Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin Avrupa komutanından Londra açıklaması

ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparrotti: "Londra saldırısı, Avrupa’daki dinamik atmosferin üzerinde durulması gerektiğini ortaya koydu" "Avrupa bugün hem Suriye ve diğer yerlerden gelen teröristlerle hem de DEAŞ’tan ilham alan veya DEAŞ tarafından azmettirilen iç tehditlerle karşı karşıya"

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD'nin Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Londra saldırısının, Avrupa'daki dinamik atmosferin üzerinde durulması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Orgeneral Scaparrotti Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde ABD'nin Avrupa'daki askeri varlığı ve operasyonları hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binası önünde gerçekleştirilen ve 4 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı terör saldırısına yönelik bir soru üzerine Scaparroti, "Avrupa bugün hem Suriye ve diğer yerlerden gelen teröristlerle hem de DEAŞ'tan ilham alan veya DEAŞ tarafından azmettirilen iç tehditlerle karşı karşıya.” dedi.

Londra'daki saldırının Avrupa'da geçen yıl gerçekleştirilen terör saldırılarının bir benzeri olduğunu belirten ABD'li komutan, ABD'nin, terör tehdidine karşı NATO'daki müttefiklerinin yanında durması gerektiğini vurguladı. Scaparrotti, "Avrupa'daki terör tehdidi Suriye, Irak ve Afganistan gibi doğrudan fiziksel olarak savaştığımız yerler hariç muhtemelen dünyanın geri kalanından daha yüksektir" ifadesini kullandı.

- Mültecileri suçladı

Avrupa'daki terör tehdidinin mültecilerle ilişkili olup olmadığına yönelik bir soruya Scaparrotti, “Mülteci akını ile ilgisi var ve onları (mültecileri) taşıyanlar, özellikle de yasadışı yollarla taşıyanlar ekipman, personel, silah taşımaya çok daha istekliler.” cevabını verdi.

- Karabağ'ın NATO üyeliği

NATO'nın 28 üyesinden 26'sının Karabağ'ın üyeliğini onayladığını ve ABD Kongresi'nin Karabağ'ın NATO üyeliğine nasıl baktığına yönelik bir soru üzerine Scaparrotti, "Bu konuda istekli oldukları ve yol haritasında belirtilen şartları taşıdıkları için NATO'ya dahil edilmeleri oldukça kritiktir ve aynı zamanda NATO'nun hükümet araçlarını ittikfakın bir parçası haline getirmek isteyen ülkelere ulaşma kabiliyeti açısından da önem taşımaktadır.” diye konuştu

Scaparrotti, Karabağ'ın üyeliğinin kabul edilmemesinin Doğu Avrupa'da yönünü batıya çevirmiş ülkelerin de şevkini kırabileceğini söyledi.

- "Ukrayna'ya silah verilmeli"

ABD'nin Rusya destekli ayrılıkçılara karşı savaşan Ukrayna ordusuna silah verilmesine ilişkin soruyu ise Scaparrotti, "Evet. Ukraynalılar sizin de gördüğünüz üzere oldukça zor bir savaştalar. Ayrılıkçılarla mücadele ediyorlar. Ruslar onlara çok ağır silahlar veriyor.” şeklinde yanıtladı.

Scaparrotti ayrıca, Rusya'nın yeni bazı silahlarını Ukrayna'nın doğusunda test ettiğini öne sürdü.

Amerikalı General, Moskova'nın Afganistan'da Taliban'la ilişki kuruduğunu, Rusların Taliban'a ekipman ve silah desteği verdiğini de iddia etti.

- "Rusya'yı caydırmak için yeterli kapasitemiz yok"

ABD'nin Avrupa'daki kuvvetlerini komuta eden Scaparrotti, halihazırda Avrupa'da yeterli güçlerinin olduğunu ancak Rusya'yı caydırmak, müttefiklere güvence vermek için ideal miktarda askeri unsurlarının olmadığını söyledi.

Kongre'den Avrupa'ya daha fazla askeri unsur göndermesi talebinde bulunan Scaparrotti, “Avrupa'da EUCOM'u daha güçlü kılmak için bir denizaltım veya uçak gemim yok.” dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English