Son Dakika Haberler

Bakan Bozdağ: (2) "Darbenin kontrollü darbe oluştuğuna ilişkin FETÖ elebaşı, terörist başı Gülen’in yaptığı açıklamaların Türkiye’de genel başkan düzeyinde avukatlığını CHP yapmaktadır" "Darbe teşebbüsünde bulunanların doğurduğu tehlike ve tehdidi ortadan kaldırmak için acilen alınması gereken tedbirleri almak ve Türkiye’de yeniden bir 15 Temmuz yaşanmasının önüne geçmek için ilan edilen olağanüstü hale karşı çıkıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbenin kontrollü darbe oluştuğuna ilişkin FETÖ elebaşı, terörist başı Gülen'in yaptığı açıklamaların Türkiye'de genel başkan düzeyinde avukatlığını CHP yapmaktadır." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Yozgat'a gelen Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bayramlaştıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, bir gazetecinin, "Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, bazı emniyet mensuplarının savcılıktan bilgi gizlediği ortaya çıktı, bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine, darbenin kilit isimlerinden biri olan Öksüz'ün yakalandıktan sonra tahliyesinin Türkiye'nin ana gündemlerinden olduğunu söyledi.

Adil Öksüz'ün hemen arkasından Hakimler ve Savcılar Kurulunun, hakim ve orada karar veren adli kişilerle ilgili soruşturma başlattığını anımsatan Bozdağ, "Bir hakim ihraç edildi, diğer hakim de açıkta. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da hem görevli polisler hem de jandarmalarla ilgili idari tahkikat başlattı. Cumhuriyet savcılığı da adli tahkikat başlattı. Konu inceleniyor. Bizim bütün derdimiz, burada gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Bu iddianame, bugüne kadar konuşulanların dışında yeni şeylerin olduğunu ortaya koydu. Bunlarla ilgili yargılama devam edecektir. Sonuçta bu işte eli olanlar adaletten hak ettikleri cevabı alacaklardır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun, Adil Öksüz olayı ve darbe sonrası söylediklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, "15 Temmuz'da darbeye karşı Mecliste onlarla beraber durduk, bombaların altında birlikteydik. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısız olmasından sonra darbe teşebbüsünü unuttu. Uzunca bir zamandır 15 Temmuz'a 'darbe' dahi demiyor. Çok nadir diyor, çaresiz kaldığı yerlerde diyor. Kahramankazan'dan geçerken söyledi. CHP'li temsilcilerin açıklamasına bakarsanız 15 Temmuz darbe teşebbüsü neredeyse konuşmalarının içerisinde hiç geçmiyor dersek yanlış olmaz." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, CHP'lilerin yeni bir darbeden bahsettiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"20 Temmuz'da bir darbeden bahsediyorlar. 20 Temmuz, Türkiye'de olağanüstü halin ilan edildiği gündür. Darbe teşebbüsünde bulunanların doğurduğu tehlike ve tehdidi ortadan kaldırmak için acilen alınması gereken tedbirleri almak ve Türkiye'de yeniden bir 15 Temmuz yaşanmasının önüne geçmek için ilan edilen olağanüstü hale karşı çıkıyor. Onu darbe kabul ediyor. Halbuki 20 Temmuz, 15 Temmuz darbe teşebbüsü yapanların devletten ayıklanması ve onların bir daha devlet için tehlike oluşturmaması için FETÖ'ye vurulan en büyük darbedir."

- "Türk milleti bu fotoğrafa dua etmez, destek vermez"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'ye sahip çıktığını ifade eden Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye niye darbe vuruyorsunuz' diyor. Tabii darbenin kontrollü darbe oluştuğuna ilişkin FETÖ terör örgütü elebaşı, terörist başı Gülen'in yaptığı açıklamaların Türkiye'de genel başkan düzeyinde avukatlığını CHP yapmaktadır. Bu darbe teşebbüsünün kontrollü bir darbe teşebbüsü olduğunu uluslararası planda milyonlarca dolar harcayarak hem siyasilere hem STK'lara hem düşünce kuruluşlarına hem medyaya ve hem uluslararası bazı kurumların temsilcilerine orada istedikleri yönde raporlar hazırlatıp, makaleler yazdırıp onun bir altlığını oluşturmaya çalışıyor. Bu altlığın Türkiye ayağını CHP oluşturuyor. Ben daha öncede söyledim. Bu konudaki samimi görüşlerini CHP'nin açıklaması lazım."

"CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nün bir ayağı da FETÖ ile ilgili yürüyen adli süreçlerde FETÖ'ye destek vermek olduğu çok açık." diyen Bakan Bozdağ, "Şimdi HDP'liler de katılacağını ifade ediyorlar. Bir yandan FETÖ bir yandan HDP, bir terör örgütü öte yandan da PKK terör örgütünün siyasi kanadı beraber yürüyecekler. Bunlar Türk halkını, Türk milletini temsil etmez. Türk milleti bu fotoğrafa dua etmez, destek vermez. Kılıçdaroğlu bunu görmeli, görmezse millet onlara 2019'da bir kez daha gösterecektir." ifadelerini kullandı.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English