Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Adalet dağıtması gereken kurum, adaletsizlik dağıtıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Enis Bey (Berberoğlu) ne yapsın? Adalet yok, adalet arıyor. Düşünebiliyor musunuz, Yargıtay'ın ilgili dairesi cuma günü bir karar alıyor ve herkes tatile çıkıyor. Adaleti, yargıyı katlediyorsunuz, dünyaya en kötü örneği gösteriyorsunuz, sonra tatile çıkıyorsunuz" "En acı olanı, adaletin yargı eliyle katledilmesi. Adalet dağıtması gereken bir kurum, adalet değil, adaletsizlik dağıtıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun görüşe çıkmama ve savunma yapmama kararını, "Enis Bey ne yapsın? Adalet yok, adalet arıyor. Düşünebiliyor musunuz, Yargıtay'ın ilgili dairesi cuma günü bir karar alıyor ve herkes tatile çıkıyor. Adaleti, yargıyı katlediyorsunuz, dünyaya en kötü örneği gösteriyorsunuz, sonra tatile çıkıyorsunuz." diye değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, yazar, siyaset ve devlet adamı Cahit Kayra'yı Kadıköy'deki evinde ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu'na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu eşlik etti.

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve Kayra, evden birlikte çıkarak, gazetecilere açıklama yaptı.

Cahit Kayra, "Bizim için çok büyük bir gün. Sayın Kılıçdaroğlu ile böyle bir görüşme benim için çok heyecan verici. Çok teşekkür ederim." dedi.

Kılıçdaroğlu da Cahit Kayra'nın maliye kökenli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kendisine 'üstat' diyoruz. Yaşayan bir tarih. Kendisiyle az önce kısa da olsa güzel bir görüşme yaptık. Bazı anılarını dinledim. 1938 Kuşağı diye bir kitabı var. O kitabı ilk okuduğumda çok heyecanlanmıştım, Türkiye'nin yakın tarihini çok iyi bilen ve irdeleyen bir isim. Yeni kitapları var, o yeni kitaplarla da bizim düşünce dünyamızı zenginleştiriyor. Hala ayakta, hala bütün anılarıyla canlı. Kendisine her zaman, her ortamda saygı duyuyoruz. Keşke yakın tarihimizi onun gözüyle yeniden görebilsek, anlatabilsek ve okuyabilsek. Kendisini ziyaret ettim, lütfetti, kabul etti. Kendisine şükran borçluyum ve teşekkür ediyorum."

- "En acı olanı, adaletin yargı eliyle katledilmesi"

Kemal Kılıçdaroğlu, Moda'da bir süre yürüyerek vatandaşlarla selamlaştı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultaya ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi:

"Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor, yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor, ekonomi perişan vaziyette, insanlar geçim derdinde, birileri koltuk derdinde. Olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem, Türkiye'nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste, hangi gerekçeyle hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde, davası öne alınıyor, duruşması öne alınıyor, tutuklanıyor ve hapse atılıyor. 'Yurt dışına kaçacak' deniliyor oysa dokunulmazlık kalktıktan sonra 38 kez yurt dışına gitti geldi. Niye kaçsın? Bütün bunlar Türkiye'nin gündemindeyken, biz nelerle uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım, genel yayın yönetmenleriyle bir araya geleceğim, bu konularda biraz daha ayrıntılı düşüncelerimi aktarırım."

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun görüşe çıkmama ve savunma yapmama kararını da şöyle değerlendirdi:

"Enis Bey ne yapsın? Adalet yok, adalet arıyor. Düşünebiliyor musunuz, Yargıtay'ın ilgili dairesi cuma günü bir karar alıyor ve herkes tatile çıkıyor. O tatil sizin yüzünüze, gözünüze dursun. Ne tatili kardeşim? Adaleti, yargıyı katlediyorsunuz, dünyaya en kötü örneği gösteriyorsunuz, sonra tatile çıkıyorsunuz. Ne tatili? Hangi duruşma, hangi dava? 'MİT tırları'... Dünyanın bildiği bir şey devlet sırrı olur mu? O davada beraat edenler var. 15-20 yıl hapse mahkum olanlar çıktı, efendim 5 yıllık ceza verilmiş, o da kesinleşmemiş ama Enis Berberoğlu içeride. Milletvekili seçilmiş, gelip yemin etmesi engelleniyor. Parlamentonun yasa değişikliğini hangi gerekçeyle yaptığı biliniyor, komisyon başkanı tarafından açıklanıyor ama Yargıtay'daki hakimler 'Hayır efendim, Meclis'in iradesi bizi bağlamaz.' diyorlar. Meclis'in iradesi sizi bağlamazsa, siz hangi yasayı uyguluyorsunuz? Kendi yasalarınız mı, kendi hukukunuz mu, kendi insan hakları anlayışınız mı var sizin? Neden söz ediyorsunuz siz? En acı olanı, adaletin yargı eliyle katledilmesi. Adalet dağıtması gereken bir kurum, adalet değil, adaletsizlik dağıtıyor. Enis Berberoğlu ne yapsın? Şunu hiç kimse unutmasın, er veya geç, ne yaparlarsa yapsınlar, adalet ve demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar bizim mücadelemiz sürecek."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English