Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Yüksek Mahkemesinden 'seyahat yasağı' kararı

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump yönetiminin "nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına" getirmek istediği seyahat yasağıyla ilgili davayı reddetti. Mahkeme, karara gerekçe olarak, yönetimin konuyla ilgili yeni düzenleme yapmış olmasını gösterdi.

ABD Yüksek Mahkemesinden ’seyahat yasağı’ kararı
ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin "nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülkenin vatandaşlarına" getirmek istediği seyahat yasağına ilişkin davayı, konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmış olması gerekçesiyle reddetti.

Yüksek Mahkeme konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Trump yönetiminin 24 Eylül'de çıkardığı "seyahat kısıtlamalarını içeren yeni düzenlemenin, önceki seyahat yasağı ve onunla ilgili hukuki süreçleri hükümsüz kıldığına" dikkat çekildi.

Yeni düzenlemeyle önceki seyahat yasağının anlamının kalmadığı vurgulanan açıklamada, bu durumda ABD 4. Temyiz Mahkemesi ile 9. Temyiz Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararlarının da geçersiz olduğu belirtildi.

Öte yandan Yüksek Mahkemenin bu kararının ardından Trump yönetiminin önceki seyahat yasağının yerine 24 Eylül'de getirdiği yeni seyahat kısıtlaması düzenlemesiyle ilgili şu anda herhangi bir hukuki engelin bulunmadığı kaydedildi.

Son düzenlemeyle ilgili federal veya eyalet düzeyinde henüz hukuki bir adım atılmazken, Amerikalı Müslümanlar ve listeye sonradan eklenen ülke vatandaşları duruma tepki gösteriyor.

Yeni düzenleme 18 Ekim'de yürürlüğe giriyor

ABD Başkanı Trump, İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela vatandaşlarına sıkı güvenlik kontrolleri ve buna bağlı seyahat kısıtlamaları öngören yeni bir karara imza atmıştı.

Trump'ın önceki "seyahat yasağının" yerini alacak olan ve 24 Eylül'de imzalanan kararın 18 Ekim'de yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. Önceki listede yer alan Sudan yeni listede yer almazken Kuzey Kore, Venezuela ve Çad yeni listeye eklenmişti.

Trump yönetimi, mart ayında, nüfusunun çoğunluğu Müslüman İran, Suriye, Sudan, Somali, Yemen ve Libya vatandaşlarına 90 gün boyunca yeni vize verilmemesi ve ülkeye yapılan tüm mülteci kabullerinin 120 gün süreyle durdurulması yönünde karar almıştı. Yargıya takılan söz konusu karar, ABD Adalet Bakanlığı tarafından Yüksek Mahkemeye taşınmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English