Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) "Yarın milletimizin karşısında boynumuz bükük, mahcup durmaktansa bugün içerideki ve dışarıdaki alçakların karşısına dimdik dikilir, kaderimiz neyse ona rıza gösteririz" "Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, Allah'a can, millete hizmet borcundan başka kimseye eyvallahlarının olmadığını ve olmayacağını belirtti.

"Yarın milletimizin karşısında boynumuz bükük, mahcup durmaktansa bugün içerideki ve dışarıdaki alçakların karşısına dimdik dikilir, kaderimiz neyse ona rıza gösteririz." diyen Erdoğan, siyasetin, iktidarın, başarının, rakibin bile hayırlısı için dua ettiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu saatten sonra da ülkem, milletim için, ümmetimiz için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz. Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir. Ben de şimdiden milletimden helallik istiyorum." ifadesini kullandı.

"Daha senden gayrı aşık mı yoktur / Nedir bu telaşın ey deli gönül / Hele düşün devri ademden beri / Neler gelmiş geçmiş say deli gönül." dizelerini okuyan Erdoğan, dünyanın fani olduğunu hiç akıllarından çıkarmadıklarını, en sadık yarin toprak olduğunu da hiç unutmadıklarını aktardı.

- "İhanetimiz asla vaki değildir"

Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatlarında inançlarına ve millete ihanet noktasına hiç düşmediklerini vurguladı. "Eksiklerimiz, hatalarımız elbette olmuştur ama ihanetimiz asla vaki değildir." diyen Erdoğan, bundan sonra da Allah'ın yardımı, milletin yol göstermesiyle hak olan yoldan sapmadan hizmete devam edeceklerine işaret etti.

Türkiye'nin FETÖ, PKK, DEAŞ, diğer terör örgütleri ve çeşitli güçlerle mücadele ettiğini anlatan Erdoğan, kimseye karşı kişisel husumetlerinin bulunmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk milletinin hakkının, hukukunun yenilmesine, geleceğinin tehlikeye atılmasına da asla rıza göstermeyeceklerine dikkati çekti.

Erdoğan, kendi ülkesine, milletine karşı ihanet eden kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadan gereğini yerine getirmenin millete karşı sorumluluğun icabı olduğunu vurguladı. Erdoğan, "İsterse babamın oğlu olsun. Kimin böyle bir yanlışı varsa onun karşısında yer alırım. Kimseye karşı peşin husumetimiz olmadığı gibi kimseye diyet borcumuz da bulunmuyor." diye konuştu.

- "Yüzlerindeki maske düşmüştür"

Millet için çalışan, Türkiye'ye katkı sağlayan herkese kucak açtıklarını belirten Erdoğan, millete ihanet eden, Türkiye'ye zarar verenlere karşı da yumruklarını sert tuttuklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mazlumun, mağdurun hakkını korumak görevimizdir. Ama bu, mazlum kılığına girmiş zalimlerin oyunlarına teslim olacağımız anlamına asla gelmiyor. Takiyeyle, yalanla, dolanla, iftirayla yıllarca milletimizin tertemiz duygularını istismar edenlerin yüzlerindeki maske düşmüştür. Milletimizin saygı duyduğu tüm değerleri kullanarak adeta insanlarımızın kanını, iliğini sömürenlerin oyunları önce 17-25 Aralık'ta sonra da 15 Temmuz'da tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. FETÖ ile mücadelede bulunduğumuz yere bir anda gelmedik.

17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminin ardından bu yapının tüm mensuplarına çağrı yaptık. Tespit ettiğimiz alçaklıkları ifade ettikten sonra 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanet olan bu yapının gerçek yüzünü görün ve bir an önce orayı terk edin.' dedik. Bu çağrımıza kulak vererek ihanet çetesiyle ilgisini kesenler kendilerini kurtardılar. Ama bu açık ihanete rağmen özel haberleşme programlarını kullanarak, sendikalarına, derneklerine, vakıflarına üyeliklerini sürdürerek, bankasına para yatırarak, kurumlarına destek olarak örgütü destekleyenler için yapacak bir şeyimiz kalmadı. 15 Temmuz darbe girişimi bu alçak örgütün gözünü nasıl kan bürüdüğünü, inkara ve tevile imkan vermeyecek şekilde ortaya koymuştur."

Bir şairin 15 Temmuz'u anlatan "Dudağında tekbir, elinde bayrak / Namusun şiarı yiğitler gördüm / Bağrına gül gibi bastı şu toprak / Ölümü öldüren şehitler gördüm / Delerken bağrını kurşun utandı / Her şey unutuldu, mevzu vatandı / Kınalı Hasanlar kurban adandı / Nene Hatun, Koca Seyitler gördüm." dizelerini okuyan Erdoğan, 15 Temmuz'un büyük bir "kıyam" olduğunun altını çizdi.

- "Türkiye'nin başka ihanet teşebbüsüne daha tahammülü yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'a rağmen FETÖ içerisindekilerde samimi bir pişmanlık alametinin olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan yapılan ihraçların, gözaltıların, tutuklamaların, soruşturmaların, diğer tedbirlerin bir mecburiyet olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ve Türk milletinin bu örgütün bir başka ihanet teşebbüsüne daha tahammülü yoktur. Eğer bu mücadele gerektiği gibi güçlü şekilde yürütülmezse, ülkemiz çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. Bunun için herkesi, ucu en yakınlarımıza dokunsa bile bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Avukatlar aracılığıyla yürütülen kirli pazarlıklarla, göz boyamaya yönelik itirafçılık oyunlarıyla bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadelenin milletimizin fedakarlıklarına layık olacak ve maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır.

Bu konuda önümüzdeki dönemde çok daha hassas, dikkatli aynı zamanda çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın 160 ülkesinde eğitim, yardımlar istismar edilerek aynen nasıl ülkemizde devletin kurumlarına sızdıysalar, oralarda da o ülkelerin kurumlarına sızıyorlar. Nasıl? O ülkelerin ileri gelenlerinin çocuklarını da ele almak suretiyle ve onlara enteresan şeyler aşılarak ve söyledikleri nedir? 'Kainatın imamı kim, FETO.' Buralara kolay gelinmedi. Bu oyunların arkasında acaba hangi güçler var diye düşündük mü? Bu coğrafyada bin yıldır nice ihanetlerin, saldırıların üstesinden gelen milletimiz Allah'ın izniyle FETÖ ihanet çetesinin de kökünü kazıyacaktır."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English