Son Dakika Haberler

Soruşturma kapsamında, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 11 kişinin yargılanmasına başlandı Mahkeme, tutuksuz yargılanan 6 sanığın tutuklanmasına karar verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 11 kişinin yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Muhittin Özsu, Yusuf Erbaş, Zeynep Genelioğlu ile tutuksuz sanıklar Ahmet Çakmaktepe, Ali Yavuz, Basri Manış, Mustafa Karadana, Ömer Uğur, Süleyman Uluş, Süleyman Ünver, Yusuf Ahmet Çınar ve avukatları katıldı.

Sanıkların kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, iddianame okundu.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan Mustafa Karadana, 2015'in sonlarına doğru sohbet hocalarının kendilerine "Taşınır, taşınmaz, hangi malınız varsa satın. Yurtdışına çıkın" dediklerini söyledi.

Karadana, 2016'nın nisan ayında da perşembe akşamları, "Yarın operasyon olacak, polis evinize gelecek, Şehir dışına çıkın" diye telefonlarına mesaj atıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"2008'de Seyithan Biçer, işyerime gelip sohbete davet etti. 2013 yılında bir şirket kurulacağı söylendi. Bu şirketin ortakları arasında Yusuf Erbaş ve Orhan Sevim de vardı. O dönem, hükümetin de bu yapıyla arası iyi olduğu için şirketin içinde oldum. 17 Aralık 2013'ten sonra şirketten ayrılmak istedim, 25 Aralık'ta da bu şirketten ayrıldım. 2014 yerel seçimleri sırasında AK Parti'nin değil, onun karşısındaki güçlü partinin desteklenmesi istendi. Ben bunu Belediye Başkanı'na da söyledim. 2013'ten sonra ayrıldım. Murat kod adlı sohbet hocası "Biz burada Kur'an meali okuyoruz. Sen de sohbetlerden geri kalma' diyerek telefonuma ByLock yükledi. Toplantılarda Fethullah Gülen'in kitapları okunur, CD'leri izlenirdi."

Tutuksuz sanık Ali Yavuz da savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, "Sohbetlere katıldım. HÜRSİAD'da üyeliğim vardı. Lütuf A.Ş.'nin belli bir zamanda ortağı oldum. Otel toplantılarına katıldım. Otel toplantılarında şehir dışından gelen kişiler konferans verirdi. Bank Asya'ya para yatırdığım doğrudur. Aynı tarihlerde başka bankalara da para yatırdım. Mehmet Eren, bana geldi, Bank Asya'ya para yatırmam doğrultusunda telkinde bulundu. Ben de yatırdım. 15 Temmuz'dan sonra bunların terörist olduğunu anladım." diye ifade verdi.

Sanıkların ifadelerinin alınması ve tanıkları dinlenmesinin ardından verilen ara kararda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan Ali Yavuz, Basri Manış, Mustafa Karadana, Süleyman Uluş, Süleyman Ünver, Yusuf Ahmet Çınar'ın ise tutuklanmasına karar verildi.

Duruşma, 24 Nisan tarihine ertelendi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English