Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkındaki gensoru

-CHP'li Yüceer: "İstifa etmelisiniz Sayın Bakan. Karaman'da bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor. Bu yüzden istifa edin, güzel bir örnek oluşturun ya da özür dileyin" -AK Partili Yılmaz: "Olay meydana çıktığı andan itibaren gerekli soruşturmalar başlatılarak, alçak ve şerefsiz faillerin gereken en ağır cezayı alması, olayda ihmal ve kusuru bulunanların da gereken uyarı ve cezaları almaları hususunda gerekenleri

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman'daki çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunarak, "Bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor. Bu yüzden istifa edin, güzel bir örnek oluşturun ya da özür dileyin." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin; "çocuklara yönelik cinsel istismarı ve kadınlara yönelik şiddeti önlemede ihmali bulunduğu" iddiasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşüldü.

Gensoru görüşmelerinde CHP adına konuşan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, muhalefetin yaptığının birilerini karalamak değil, gerçeği aramak olduğunu söyledi. Yüceer, "Bu çocukların anaları, babaları güvenmişler çocuklarını emanet etmişler. Siz gözünüz gibi bu çocuklara bakacakken onların istismara uğramasına seyirci kaldıysanız biz bunun hesabını sorarız, sormak da zorundayız. Birileri kalkıp bu çocukları, ailelerini sarıp sarmalayacağı yerde 'bizimkiler aman zarar görmesin' diye sarmalıyorsa bunun hesabını sormak zorundayız." dedi.


Yüceer, "Devlet görevlilerinin, Hükümet yetkililerinin görevi, Ensar Vakfının savunmasını yapmak değildir. 'Önce çocuklar' denileceği yerde, sorumluların gereken cezayı alması gerektiği yerde 'Yok canım, karalamayın. Hizmete bakın' demek gerçekten sizin vazifeniz değildir. Mevzu çocuksa, çocuk istismarıysa bunun dini, diyaneti, siyaseti olmaz; bunun bendeni, sendeni olmaz; bunun şucusu, bucusu olmaz." ifadesini kullandı.

Karaman'daki çocuk istismarı ortaya çıktıktan sonra, bir hafta içinde Niğde, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, Bursa ve Sivas'ta yeni istismar olaylarının ortaya çıkarıldığını ifade eden Yüceer, çocuk istismarına karşı yapılabilecek en kötü şeyin olayın örtbas edilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Ramazanoğlu'na seslenen Yüceer, "İstifa etmelisiniz Sayın Bakan. Karaman'da bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor. Bu yüzden istifa edin, güzel bir örnek oluşturun ya da özür dileyin. Deyin ki 'bir çocuk kendini koruyamaz, bu görev yetişkinlerindir, devletindir ve ben bu görevimi yerine getiremedim.' İstifa edin, en azından çözüme katkı sunabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

-AK Partili Yılmaz'ın sözleri

AK Parti Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da Karaman'da "ruhunu şeytana satmış bir alçak" tarafından çocuklara yönelik cinsel istismar olayının gerçekleştiğini belirterek, evrensel ahlak sorununun sadece Türkiye'nin değil dünya toplumlarını içten içe çürüten bir sorun olduğunu söyledi.

Ahlaki suçların hepsinin Allah tarafından haram kılındığını, bu suçların insanın hem dünyasını hem de ahiretini mahvettiğini ifade eden Yılmaz, ahlaki suçlarla ilgili hadis ve ayetlerden örnekler verdi.

AK Partili Yılmaz, "Bu menfur olaylar hepimize ders olmalıdır. Toplumumuz resmi ve özel kurumlarına olan güvenin sarsılmaması için eğitimcilerin titizlikle seçilmesi, gerekli denetim mekanizmalarının sıkı şekilde işletilmesi, olaylarda en ufak ihmali veya kusuru bulunan idarecilerin cezalandırılması temel yaklaşımımızdır." diye konuştu.

Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk istismarı ve kadına şiddet meselesinde toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla milli eğitim, adalet, içişleri ve sağlık bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla yaptığı protokollerle yoğun bir eğitim ve halkı bilgilendirme çalışması yaptığını anlattı.

AK Parti iktidarı bakanlarının toplumsal olayların üzerine sıfır toleransla gittiğini ifade eden Yılmaz, "Olay meydana çıktığı andan itibaren gerekli soruşturmalar başlatılarak, alçak ve şerefsiz faillerin gereken en ağır cezayı alması, olayda ihmal ve kusuru bulunanların da gereken uyarı ve cezaları almaları hususunda gerekenlerin yapıldığını, bunda hiçbir tereddüt gösterilmediğini milletimizle paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English