Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaylık şartlarına tutukluluğu da koyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası cumhurbaşkanlığı adaylığı şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaylık şartlarına tutukluluğu da koyacağız
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Bugünde kadar beşer planında kimsenin önünde eğilmediklerini sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildiklerini vurgulayan Erdoğan, önümüzdeki dönemde de aynı şekilde ülkeye ve millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, halka şöyle seslendi:

"Yalova, 24 Haziran'da tercihinizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor musunuz? Güçlü Meclis için Cumhurbaşkanlığı'nda şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz? Güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığı'nda şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz? Güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığı'nda şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi destekliyor muyuz? Vakit birlik vakti. Vakit Yalova vakti, diyor muyuz? Vakit, Türkiye vakti diyor muyuz? İrade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?" 



"Yalanı bırakın artık"
Yalova'ya kapalı yüzme havuzu, spor salonu, gençlik merkezi, Altınova ve Çınarçık'a spor salonu, Çiftlikköy'e gençlik merkezi yapıldığını dile getiren Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Sağlıkta Yalova'ya 3'ü hastane olmak üzere 14 tesis yaptık. Bunlara ilave olarak şehrimize 400 yataklı bir devlet hastanesi yapmak için de şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Yıl bitmeden temelini inşallah atıyoruz. Yalova'daki yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza toplam 331 trilyon liralık kaynakla destek olduk. Bay Kemal ne diyor Bay Kemal 'Engellileri kendi başına bıraktınız. El vicdan ya. Halep oradaysa arşın burada. Yalanı bırakın artık yalanı. Genel Başkan yalan söyler, Cumhurbaşkanı adayı da yalan söyler. Bunlar böyle. Dürüst olun dürüst, artık millet dürüst olana oy veriyor, yalana değil ve 24 Haziran'da da benim milletim kime oy vereceğini çok iyi biliyor."

İnce için "Bu milletvekilinin, Yalova'ya bir hayrı dokunmamış olsa da yaptığı başka işler var." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mesela, Edirne'de cezaevi ziyareti yapıyor. Kimi ziyaret ediyor? PKK terör örgütünün arkasında olduğu malum siyasi partinin genel başkanı sözde, onu ziyaret ediyor. Şu hale bak. Benim milli, yerli, inançlı Yalovalı kardeşim böyle birisini asla desteklemez. 'Bırakın' diyor, 'Çıksın' diyor. Zaten sizin, özellikle bu ülkede vatanseverlik diye bir derdiniz yok. Hakkari'de Bay Kemal, bir tane Türk bayrağı olmadan miting yaptı. Şimdi, Bay Muharrem de Diyarbakır'da malum partinin desteğiyle ne yaptı? Miting yaptı ama biz, bayrağımızla, parti bayrağıyla beraber yapıyoruz. On binlerle beraber yapıyoruz. Kardeşlerim, bu kişi 6-8 Ekim tarihlerinde, Diyarbakır'da, 'Dökülün sokaklara' demek suretiyle orada 53 Kürt kardeşimizin ölmesine neden olan kişi değil mi? Sen bunu nasıl gider ziyaret edersin? Sen nasıl bir insansın? Bunlar, katillerle beraber. Bunlar bu ülkede teröristlerle beraber."

"Adaylık şartları arasına tutukluluğu da koyacağız"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı adalet yürüyüşüne de değinen Erdoğan, şöyle dedi:

"Ne olacak Genel Başkanı Ankara'dan İstanbul'a sözde adalet yürüyüşü yapıyor, yanında kimler var? Yine bunlar var. Aynı tarihteki olaylarda 15 yaşında Yasin Börü evladımızı öldürdüler. Et dağıtıyor, arabayla üzerinden geçip geldiler. Öyle öldürdüler. Şehit ettiler. Kim? İşte şu anda içeride bulunan kişinin de başını çektiği takım. Biz bunlara karşı nasıl olur da cumhurbaşkanı adayı oldu, o zaman serbest bırakalım. Böyle bir adalet olur mu? Zaten bunun da gözden geçirilmesi lazım. İnşallah şu seçimi atlatalım. Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil, tutukluluğu da koyacağız. Niye? Tutuklu olan da aday olamaz. Burası yol geçen hanı mı? 80 kamu binası, 300'e yakın okul, 70'in üzerinde siyasi parti binası, 2 bin 100'ün üzerinde vatandaşımız evi saldırıya uğradı. Tahrip edildi. Yakıldı, yıkıldı. Nerede? Diyarbakır'da. Güneydoğu'da. Hepsi de Edirne Cezaevi'ndeki şahsın tahrikleriyle yaşandı. Bir Yalovalı'nın böyle bir kişinin yanında ne işi olabilir?"

İnce'nin Diyarbakır mitingine ilişkin ise Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen gün Diyarbakır'a gitti. Kendisini karşılayan kalabalığın tamamına yakını Edirne Cezaevi'ndeki adamın taraftarları. Israrla Edirne Cezaevi'ndeki kişiyi hapisten çıkartmaya çalışıyor. Herhalde yeni 6-8 Ekim olaylarını beraberce tahrik etmeyi, ülkemizin altını üstüne getirmeyi planlıyorlar. Yok öyle yağma, geç o işi geç. Biz bu ülkede Gezileri de gördük Gezicileri de gördük. 15 Temmuz'u da gördük. Ne oldu? FETO'yu bitirdik mi? Bitiriyor muyuz? Bu ülkeden kaçacaklar başka çaresi yok. Bunların inlerine gireceğiz, inlerine. İşte bakın Afrin'de 4 bin 600 civarında teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus, 3 bine yakın ve FETO'cular kaçıp gidiyor."

"Milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yok"
24 Haziran seçimlerinin ülkenin gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracağını belirten Erdoğan, "Bizim, milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur. Bunun için de ne söylersek milletimize söylüyoruz, ne yaparsak milletimiz için yapıyoruz." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English