Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Afrin kıskançlığı, Hollanda'nın bu yanlış kararı almasını sağladı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Afrin kıskançlığı, Afrin'de hesapların bozulması, Hollanda'nın bu yanlış kararı almasını sağladı. Bizim için zerre kadar kıymeti yok. Biz yolumuza devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Afrin kıskançlığı, Hollanda’nın bu yanlış kararı almasını sağladı
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Terörle mücadelemizde, sınır güvenliğimizde bir bayrak açmışsak, Türkiye'nin geleceği ve sınır güvenliği adına büyük bir risk almışsak, bu tüm milletin aynı ruhta olmasıyla ilgili bir şey. 3-5 tane ne yaptığını bilmeyen, 'PYD komşumuz olsun, PYD terörist değildir, PYD'nin ne olduğunu bilmiyoruz.' diyenler bir tarafa 80 milyonun ruhu işte burada atıyor." dedi.

Turan, Çanakkale Müftülüğü tarafından Mecidiye Camisi'nde verilecek 4-6 yaş grubu Kur'an kursunun açılışında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı"nı değerlendirdi.

TSK'nin "Allah Allah" nidalarıyla Afrin bölgesine girdiğine işaret eden Turan, "Terörle mücadelemizde, sınır güvenliğimizde bir bayrak açmışsak, Türkiye'nin geleceği ve sınır güvenliği adına büyük bir risk almışsak, bu tüm milletin aynı ruhta olmasıyla ilgili bir şey. 3-5 tane ne yaptığını bilmeyen, 'PYD komşumuz olsun, PYD terörist değildir, PYD'nin ne olduğunu bilmiyoruz.' diyenler bir tarafa 80 milyonun ruhu işte burada atıyor. 80 milyonun ruhu bu Kur'an kursunda, Afrin'de meydanda atıyor. Allah, Afrin'deki askerimize, ülkemizin birliğine, beraberliğine yardım etsin." diye konuştu.

"Ne zaman zorda kalırsak, bu millet bir araya geldi ve o adımı korkmadan cesurca attı." ifadesini kullanan Turan, savaş için değil, barış ve güvenlik için harekatın yapıldığını bildirdi. Turan, "Bize 'Çıkın, bırakın.' diyorlar. Hayır, son terörist yok oluncaya kadar, bu milletin duası bizimle oldukça, orada olmaya devam edeceğiz. Bu birlik beraberliği görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, Hollanda Parlamentosunun, Hollanda Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin kararına tepki göstererek, Hollanda Meclisinin alçak bir karar aldığını belirtti.

"Bizim tarihimizde utanacağımız bir sayfa yok"
Çanakkale ruhunun bugün tüm Türkiye’de olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Karşı tabyalarda 100 sene önce yaşanan hatıranın benzeri bugün Afrin'de yaşanıyor. Tüm dünyanın gözü, kulağı oralarda. Bakın dün Hollanda Meclisi çok alçak bir karar aldı. Tarihçilerin yapması gereken bir meseleyi, siyasi bir malzeme konusu yaptı. Çanakkale Savaşı'nda bu bayrağı seven Ermeniler de vardı, Hristiyanlar da vardı, Müslümanlar da vardı. Biz Çanakkale'de beraberdik. Bizim tarihimizde utanacağımız bir sayfa yok. Bizim tarihimizde bir yanlış yok. Ama Afrin alerjisi Hollanda'yı buraya itti. Afrin kıskançlığı, Afrin'de hesapların bozulması, Hollanda'nın bu yanlış kararı almasını sağladı. Bizim için zerre kadar kıymeti yok. Biz yolumuza devam edeceğiz. Eğer soykırım meselesini önümüze koyacak olursak, Hollanda ve onun gibi bazı batı ülkelerinin Afrika’da yaptıkları, Afrika'daki bedelleri önüne konur. Soykırım onların tarihinde var, bizim tarihimizde yok."

Kur'an kursunun açılış törenine, Vali Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile İl Müftüsü Arif Gökçe katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English