapanması gerekirdi ama öyle olmadığını  gördük." ifadesini kullandı.

Naci Bostancı, Meclisin şu anda çalıştığını ve iki farklı konudaki  kanun teklifinin gündemde olduğunu belirtti.

Bostancı, "Eğer Meclis etkisiz olsaydı, TBMM'nin rahatlıkla sembolik  görevlerini yaptıktan sonra gönül huzuru içerisinde tatile girmesi gerekirdi ama  Meclis hala tatile girebilmiş değil. Hatta sürekli kanun teklifleri geliyor. Biz  daha geniş çerçevede ele alabilmek ve iyi bir müzakere zemini olsun diye  teklifleri ekim ayı sonuna bırakmaya çalışıyoruz. İşin ucunu bıraksak Meclisin  yaz tatiline çıkması bile asla mümkün olmaz." dedi.

"Meclisin önemsizleştirileceği ve hiçbir yetkisinin kalmayacağı"  iddiasında olan muhalefetin, 24 Haziran seçimlerine yönelik kampanyasını,  Cumhurbaşkanlığını kazanmanın yanı sıra, Mecliste güçlü olmaya yönelik  stratejiyle de yürüttüğüne değinen Bostancı, şu görüşlere yer verdi:

"Eğer muhalefet gerçekten TBMM'nin önemsizleştirileceğini düşünseydi,  stratejik olarak sadece Cumhurbaşkanlığına yönelik dikkat, ihtimam ve propaganda  mantığıyla davranırdı ama öyle yapmadığını, aksine Meclisi de çok fazla  önemseyerek, oradaki kompozisyonu hesaba katarak davrandığını gördük. Bir bakıma  propaganda dili olan 'Meclis önemsizleştiriliyor' sözü ile çelişir bir şekilde,  Meclise büyük bir önem atfederek çalıştılar. Ne derler? Sözlere değil,  yaptıklarına bakacaksın. Bunu muhalefetin bir siyasi çelişkisi olarak görüyoruz;  muhalefetin bu seçim kampanyasını, TBMM'nin öneminin onlar tarafından da teyit  edilmesinin nişanesi olarak değerlendiriyoruz."

"TEKLİF, HALKIN HUZURUNA KATKI SAĞLAYACAK ŞEKİLDE HAZIRLANDI"

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, "Terörle mücadele kanunu teklifi" ile  ilgili soruyu yanıtlarken, Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini  belirtti.

Türkiye'nin hemen yanı başında Suriye'de iç savaşın devam ettiğini,  emperyal bir hayaletin bölgede farklı tür, angajmanlar ve ilişkiler çerçevesinde  stratejiler düzenlediğini aktaran Bostancı, Türkiye'nin teröre karşı verdiği  mücadelenin, yıllardır bilinen örgütler üzerinden yürüdüğünü, 17-25 Aralık ve  özellikle 15 Temmuz'dan sonra da FETÖ terör örgütü ile sürdüğünü dile getirdi.

Naci Bostancı, Mecliste 20 Temmuz 2016'da OHAL kararı alındığını  anımsatarak, OHAL'in, bu terör örgütleriyle mücadele edilirken, anayasal yöntem  olarak demokratik sistemin içerisine yerleştiğini bildirdi.

OHAL ile iki yıldır, teröre ve özellikle 15 Temmuz'u gerçekleştiren  FETÖ'ye karşı çok kararlı bir şekilde, bütünüyle onları kamudan ve toplumsal  hayatın içinden söküp atmaya yönelik mücadele sürdürdüklerine işaret eden  Bostancı, OHAL'in dün gece itibariyle sona erdiğini ifade etti. Bostancı, OHAL  bittikten sonra bir süre daha, bu mücadeleyi sürdürenlerin elinde, toplumun  selameti ve barışı bakımından imkanların olması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, söz konusu teklifin, tamamen terörle  mücadele mantığı çerçevesinde, halkın huzuruna ve esenliğine katkı sağlayacak  tarzda düşünülerek hazırlandığını anlattı.

"ASKERİYENİN KABUL EDEBİLECEĞİNİN ÖTESİNDE KARŞILAMA YÖNTEMİ"

Açıklamasında bedelli askerlik konusuna da değinen Bostancı, bunun çok  önemli olduğuna belirtti.

Bostancı, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ulusal ordu anlayışıyla silahlı kuvvetlerinin örgütlendiği  bir Cumhuriyet'tir. Ulusal ordu, hem bizim için çok hayatidir ve vatan savunması  bakımından çok önemli görevleri vardır hem de ulusal bilincin teşekkülünde çok  önemli bir rolü yerine getirir. Bu nedenle silahlı kuvvetlerin bu vasfının devam  etmesine ilişkin hassasiyet her zaman muhafaza ediliyor. Bedelli askerlik  esasında; toplumsal şartların getirdiği bir ihtiyaç olarak silahlı kuvvetlerin  kendi bünyesine alabileceğinden daha fazla askerlik çağına gelmiş olanların, bu  hizmetlerini topluma yönelik olarak yapmaları ve bunu talep etmeleri halinde,  silahlı kuvvetlere ilişkin hizmetlerini bir başka yöntemle yerine getirmeleri  şeklinde bir yaklaşımdır.

Eğer kişinin şartları ve durumu, bedelli biçiminde bu görevi ifa  etmesine imkan tanıyor ise bunu onlara verilen bir hak olarak görmek gerekir.  Çünkü bedelli; askerlik çağına gelmiş ama askeriyenin alabileceğinden daha fazla  olan kesimleri bir şekilde eritebilmek ve nüfusun olağan akışı içerisinde  teşekkül eden bu sayının askerliğe ilişkin taleplerini, askeriyenin kabul  edebileceğinin ötesinde karşılayabilmek için bir yöntemdir."

Naci Bostancı, bu bedellinin öncekilerden farkının, 28 gün askerlik  eğitimi olduğunu bildirdi.

"Bu eğitimi askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak  görmek gerekir. Çünkü, askeriyeyi, askerlikten uzak bir şekilde sadece para  verilerek geçilen bir aşama olarak görmüyoruz." diyen Bostancı, 28 günlük eğitim  sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği  konusunda yetkin hocaların dersler vereceğini aktardı.

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, 1 milyon 324 bin kişinin bedelli  kapsamına girdiğini ifade etti.

Genellikle kapsama girenlerin üçte bire yakınının başvurduğuna değinen  Bostancı, öyle olması durumunda 400 bin civarında müracaat beklediklerini dile  getirdi.

"YEREL SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK"

Naci Bostancı, "yerel seçimin bu yılın kasım ayına alınacağı ve ekim  ayında çıkması düşünülen bedelli askerliğin de bu nedenle erkene alındığı"  iddialarıyla ilgili soru üzerine, "Bizim erken yerel seçime ilişkin bir  yaklaşımımız söz konusu değil." ifadesini kullandı.

Seçimin erkene alınabilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini  belirten Bostancı, "Bunu yapacak sayımız yok. Böyle bir teklif de getirmiş  değiliz. Kanaatimiz, seçimin zamanında, 2019 yılının mart ayında yapılacağı  şeklinde." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mustafa
    6 yıl önce

    her türk asker doğar diyorlardı. meğer yalan olduğu ortaya çıktı

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A
    A.B.
    6 yıl önce

    Bedelli konusu, getirisinden çok götürüsü olan bir konudur. Söylentileri bile 24 haziran seçimlerine yansımıştı, umarım bundan da ders çıkarılır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English