Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: "Bu Müslümanların izzetine yapılmış bir saldırıdır. O nedenle dünyanın her yerindeki Müslümanların buna tepki göstermesi gerekmektedir" "İslam dünyasının da Hristiyan dünyasının da bu karara karşı çıkması lazım, orası bir tek dinin, Yahudiliğin tahakkümüne, hegemonyasına, idaresine terk edilmemeli"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "Bu Müslümanların izzetine yapılmış bir saldırıdır. O nedenle dünyanın her yerindeki Müslümanların buna tepki göstermesi gerekmektedir." dedi.

Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararının Ortadoğu'ya bir fitne soktuğunu ve İsrail'in işgalci tutumunu destekleme manasına geldiğini söyledi.

Kararı şiddetle kınadığını belirten Eker, "Kudüs gibi bir kentin İsrail tarafından işgal edilip, oradaki diğer dinlerin, özellikle Müslümanların alanlarının işgal edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu açıklama barışı değil aksine kışkırtıcı ve yeni bir fitne üretici anlayışın ürünüdür." diye konuştu.

Kudüs'ün sadece Müslümanlar için değil Hristiyanlar için de kutsal bir kent olduğunu ifade eden Eker, alınan kararın her iki dinin anlayışını hiçe saydığını vurguladı.

Kararın şiddetle telin edilmesi gerektiğini vurgulayan Eker, şöyle devam etti:

"Bu insanlığı ve Ortadoğu'yu felakete götüren bir anlayıştır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bunu şiddetle reddediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bütün üye ülkelerini 13 Aralık'ta toplantıya çağırdı. Biz diplomatik bütün kanalları ve platformları kullanmak suretiyle bu konuya karşı durduğumuzu her fırsatta, vesileyle söyleyeceğiz. Bu Müslümanların izzetine yapılmış bir saldırıdır. O nedenle dünyanın her yerindeki Müslümanların buna tepki göstermesi gerekmektedir. Bu meşru bir demokratik haktır. Çünkü gücü olanan sadece kaba güçle işgalcileri desteklemesi uluslararası bir meseleyi çözmek için asla uygun yöntem ve yol olamaz. Satır aralarında söylediği cümleler asla inandırıcı değildir."

- "Kudüs'ü tamamen Yahudileştirme süreci"

İsrail'in işgalci tutumunun bugüne kadarki en büyük destekçinin ABD olduğuna işaret eden Eker, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e karşı alınan bütün kararların ABD tarafından veto edildiğini anımsattı.

ABD'nin İsrail'in işgalci duruma destek vermesinin yeryüzünde adalete olan inancı azaltacağını dile getiren Eker, şunları kaydetti:

"Bu tutum, yeryüzünde barışın, adaletin tesis edilmesine dönük beklentiyi kırar. O nedenle insanlık için insanlığın vicdanını kanatan bir söylemdir, bir eylem biçimidir. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Bir an önce ABD'nin kendi vatandaşlarının, dünya kamuoyunun bu çılgınca ve akıl dışı tutuma son vermesi gerekiyor. Bunu ABD kamuoyu ve insanlık vicdanını taşıyan herkesin, yeryüzünde kim olursa olsun bütün insanların buna karşı durması lazım. İslam dünyasının da Hristiyan dünyasının da bu karara karşı çıkması lazım, orası bir tek dinin, Yahudiliğin tahakkümüne, hegemonyasına, idaresine terk edilmemesi gerekiyor. Bu süreç Kudüs'ü tamamen Yahudileştirme ve diğer dinleri oradan tasfiye etme sürecinin bir aşamasıdır. Bu nedenle buna karşı çıkılmazı lazımdır."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English