Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Afrinli siviller PKK'nın yalanlarını anlattı

Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçarak TSK ve ÖSO'nun terörden temizlediği bölgelere sığınan siviller yaşadıklarını AA'ya anlattı.

Afrinli siviller PKK’nın yalanlarını anlattı
Afrin'den kaçarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) terörden temizlediği bölgelere sığınan siviller, teröristlerin kendilerini canlı kalkan olarak kullanmak istediğini, kentten çıkmaya çalışan ailelere ateş açtığını ve hastaneleri yaktığını söyledi.

Afrin'de yuvalanan terör örgütü PYD/PKK'nın TSK ve ÖSO'ya karşı canlı kalkan olarak kullanmak istediği siviller, yaşadıklarını ve PYD/PKK'nın yalanlarını AA'ya anlattı.

"PKK hastaneleri yakıyor, herkese ateş ediyor"
Afrin'den bu sabah geldiğini belirten Ahmed Abdo, teröristlerin Afrin'den kaçanlara ateş ettiğini belirterek, " Ben, ailem, çocuklarım birlikte geldik. Dün yola çıkmıştık ama kontrol noktasında herkesi durdurdular, kalabalık vardı. Kimsenin çıkışına izin vermiyorlar." dedi.

Kentten ayrılmaya çalışanlara örgütün ateş açarak engel olmaya çalıştığını, gerekirse sivilleri katletmekten geri durmadığını ifade eden Abdo, "Sabah 06.00'da yola çıkmıştık. Kontrol noktasındaki kalabalığa iki tane roket attılar. Çok sayıda kişi öldü veya yaralandı. Herkes kaçıştı. Hastaneleri yakıyorlar, herkese ateş ediyorlar. PKK bunları yaptı. PKK'nın işi bu." diye konuştu.

"Eğer yol açık olsa Afrin'de bir kişi bile göremezsiniz"
Teröristlerin elinden kaçmayı başaran Afrinli Enise Hammud ise "Afrin’den neden mi çıktık? Bunlar bizi vurdular. Camları kırdılar, eğer kocam dışarıya çıkmış olsaydı onu da öldüreceklerdi." dedi.

PYD/PKK'lı teröristlerin halkı tehdit ederek kentte tutmaya çalıştığına dikkati çeken Hammud, "Bunlar yollara, hastanelere ve okullara, her yere mayın döşediler. 'Ya evinizde kalın ya da 'çıkın ve ölün' diyorlar. Kimse kimseyi suçlamasın. Bunları yapanlar PKK'lılar. Ben PKK'nın katliamlarına şahidim. Dün Mahmudiye Mahallesi'nde katliam yaptılar, bir kontrol noktasını hedef aldılar. Bu kontrol noktasını PKK hedef aldı. Ölüler yollara saçılmıştı, aynı şekilde her taraf yaralı doluydu. Eğer yol açık olsa Afrin'de bir kişi bile göremezsiniz. Herkes oradan çıkar."

Diğer bir sivil Fehim Biddar ise "Dışarıda bir traktör vardı, ona bindik, buraya geldik. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı bugün, Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğunu açıklamıştı. Açıklamada, bu tür olaylarla ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı belirtilmişti. TSK tarafından vurulduğu öne sürülen Afrin Hastanesinin bugün 09.43'te kaydedilen ve iddiaların yalan olduğunu ortaya koyan görüntüler de paylaşılmıştı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English