Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) "Biz, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan hatta millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz, hiçbir zaman sıkıntıyı vatandaşlarımızda aramadık, onlarda görmedik. Sonuçlar ne olursa olsun önce kendimizi hesaba çektik. Eksiği, hatayı yanlışı kendimizde aradık" "Bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi milleti tehdit ederek silah zoruyla şantajla tehditle oy toplayan partilerden de olmadık. 40 yıllık siyasi hayatımı

Anadolu Ajansı haberine göre;
BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan hatta millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz, hiçbir zaman sıkıntıyı vatandaşlarımızda aramadık, onlarda görmedik. Sonuçlar ne olursa olsun önce kendimizi hesaba çektik. Eksiği, hatayı yanlışı kendimizde aradık." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Batman'ın bugünkü coşkusu ile bir diriliş hamlesi yaptığını, bir dirilişi müjdelediğini belirtti. Bugün salon dışındaki konuşması esnasında, "Teröre hayır, kardeşliğe evet" diyen, iradesine, geleceğine sahip çıkan bir Batman gördüğünü ifade eden Erdoğan, Batman'ın, vefanın şehri olduğunu bir kez daha bugün haykırdığını söyledi.

"Unutmayın ben de Batman ile beraberim" diyen Erdoğan, "Hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız. Çünkü Batman, kardeşliğin, dayanışmanın şehri olduğunu bugünkü tabloyla herkese ilan ediyor. Buradaki, meydandaki muhabbet tablosu, dostlarımıza güven aşılarken, düşmanlarımıza da korku salıyor." diye konuştu.

Erdoğan, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 60'ın üzerinde oy oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde cumhurbaşkanlığı sistemine "evet" oyu kullanan Hasankeyf, Gercüş ve Sason ilçelerine teşekkür etti.

- "Sıkıntıyı vatandaşlarda aramadık"

Batman genelinde görmek istedikleri rakamlara maalesef 16 Nisan'da ulaşamadıklarını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her ne kadar önceki seçimlere göre yukarı doğru bir sıçrama olsa da 16 Nisan'da Batman genelinde yüzde 36,5 oy oranında kaldık. Biz, ana muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca seçmeni suçlayan hatta millete hakaret eden bir parti değiliz. Biz, hiçbir zaman sıkıntıyı vatandaşlarımızda aramadık, onlarda göremedik. Sonuçlar ne olursa olsun önce kendimizi hesaba çektik. Eksiği, hatayı yanlışı kendimizde aradık. Bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi milleti tehdit ederek, silah zoruyla şantajla tehditle oy toplayan partilerden de olmadık. 40 yıllık siyasi hayatımızda, 15 yıllık iktidarımızda daima milletimizi ikna ederek, onun gönül dünyasına girerek siyaset yaptık. Bunun için seçimleri, sandıktan önce gönüllerde ve zihinlerde kazandık. Milletimiz bizi sorunlarına çözüm ürettiğimiz, halini sorduğumuz, kapısını çaldığımız, iline ve ülkeye hizmet ettiğimiz için bugünlere getirdi."

Erdoğan, lügatlerinde yorgunluk, bıkkınlık ve ataletin, siyasi terbiyelerinde ise millete kırılma ve küsmenin asla olmadığını dile getirdi.

- "Batman'da çok daha fazla çalışmamız gerekiyor"

İktidara geldikleri günden bu yana elde ettikleri onca başarının sırrının bunlardan kaynaklandığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Rabb'imiz, insan için 'Ancak çalıştığının karşılığı vardır' buyuruyor. Demek ki Batman'da çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Demek ki sizlere kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize ve milletimize kazandıracaklarını burada daha iyi izah etmeliymişiz. 2019 seçimlerine kadar eksikleri giderelim. Her zamankinden daha çok çalışarak, Batman'da hedeflediğimiz tabloyu yakalayacağız. Bugün bu yönde çok önemli bir adım atıyoruz. Kongremizle yeni bir heyecanla ilk günkü aşk ve sevdayla yola revan oluyoruz.

Aşık Veysel'in dediği gibi 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' demiştik. Gideceğiz gündüz gece. Durmak yok, yola devam. Bugün 2019 seferimizin Batman'daki ilk adımını hep birlikte yeniden atıyoruz. Tam bir uhuvvet ikliminden gerçekleştirdiğimiz kongremizin partimize, şehrimize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English