Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AGC Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması

AGC jürisinin 94 haber ve 180 fotoğrafı değerlendirdiği yarışmada, Anadolu Ajansı'na 5 ödül verildi Anadolu Ajansı muhabiri Süleyman Elçin, kameraman Bekir Bektaş ile foto muhabirleri Orhan Çiçek birer ödül alırken, Mustafa Çiftçi çift ödüle layık görüldü AGC Başkanı Mevlüt Yeni: "Konyaaltı Gençlik Derneğinin geçen hafta yaptığı basın toplantısında abone bedeli adı altında toplantıya katılan gazetecilere zarf içinde para dağıttığı bilgisi geldi. Derneğin başkanı, 350 liraya Antalya basınını satı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 2017 Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda Anadolu Ajansı muhabiri Süleyman Elçin, kameraman Bekir Bektaş ile foto muhabirleri Mustafa Çiftçi ve Orhan Çiçek ödüle layık görüldü. Çiftçi, iki kategoride ödül aldı.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, yarışmanın sonuçlarını açıkladı. Emeğe ve emekçiye büyük önem verdiklerini söyleyen Yeni, her yıl il dışından oluşturulan jüri üyelerinin titiz ve adil çalışmaları neticesinde yılın gazetecilerini ve foto muhabirlerini belirlediklerini kaydetti.

Birbirinden değerli eserlerin bulunduğunu dile getiren Yeni, yarışmaya eser gönderen ve ödül alan tüm meslektaşlarını tebrik etti.

"Yazılı basında yılın gazetecileri" alanında haber kategorisinde Hürses Gazetesi'nden Abdullah Yalçın, araştırma-inceleme kategorisinde Hürriyet Akdeniz Gazetesi'nden Ceren Deniz, röportaj kategorisinde Antalya Gündem Gazetesi'nden Figen Acar, güncel yazı kategorisinde Son Haber Gazetesi'nden Ömer Yetgin, ekonomi kategorisinde İHA'dan Suat Metin, turizm kategorisinde de DHA'dan Mehmet Çınar ödüle layık görüldü.

Televizyon ödüllerinde haber kategorisinde İHA'dan Arif Kaplan, program kategorisinde Koza TV'den Okan Dilek, yılın radyocusu dalında TRT Antalya Radyosu'ndan Hayrettin Deniz, sayfa tasarım dalında Yeni Alanya Gazetesi'nden Ali Akça, yılın internet gazetesi dalında ise www.haberantalya.com ödül sahibi oldu.

Jüri Özel ödülü İHA'dan İsa Akar'a, Nuri Dağtekin özel ödülü, Azerbaycan ve Antalya medyasının iş birliğine katkılarından dolayı Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva'ya verildi.

AGC kurum özel ödülünün sahipleri ise NTV Haber ile Corendon Turizm Grubu oldu. Genç iletişimci ödülü de Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinden Berçem Belikara'ya verildi.

- AA'ya 5 ödül

"Yazılı basında yılın gazetecileri" alanında spor kategorisinde ise Anadolu Ajansı muhabiri Süleyman Elçin "En vefalı taraftar" haberi ile ödül aldı. En iyi görüntü dalında ise "Kar kaplanları" görüntüleri ile Anadolu Ajansı kameramanı Bekir Bektaş ödüle layık görüldü.

2017 Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise Anadolu Ajansı Foto muhabirleri Orhan Çiçek ve Mustafa Çiftçi ödül aldı. Orhan Çiçek yılın turizm fotoğrafı kategorisinde "60 metre yükseklikte yemek" fotoğrafı, Mustafa Çiftçi ise yılın kültür sanat fotoğrafı kategorisinde "İpte dans" fotoğrafı ile ödülün sahibi oldu. Ayrıca Mustafa Çifçi'ye "Anne şefkati" adlı fotoğrafı ile jüri özel ödülü verildi.

Aynı yarışmada yılın haber fotoğrafı kategorisinde DHA'dan İbrahim Laleli, yılın spor fotoğrafı kategorisinde Öner Şan, yılın doğa çevre fotoğrafı kategorisinde DHA'dan Mehmet Çınar öldü aldı.

Jüri üyesinde yer alan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, 94 haber ve 180 fotoğrafın teknik ve içerik açısından değerlendirildiğini kaydetti.

- Bir derneğin gazetecilere para dağıttığı iddiası

Öte yandan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Konyaaltı Gençlik Derneği'nin (KONGED) geçen hafta yaptığı basın toplantısında abone bedeli adı altında toplantıya katılan gazetecilere zarf içinde para dağıttığı bilgisinin geldiğini ve bunun üzerine bir araştırma yaptıklarını söyledi.

Davranışı etik bulmadıklarını dile getiren Yeni, "Derneğin başkanı, 350 liraya Antalya basınını satın mı alacağını düşündü acaba, böyle bir şey yaptı? Bu, son derece büyük bir terbiyesizliktir, Antalya basınına da saygısızlıktır. Derneğin bu eylemini şiddetle en sert dille kınıyorum, bu olayın takipçisi olacağız." dedi.

Eylemi gerçekleştirenlerden özür beklerken daha ağır açıklamalarla karşılaştıklarını ifade eden Yeni, "Özür dileyecek birileri varsa Antalya basınını 350 liraya satın almaya kalkışan densizler, ahlaksızlardır. Bu ahlaki birşey değildir." değerlendirmesini yaptı.

Meslektaşlarının da bu davranışa tepki göstermesini isteyen Yeni, toplantıda zarfı iade eden gazetecilere, etik davrandıkları gerekçesiyle tatil ödülü verdiklerini bildirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English