Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Fas'ta

Bakan Kaya: "Suriye'de ülkesini terk etmek zorunda kalan 3,5 milyonun üzerindeki kardeşimize ensar olmuş bir ülkeyiz. Suriyeli kardeşlerimizin yarısından fazlasını çocuklar oluşturuyor. Türkiye olarak biz bu çocuklara gerek eğitim gerek sağlık noktasında ülke olarak çok büyük destek vererek onların sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması için çalışıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
RABAT (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'ye sığınan 3,5 milyonu aşkın Suriyelinin yarısından fazlasını çocukların oluşturduğunu belirterek, "Türkiye olarak biz bu çocuklara gerek eğitim gerek sağlık noktasında ülke olarak çok büyük destek vererek onların sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması için çalışıyoruz." dedi.

"5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı" kapsamında Fas'ta bulunan Kaya, başkent Rabat'ta Çocuk Koruma Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Kaya'ya, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, terk edilmiş çocukların koruma altına alındığı merkezin yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Merkezdeki temaslarının ardından AA muhabirine Fas ziyaretini değerlendiren Kaya, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) tarafından düzenlenen konferans için bu ülkede bulunduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında yaklaşık 30 ülkenin bakanlarının bir araya geldiğini aktaran Kaya, İslam dünyasında çocukların korunması, sağlıklı ve güvenli bir geleceğe ulaşmaları için yapabileceklerini ele aldıklarını dile getirdi.

- "Tüm dünya Suriyeli çocuklara karşı sorumlu"

Türkiye'nin, Suriye'den gelen çocuklara destek olmak için çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaşın, göçün en büyük mağduru çocuklar. Suriye'de ülkesini terk etmek zorunda kalan 3,5 milyonun üzerindeki kardeşimize ensar olmuş bir ülkeyiz. Suriyeli kardeşlerimizin yarısından fazlasını çocuklar oluşturuyor. Türkiye olarak biz bu çocuklara gerek eğitim gerek sağlık noktasında ülke olarak çok büyük destek vererek onların sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması için çalışıyoruz. Konferansta, ensar olarak Suriyeli kardeşlerimiz için yaptıklarımızı, ihtiyaçlarımızı anlattık. İslam ülkelerinin her birinin bu konuda sorumlu olduğunu bir kez daha ifade ettik çünkü buradaki çocuklar gerçekten korunmaya muhtaç masum insanlar. O çocuklar Suriye vatandaşı ama onlara karşı tüm dünyanın sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlattık."

- "Filistinli cesur kız" Temimi'ye özgürlük

Kaya konferansta, Filistin'de hapishanelere atılan çocukları da gündeme taşıdıklarını bildirdi.

Filistin'de 300'den fazla suçsuz ve masum çocuğun hapishanelerde, eğitim hayatından uzak ve her türlü özgürlükten kısıtlanmış bir şekilde yıllarını geçirdiğini belirten Kaya, "Onlardan bir tanesi cesur kızımız Ahed Temimi, bu konuda sembol olmuş isimlerden bir tanesi. Küçücük çocukları tehdit olarak görüp elinde hiçbir silahı olmayan masum çocukları tehdit olarak görüp hapse atmanın sorumluluğu çok büyük. Bunun karşısında tüm dünyanın sesini çok yüksek bir şekilde duyurması gerekiyor. Bunun hesabının sorulması gerekiyor. Ahed Temimi'nin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Çocukların güldüğü bir dünya için çalışıyoruz"

Kaya hem Türkiye hem de bakanlık olarak çocuk işçiliğine karşı mücadele verdiklerine dikkati çekti.

Türkiye'de 2018'in "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Kaya, "Cuma günü Çalışma Bakanlığımız ile birlikte 8 bakanlığın paydaş olduğu bir iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştireceğiz. Ülkemizdeki tüm çocuklarla birlikte dünyadaki tüm çocukların da sağlıklı bir şekilde yetişmelerini, eğitimlerini en iyi şekilde alarak mutlu ve huzurlu olmalarını istiyoruz. Biz diyoruz ki çocuk gülerse dünya güler. Tüm çocukların güldüğü bir dünya için çalışıyoruz." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English