Son Dakika Haberler

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta 2,6 milyon varil azalarak 428,3 milyon varile geriledi Ticari ham petrol stoklarındaki düşüşün ardından petrol fiyatları yükselmeye devam etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta 2,6 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 2,6 milyon varil (yüzde 0,6) azalarak 428,3 milyon varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların 2,6 milyon varil artması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 5 milyon varil yükselmişti.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları geçen hafta değişmeyerek 665,5 milyon varilde sabit kaldı.

ABD'nin haftalık benzin stokları da geçen hafta 1,7 milyon varil (yüzde 0,7) azalarak 243,1 milyon varile geriledi. Benzin stoklarına ilişkin piyasa beklentisi 2 milyon varil azalış yönündeydi. Benzin stokları bir önceki hafta 6,3 milyon varil düşüş göstermişti.

- Ham petrol üretimi son 10 haftada 9 kez yükseldi

ABD'nin ham petrol ithalatı da geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 508 bin varil düşüşle 7,08 milyon varile gerilerken, ham petrol ihracatı ise günlük ortalama 86 bin varil artışla 1,57 milyon varile ulaştı.

ABD'nin ham petrol üretimi geçen hafta bir önceki haftaya göre, günlük ortalama 26 bin varil artışla 10,41 milyon varile yükseldi. Bu sonuçla, ülkenin ham petrol üretimi rekor seviyeye ulaşırken, son 10 haftada 9 kez artış göstermiş oldu.

EIA'nın Mart 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü raporuna göre, ülkenin bu yılki ham petrol üretiminin günlük ortalama 10,7 milyon varil, gelecek yılki ham petrol üretiminin de günlük ortalama 11,3 milyon varil olması öngörülüyor.

- Petrol fiyatları yükselmeye devam etti

ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki düşüşün ardından küresel piyasada ham petrol fiyatları yükselmeye devam etti.

TSİ 18.30'da Londra Brent türü petrol 69,23 dolardan, ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi petrol ise 65,11 dolardan işlem gördü.

Böylece, her iki petrol türünün fiyatındaki günlük artış söz konusu saatte yaklaşık yüzde 2,5 oldu.

Dün, petrol fiyatları yüzde 2'nin üzerinde artış kaydetmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English