Son Dakika Haberler

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (3) "Şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da çatısını da bacasını da kapatır" "Fırat Kalkanı Operasyonu ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına aldık. Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da çatısını da bacasını da kapatır." dedi.

Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli sorunlarının başında terörün geldiğini, kimsenin terörle yaşamaya alışamayacağını ve alıştırılamayacağını vurguladı.

Dünya üzerinde aynı anda en az üç terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülkenin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, terörle kol kola giren, teröre destek verenlerin er ya da geç kaybedeceğini söyledi. Yıldırım, bu mücadelenin silahların üzerine beton dökülünceye kadar süreceğini, terörle mücadelenin savunmayla değil taaruz anlayışıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Yıldırım, sınırın karşı tarafından Türkiye'ye bombaların, füzelerin düştüğünü, ülkeye teröristlerin sızdığını hatırlatarak, Fırat Kalkanı Harekatı ile vatandaşların can ve mal emniyetinin güvence altına alındığını kaydetti. Yıldırım, "Bölgedeki mücadelemiz henüz bitmemiştir. Burada Türkiye olmadan masa kurulamaz, siyaset üretilemez." diye konuştu.

PKK, PYD, YPG'nin aynı olduğunu bütün dünyanın bildiğini belirten Yıldırım, "Kendilerinin de inkar etmediği bu gerçeğin, dost bildiğimiz ülkeler tarafından da artık görülmesini bekliyoruz. ." dedi.

Yıldırım, milletin birliği, vatanın bütünlüğü için mücadele eden, bu uğurda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

- "Türkiye'nin bir ana muhalefeti de yok"

AK Parti'nin her zorlukta dimdik ayakta kaldığını ve kalmaya devam edeceğini dile getiren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "siyasi yasaklı" yapılmaya çalışıldığı günlerin unutulmadığını aktardı.

Yıldırım, partilerinin kapatılmaya çalışıldığı günlerin hafızalarında olduğunu, kumpasları, kurulan tezgahları unutmadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama başkalarının unuttuğu bir şey var, onlar milleti unuttu, milleti küçümsedi, hafife aldı. Oysaki gerçekleri gören millet, AK Parti'ye olan desteğini, güvenini bir an olsun eksiltmedi. AK Parti gücünü milletten alır. Ana muhalefet partisi demokrasinin vazgeçilmezidir, olmazsa olmaz unsurudur. Ülkemiz o kadar sağlam ve istikrarlı bir iktidara sahip ki bu temel unsurun eksikliğini millet hiç hissetmiyor. Onların iktidar anlayışı falan yok zaten Türkiye'nin bir ana muhalefeti de yok. Kendileri de bal gibi biliyor ki Türk siyasetinin yaşadığı kısır çekişmelerin çözümü anayasa değişikliğidir. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Ama büyüyen Türkiye'ye bu elbise dar geliyordu.

Türkiye ana muhalefete rağmen bu elbiseden kurtuldu, milletin dediği oldu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasıyla kabul edildi. Görüyorum ki milletin kararını kabullenmişler. Daha şimdiden cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, çatı aday, kapı aday... Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da olmaz kapısı da olmaz. Bilsinler ki bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da çatısını da bacasını da kapatır. 'Darbeye karşıyız.' diyip Türkiye'yi yıllarca bir darbe anayasasına mahkum ettiniz. Bunların derdi, ülke, millet değil. Tek derdi, AK Parti. Bizim tek derdimiz de memlekettir, millettir."

- "O gece gençlerimiz şehit olma pahasına bayraklarına sahip çıktılar"

Bir yandan darbe görüntüsü altında işgal girişimi bertaraf edilirken diğer yandan da darbe kalıntısı vesayetçi anayasadan ülkenin kurtarıldığını anlatan Yıldırım, bu yeni yönetim sistemiyle birlikte daima güçlü iktidar, sürekli istikrar döneminin başlatılacağının altını çizdi.

Bu değişikliğin, milletin geleceği olan gençlere duyulan güvenin de ispatı olduğunu ifade eden Yıldırım, gençlere, "Gençliği kazanan geleceği kazanır. 18 yaşında seçilme imkanına kavuştunuz. Haklarınızı sonuna kadar takip edin. Sizin için ne yapsak azdır. Gençliği sadece vitrin çalışması olarak gören, bu anlayışta olan parti olmadık. Gençlerimizin ülke meselelerine kayıtsız kaldığını söyleyenler, 15 Temmuz'u unutmasınlar. O gece gençlerimiz şehit olma pahasına bayraklarına, demokrasilerine sahip çıktılar ve böyle düşünenleri mahcup ettiler." diye seslendi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirilmesi için anayasa değişikliği çalışmalarında verilen destekten dolayı milletvekillerine, teşkilata şükranlarını sunan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "önce ülkem ve milletim" diyen ülkücülere de teşekkür etti.

Türkiye'nin kalkınmasına yönelik çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Yıldırım, bir yıl içerisinde dünyanın ilk ve sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü İstanbul-Bursa Otoyolu, Orhangazi Tüneli, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin hizmete açıldığını, Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün yapımına başlandığını hatırlattı.

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "Türk ekonomisi çökecek" diyenlere inat ekonominin, Avrupa ortalamasının üzerinde bir seviyede, yüzde 2,9 oranında büyüdüğünü vurguladı.

Darbe sonrası ortaya çıkan durum ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler sonrası iş aleminin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Yıldırım, istihdam seferberliği ilan ettiklerin hatırlattı. Bu seferberlikle 1 milyonun üzerinde vatandaşa iş, aş imkanı sağlandığını bildiren Yıldırım, işsizlikle mücadeleye bundan sonra da kararlılıkla devam edileceğini kaydetti.

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English