Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) "Son zamanlarda ağır darbeler alan terör örgütünü ve silahla aralarına mesafe koymayan destekçilerini her bakımdan çok daha zor günler bekliyor, bu da böyle biline" "Türkiye, ayağındaki bu bölücü terör prangasından kurtulma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye'de başaramadıkları ihaneti komşu ülkelerde hayata geçirmenin çabası içerisinde olanların heveslerini inşallah oralarda da kursaklarında bırakacağız" "Türkiye, yaşadığı tüm badirelere rağmen hukuk devlet

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda ağır darbeler alan terör örgütünü ve silahla aralarına mesafe koymayan destekçilerini her bakımdan çok daha zor günler beklediğini belirterek, "Türkiye, ayağındaki bu bölücü terör prangasından kurtulma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye'de başaramadıkları ihaneti komşu ülkelerde hayata geçirmenin çabası içerisinde olanların heveslerini inşallah oralarda da kursaklarında bırakacağız." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da 400 dönümlük arazide niçin beslendiği ve korunduğu sorusunun sorulması gerektiğini söyledi.

Son üç dört yıldır yaşanan sürecin, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya çıkartması bakımından hayırlı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"2015 yılındaki çukur eylemlerinin üstesinden bölge halkının desteğiyle gelebilmemizde 2013 yılından itibaren yaşadığımız tecrübenin çok büyük katkısının olduğuna inanıyorum. Bölücü örgütün binbir vaatle, binbir yalanla yanına çekmeye çalıştığı Kürt kardeşlerim, kendilerine asıl sahip çıkanın, güvenliği ve geleceği için fedakarlık yapanın örgüt değil devleti olduğunu bu dönemde açıkça görmüştür. Kendilerine demokratik zeminlerde her türlü imkan tanındığı halde iradelerini götürüp örgüte teslim edenlerin esamesi artık hiçbir yerde okunmuyor. Buna müsade edilemezdi. Son zamanlarda ağır darbeler alan terör örgütünü ve silahla aralarına mesafe koymayan destekçilerini her bakımdan çok daha zor günler bekliyor, bu da böyle biline. Türkiye, ayağındaki bu bölücü terör prangasından kurtulma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye'de başaramadıkları ihaneti komşu ülkelerde hayata geçirmenin çabası içerisinde olanların heveslerini inşallah oralarda da kursaklarında bırakacağız."

- "Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadık"

Düzenlenen operasyonlarla bölücü terör örgütünün inlerine girildiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Evet, şu anda inlerine girdik, giriyoruz. Ülkemin sınırları içerisinde Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, düşünebiliyor musunuz, 65'i aşkın mağaraya girildi. Bu mağaralarda neredeyse 600'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Silahlar ifade edemeyeceğim kadar yüklü. Buralara kadar bunlar nasıl girdiler? İşte bundan sonraki süreç tamamiyle bunları yok etme sürecidir. Çekinmeden, yılmadan, askerimizle, polisimizle, güvenlik korucularımızla bu hayata geçiyor. Ülkemizin güney sınırları boyunca bir terör oluşumu organize etmeye çalışanlar, bu milletin, istiklali ve istikbali için neler yapabileceğini görmek istiyorlarsa dönüp tarihe baksınlar. O kadar uzağa gitmek istemiyorlarsa 15 Temmuz gecesine baksınlar. Hala meselenin ne olduğunu kabul etmek istemeyenlere ise meramımızı er meydanında anlatmaktan başka çaremiz kalmıyor demektir. Unutmayın namert kaçar, mert dövüşür. Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadık."

Türkiye'nin bulunduğu bölgede kiminle yol yürüyecekleri konusunda kafası karışık olanlara da seslenen Erdoğan, "Şu gerçeği bilsinler. Bir yandan 80 milyon vatandaşı, bu topraklardaki bin yıllık geçmişi, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğiyle Türkiye Cumhuriyeti, diğer yandan ne idiği belirsiz herkesin dilediği gibi kullanabildiği terör örgütleri var. Tercih işte bunlar arasında yapılacaktır. Bir kez daha ifade ediyorum, FETÖ'den PKK'ya ve DEAŞ'a kadar terör örgütlerinin, ihanet çetelerin hiçbiriyle meselem şahsi değidir. Buradaki mesele ülkemizin ve milletimizin istiklali, istikbali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olmadığı için benim kimseyi affetmem veya cezalandırmam söz konusu olmaz. Her ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz, ülkemiz için yapıyoruz." dedi.

- "Olağanüstü hali ülkemizin huzuru için uzattık"

Erdoğan, Türkiye'nin, yaşadığı tüm badirelere rağmen hukuk devleti niteliğinden taviz vermeyen, geriye adım atmayan bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ne kadar ihanet içerisinde olurlarsa olsunlar, ne kadar alçalırlarsa alçalsınlar tüm terör örgütleriyle mücadelemizi hukuk içerisinde yürüttük, yürütüyoruz. Açıkçası dünyada Türkiye'nin yaşadıklarını yaşayıp da hukuk devleti ilkesine bu derece bağlı kalabilecek bir başka ülke olduğunu da sanmıyorum. Özellikle Batı ülkelerinin en küçük bir tehdit karşısında demokrasiyle, özgürlüklerle bağdaşmayacak uçlara nasıl savrulduklarını görüyoruz. Biz asla onlar gibi olmadık, olmayacağız. Bunun için de benzer durumlarda kendilerinin uygulamadıkları standartları bizden talep edenlere kulak asmadan yolumuza devam etmekte kararlıyız."

Kendilerine 'Olağanüstü hal ne zaman kalkacak?' sorusunun yöneltildiğini belirten Erdoğan, Fransa'da yaşananlardan sonra 1-1,5 yıl olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlattı. Erdoğan, bu soruyu soranlara, "Peki, benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor. Biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Siz bize hangi yüzle olağanüstü halin kaldırılmasını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Ne zamana kadar? Huzura, refaha kavuştuğumuz ana kadar. Neyiniz eksik? Fabrikalarınız mı çalışmıyor, iş yerinize mi gidemiyorsunuz, okullar mı kapalı? Neden olağanüstü hal kalksın?" karşılığını verdiğini ifade etti.

AK Parti göreve geldiğinde ülkede olağanüstü halin olduğunu anımsatan Erdoğan, "Ama fabrikalar sorunluydu, iş yerleri sorunluydu. Kimse doğru dürüst ekonomik olarak durumunu düzeltemiyordu ve bize Güneydoğu'da şunu söylediler; 'Ne olur olağanüstü hali kaldırın.' Geldiğimizde, Abdullah Bey'in başbakanlık dönemiydi, bir ayda olağanüstü hali kaldırdık ama ortada öyle bir sıkıntı vardı. Uzun yıllar olağanüstü hal vardı. Şimdi ise daha dün bir bugün iki. Dedik ki olmaz. Biz olağanüstü hali ülkemizin huzuru için şu anda uzattık, uzatıyoruz." diye konuştu.

- "O eli kırmak boynumuzun borcu"

Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet" sözünü Rabia işaretiyle sembolleştirdiklerini anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu dört ilke istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Şimdi bu, tüzüğümüze aynen böyle girmiştir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Her kim bunlardan herhangi birine sataşırsa doğrudan milletimizin namusuna, şerefine, haysiyetine el uzatmış demektir. Önemli olan kimsenin bu değerlerimize el uzatamamasını sağlamaktır. Şayet bu densizliği yapan olursa da o eli kırmak boynumuzun borcudur."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English