Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) "Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'nin olurunun alınmadığı, Türkiye'nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Türkiye'nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımlar er ya da geç akim kalmaya mahkumdur. Türkiye, milli güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada hem sahada olmaya devam edecektir" "Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye ge

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİNGÖL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'nin olurunun alınmadığı, Türkiye'nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Türkiye'nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımlar er ya da geç akim kalmaya mahkumdur. Türkiye, milli güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada hem sahada olmaya devam edecektir." dedi.

Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda, AK Parti Bingöl 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Milletin bir asır önce Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı, Boşnak'ı, Roman'ı ile tek yumruk olarak, FETÖ'nün işgal ordusunu hezimete uğrattığını belirten Erdoğan, milletin silahlara, tanklara ve uçaklara rağmen bağımsızlığından zerre kadar taviz vermediğini vurguladı.

Kendilerinin de yaptıkları hizmetlerle millete layık olmaya çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Emanetinizi namusumuz bilip canımız pahasına savunuyor, onu yere düşürmüyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, milletten aldıkları güçle zalimler karşısında dik durduklarını ve tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıktıklarını söyledi.

Kudüs'e de sahip çıktıklarını ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyanın, Türkiye'nin yanında yer aldığını anımsatan Erdoğan, "Son Kudüs meselesinde 'Mukaddes beldelerimizi korumak, barış ve istikrarı temin etmek için gerekirse dünyayı ayağa kaldırız' dedik ve tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün artık uluslararası ilişkilerde herkes şu gerçeği kabul ediyor. Ekonomide, ticarette, diplomasi ve savunma sanayisinde yükselen bir Türkiye var." diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü demokrasisiyle bölgesine ilham olan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara kucak açan güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var. Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'nin olurunun alınmadığı, Türkiye'nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur. Türkiye'nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımlar er ya da geç akim kalmaya mahkumdur. Türkiye, milli güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada hem sahada olmaya devam edecektir."

- "Döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız"

Güvenlik birimleriyle bugün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin birliğine, dirliğine, istikbal ve istiklaline kast eden tüm şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, "Vatandaşlarımızın kanını döken tüm teröristlerden, FETÖ'cü ve bölücü alçaklardan döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız. Toprağa düşen her bir şehidimizin, yaralanan her bir gazimizin, geride gözü yaşlı bütün masum eşlerin, annelerin, yavruların acılarını, bu katil sürülerinin asla yanına kar bırakmayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Bingöl'e her gelişinde daha gelişip büyüdüğüne şahit olduğunu vurgulayarak, kentin ekonomik ve ticari alanlarda göz doldurduğunu söyledi. Yapılan yatırımlarla Bingöl'ün çehresinin değiştiğine de işaret eden Erdoğan, şehrin, bölgenin cazibe merkezi haline dönüştüğünü aktardı.

Bingöl'de sadece tarım ve hayvancılıkta değil üretim, sanayi ve istihdamda da büyük atılımlar gerçekleştirildiğine işaret eden Erdoğan, istihdam seferberliğinde Bingöl'ün 81 il arasında istihdamını en fazla artıran üçüncü il olduğunu söyledi.

Güvenlik artıp terör örgütünün baskısı kalktıkça tüm Doğu ve Güneydoğu illerinin yeni fabrikalarla, üretim tesisleriyle, gençlere iş imkanı sunacak yeni projelerle tanıştığını kaydeden Erdoğan, SÜTAŞ firmasının Bingöl'de bin 60 kişiye doğrudan istihdam, 8 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağlayacak fabrikasının inşaat çalışmalarının sürdüğüne değindi.

Bölgenin en büyük entegre tesisi olacak proje tamamlandığında Bingöl ve çevre illerin, maliyeti 144 milyon dolar olan tesisten faydalanacağını ifade eden Erdoğan, tesiste 10 bin kapasiteli damızlık süt sığırı çiftliği ve 5 bin kapasiteli besi çiftliği olacağını anlattı.

Bizzat takip ettikleri bu projenin en kısa sürede faaliyete geçmesini arzu ettiklerini dile getiren Erdoğan, Kentpark projesiyle de ilde bir cazibe merkezi ve turizm kompleksi inşa edecekleri müjdesini verdi.

Erdoğan, bu kompleksin içinde de 500 yataklı bir termal otel, bir alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor tesisleri, yapay göl ve kent ormanının bulunacağını kaydederek, "Bingöl'ü bir üst lige taşıyacak bu projenin de en kısa sürede tamamlanmasını diliyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan, kentteki doğalgaz yatırımları ve Bingöl Üniversitesinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

(Sürecek)




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English