Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nden izlenimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu AK Parti'ye 998 günlük aranın ardından tekrar genel başkan seçildiği kongrede büyük heyecan yaşandı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın siyasi hayatlarını konu alan bir videonun yanı sıra "Liderlik yürek ister, inanç ister, yıllarca sürecek kutlu yürüyüş cesur bir adımla başlar" mesajı verilen bir klip de katılımcılara izletildi Kongrede 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in ismi anon

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde bin 414 delegenin oyuyla yeniden kurucusu olduğu partinin genel başkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yapılan "AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi"ne eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile geldi.

Kongrede Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve damadı Selçuk Bayraktar ile kızı Esra Albayrak'ın yanı sıra Yıldırım'ın da çocukları ve torunları hazır bulundu.

Salona gelmeden önce dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa parti otobüsünün üstünden seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, selamlama konuşmalarında birlik mesajı verdi.

Erdoğan, salona girdiğinde coşkulu kalabalık kendisini uzun süre alkışladı, protokolde kendisi ve eşi Emine Erdoğan için ayrılan yere geçene kadar Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım ile partilileri selamladı.

- Konuşmalarda 998 gün vurgusu

Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yaptığı konuşmalarda, "998 gün" vurgusu dikkati çekti.

Konuşmasına "Bugün günlerden vuslat" diyerek başlayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manevi desteğini 998 gün boyunca hissettiklerini ifade etti.

Yıldırım, 364 günlük "AK Parti Genel Başkanlık" görevine yaklaşık bir saatlik konuşmasıyla veda ederken, sözlerini "Gururla taşıdığım AK Parti Genel Başkanlığı görevini Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum." diyerek tamamladı.

Erdoğan ise 998 gün sonra parti genel başkanlığına dönüşü için "Şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda, 'Evet, nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız." değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 370 delegenin oyuyla 998 gün aradan sonra ikinci kez partinin genel başkanlığına aday gösterildi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşması sırasında partililerin tezahüratları üzerine duygulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabia" işareti yaparak karşılık verdi.

- "Liderlik yürek, inanç ister" videosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki "İster 3 Kasım 2002'de olduğu gibi Meclis'e sokmasınlar, ister 2008'de olduğu gibi partimizi kapatmaya çalışsınlar, ister 2013'te olduğu gibi sokakların altını üstüne getirsinler, ister 15 Temmuz'da olduğu gibi darbe yapıp canımıza kast etsinler, ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz." ifadeleri salondakiler tarafından uzunca bir süre ayakta alkışlandı.

Kongreye katılan yabancı misyon şefleri ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür edilirken, 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in ismi anons edilince salondaki katılımcılar, alkışlar eşliğinde "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın siyasi hayatını konu alan özel birer video klip izletilirken, Erdoğan'ın "liderlik" özelliğini anlatan bir video da konuklarla paylaşıldı.

"Liderlik yürek ister, inanç ister, yıllarca sürecek kutlu yürüyüş cesur bir adımla başlar." mesajı verilen videoda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara davet ettiği görüntüler de yer aldı.

Videoda, "O, milletin adamı, Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi hep birlikte onun liderliğinde yeni hedeflere yürüme zamanı." vurgusu yapıldı.

- Büyük ekranda "Adam gibi adam" vurgusu

Erdoğan'ın, Hacı Kısır isimli şairin 15 Temmuz'u anlatan şiirinden "Dudağında tekbir, elinde bayrak / Namusun şiarı yiğitler gördüm / Bağrına gül gibi bastı şu toprak / Ölümü öldüren şehitler gördüm / Delerken bağrını kurşun utandı / Her şey unutuldu, mevzu vatandı / Kınalı Hasanlar kurban adandı / Nene Hatun, Koca Seyitler gördüm." dizelerini okuduğu sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Erdoğan'ın konuşması esnasında arkasında bulunan büyük ekranda, AK Parti Genel Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatan görsellere yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cümlelerini tamamlarken aynı ekranda "Adam gibi adam" yazısı dikkati çekti.

Kongreye eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kongreye telgraf gönderdi.

- Teşekkür konuşması

Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığına seçildikten sonra bir teşekkür konuşması yaptı.

Kongrenin yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan Erdoğan, her alanda "sıçrama dönemi" yaşanacağını kaydetti. Erdoğan bu yıl sonuna kadar tüm teşkilatta yeniden yapılanmanın adımlarının atılacağını açıkladı.

Konuşması sonrası partililer Erdoğan'la fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

- Güvenlik önlemleri

AK Parti 3.Olağanüstü Kongresi için başkentte sıkı güvenlik tedbirleri de uygulandı. Cumartesi günü 20.00'den itibaren Ankara Spor Salonu'na çıkan yollar 12 noktada kapatıldı, kongre salonu ve çevresindeki alanda bomba araması yapıldı.

Spor salonu çevresinde 7 bin 100 polisin görev aldığı kongre boyunca güvenlik önlemlerine polis helikopterleri de havadan destek verdi.

Kongreye katılanlar üç aşamalı aramadan geçirildi.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English