Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ: "Bizim dış politikamızda ebedi düşmanlarımız olmadığı gibi ebedi dostlarımız da yoktur, ebedi menfaatlerimiz vardır. Bu menfaatler içerisinde manevi menfaatlerimiz önde gelir. Manevi menfaatlerimizin başında da Kudüs geliyor" "Hristiyan Batı dünyasının da Kudüs'ü birilerine teslim etmek gibi akılsızlık yapmayacağını düşünüyorum, buna kimsenin hakkı yoktur"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Bizim dış politikamızda ebedi düşmanlarımız olmadığı gibi ebedi dostlarımız da yoktur, ebedi menfaatlerimiz vardır. Bu menfaatler içerisinde manevi menfaatlerimiz önde gelir. Manevi menfaatlerimizin başında da Kudüs geliyor." dedi.

Özdağ, Mecliste gazetecilerin soruları üzerine, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını eleştirdi.

"İsrail'in başbakanının Netanyahu olduğunu zannediyordum ama Trump'mış." diyen Özdağ, ABD'nin İsrail ve Ortadoğu'yu yönetmek istediğini, bunu yaparken de bölgeyi karıştırmayı amaçladığını söyledi.

Kudüs'ün Hristiyanlık, Yahudilik ve Müslümanlık için kutsal bir merkez olduğunu vurgulayan Özdağ, şöyle devam etti:

"Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. İlk kıblemizin olduğu yerde bir emrivaki yapmaları doğru değildir. Daha önce BM, Filistin'i tanımaya başlamıştı, bayrağı dalgalanmıştı, bağımsız bir devlet noktasından ileri noktalara gelinmişti. Böyle bir ortamda kalkıp 'size bağımsızlık veririz, bir devlet kurmanıza müsaade ederiz, karşılığında da Kudüs'ü isteriz' diyerek kutsallarımıza savaş açmalarını, bu şekilde şantaj yapmalarını İslam dünyasının kabul etmeyeceğini Trump'ın bilmesi gerekir. Geldikleri andan itibaren İslam dünyasını karıştırma çalışması içerisindeler. Trump; Suriye'den elini çek, Irak'tan elini çek, İran'dan elini çek, Türkiye'den elini çek, Kudüs'ten elini çek.

Siz kendi ülkenizde 'kazan-kazan' şeklinde yaşayın. Bizler de 'kazan-kazan' ile yaşamak istiyoruz. Bizim dış politikamızda ebedi düşmanlarımız olmadığı gibi ebedi dostlarımız da yoktur, ebedi menfaatlerimiz vardır. Bu menfaatler içerisinde manevi menfaatlerimiz önde gelir. Manevi menfaatlerimizin başında da Kudüs geliyor. Biz Kudüs için 'vazgeçilmezimiz' diyoruz, bütün Müslümanlar aynı şekilde... Üçüncü kutsal belde de Anadolu toprakları, İstanbul. O nedenle bundan böyle İsrail zaten bu bölgede yalnızlaşmıştı, yalnızlaşmak iyi değildir."

Selçuk Özdağ, Ortadoğu'yu yeni bir krize sürüklemenin doğru olmadığını belirterek, sağduyu sahibi Yahudi ve Musevilerin de Trump'ın yanlışına ortak olmaması gerektiğini dile getirdi.

Yahudilerin 3 bin yıl boyunca vatansız yaşadığını, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Filistinliler'in topraklarını aldıklarını anlatan Özdağ, "Bugün Filistinliler, 'anladık toprağımızı aldınız ama kutsalımızı almayın, anladık toprağımızı aldınız ama devletimizi almayın. Bayrağımız dalgalansın, beraber yaşamak istiyoruz. Müslümanlar ve Yahudiler olarak birlikte yaşamak istiyoruz' diyorlar. Kudüs'te Museviler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar beraber yaşayacaklar." diye konuştu.

Özdağ, Trump'ın planına ABD'deki Yahudilerin karşı çıkacaklarını ifade ederek, Hristiyan Batı dünyasını ve Papa'yı da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

AK Parti'li Özdağ, "Hristiyan Batı dünyasının da Kudüs'ü birilerine teslim etmek gibi akılsızlık yapmayacağını düşünüyorum, buna kimsenin hakkı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Kudüs kırmızı çizgimizdir. Sadece bizim değil Hristiyanların da kırmızı çizgisidir, bunun bedeli ağır olur." değelendirmesinde bulundu.

Başka bir soru üzerine, ABD'de tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanıklık yapan Rıza Sarraf'ın Türkiye'de tekrar yargılanmasına yargının karar vereceğini belirten Özdağ, bu konuda CHP ve MHP'de siyaset yapanların suç duyurusunda bulunabileceklerini söyledi. Özdağ, "Sarraf'ın yargılanacağı yer Amerika değildir. Türkiye'de yargı vardır, suç duyurusunda bulunulur, yargı gereğini yapar. Burada işlenmiş bir suç varsa bu suçlarla ilgili merci Amerika mahkemeleri değildir, Ankara mahkemeleridir, Türkiye'dir, Türkiye mahkemeleridir." dedi.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English