Son Dakika Haberler

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn: "ABD Kongresi'nin Hizbullah ve ona bağlı kuruluşlara yönelik yeni yaptırımları içeren karar tasarısı, Lübnan'a ve halkına büyük zarar verecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hizbullah ve ona bağlı kuruluşlara yönelik yaptırımlar için ABD Kongresi tarafından hazırlanan yeni karar tasarısının, bütün Lübnan halkına zarar vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Avn, başkent Beyrut'un güneyindeki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan-Amerika Ortak Çalışma Grubu ile görüşmesinde, ülkesinin ABD ile daha güçlü ilişkiler kurmak istediğini ancak bu karar tasarısının, olumlu yönde ilerleyen ilişkileri temsil etmediğini vurgulayarak, " ABD Kongresi'nin, Hizbullah ve ona bağlı kuruluşlara yönelik yeni yaptırımları içeren karar tasarısı Lübnan'a ve halkına büyük zarar verecek." dedi.

Karar tasarısının değişiklik yapılmaksızın bu haliyle onaylanması durumunda Lübnan'da olumsuz siyasi ve mali sonuçlara neden olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Avn, "Bu karar tasarısının yasalaşmasını önlemek için gerekli temasları yapan Lübnan-Amerika Ortak Çalışma Grubu'na teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Avn, geçtiğimiz günlerde Lübnan Havaalanı güvenliği için 500 bin dolar değerinde modern güvenlik ekipmanları desteğini veren ABD'ye teşekkür etti.

Kongre üyesi bir grup tarafından "2017 Hizbullah'ın Uluslararası Finansmanını Önleme Yasası" başlığı ile hazırlanan 20 sayfalık karar tasarısı, ABD'nin yaptırım uygulanacak isimler listesine yeni isimlerin eklenmesini ve ilk defa Lübnan'daki Şii patilerinden Emel Hareketine yönelik yaptırım teklifini içeriyor.

Lübnan hükümetinde bakan olarak görev yapan Hizbullah bağlantılı isimler ve ABD Hazine Bakanlığının geçtiğimiz günlerde yayımladığı yaptırım uygulanacak Hizbullah bağlantılı kişiler listesi de yeni karar tasarısında yer alıyor. Karar tasarısında, 2015 yılında ABD Hazine Bakanlığının aldığı önlemlerin Hizbullah üzerindeki mali baskıları artırdığı ve olumlu sonuçlar verdiği belirtiliyor.

Uzun süredir Hizbullah'a yönelik yaptırımlar uygulayan ABD, 2015 yılında yaptığı bir açıklamada, "ABD hükümeti, grubun mali destek altyapısını hedef alarak, Hizbullah'ın terör kabiliyetlerini daha fazla bozacaktır. Hizbullah üyelerinin ve destekçilerinin nerede olurlarsa olsunlar faaliyetleriyle mücadele etmek için yaptırımlar uygulamak gibi güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadesine yer vermişti.

Lübnan Merkez Bankası, 2016'nın Haziran ayında, ABD'nin Hizbullah'ın finansal hareketlerine yönelik yaptırım kararlarıyla uyumlu olarak Hizbullah ile bağlantılı 100 banka hesabını kapatmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English