Son Dakika Haberler

Suriye'nin Fırat Kalkanı bölgesindeki Çobanbey beldesindeki yetimler için iftar programı düzenledi 
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu:
 "Fırat Kalkanı bölgesindeki yetimlerle iftarımızı beraber yaptık. Türkiye’den bizlere emanet edilen hediyelerimizi getirdik"
 "20 bine yakın kişiyi kapsayacak kamplar oluşturduk. Bu kamplarda yaşayanların gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AZEZ (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Fırat Kalkanı bölgesindeki Çobanbey beldesinde Suriyeli yetimlere iftar verdi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, beraberindeki heyetle Fırat Kalkanı bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla Suriyeli yetimler için düzenlenen iftara katıldı. İftarda çocuklara kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar dağıtıldı.

Çocuklar, şişme oyun parkı ve Türkiye'den gelen palyaçolarla gönüllerince eğlendi.

AFAD yetkilileri, iftar öncesi, Türk Kızılayı ile Türkiye sınırındaki Azez ilçesine bağlı Soran beldesindeki el Bil kampında yaşayan Doğu Gutalı mültecilere de erzak yardımına katıldı.

İftar programında AA muhabirine konuşan Güllüoğlu, "Bugün Suriye tarafında bulunan Çobanbey lojistik merkezimizdeyiz. Fırat Kalkanı bölgesindeki yetimlerle iftarımızı burada beraber yaptık. Türkiye'den bizlere emanet edilen hediyelerimizi getirdik. Oyuncak ve kırtasiye malzemeleri hediyeler dağıttık." dedi.

Güllüoğlu, sohbet ettikleri bölgedeki çocuklara destelerinin devam edeceğini söyledi.

"Türkiye'de hali vakti yerinde olan bir aile ile ilgilenmeyi borç biliyorsak, buradaki sahipsiz, annesi ve babası olmayan çocuklarla da ilgilenmemiz gerekiyor." diyen Güllüoğlu, Suriye'nin birçok bölgesinde gıda hijyen ve diğer yardım dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

- "20 bine yakın kişiyi kapsayacak kamplar oluşturduk"

AFAD Başkanı Güllüoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlenen bölgelere son dönemde çok göç geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı bölgesinin çeşitli bölgelerinde 20 bine yakın kişiyi kapsayacak kamplar oluşturduk. Bu kamplarda yaşayanların gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Suriye'deki savaş halen devam ediyor, savaşın devam etmesiyle ihtiyaçlar bitmiş değil. Hala yüz binlerce insan ihtiyaç sahibi, bu yüzden bizim burada görevimiz devam ediyor."

İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlayan Güllüoğlu, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak isteyenlerden AFAD'ın internet sayfasına girmelerini veya "FİLİSTİN" yazarak "1866"ya mesaj atmalarını istedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English