Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Kongresi internet mahremiyet kurallarını değiştiriyor

ABD Temsilciler Meclisi, Obama döneminin son günlerinde Federal İletişim Komisyonu tarafından onaylanan "internet mahremiyetinin korunmasıyla ilgili kuralları" iptal eden yasa tasarısını kabul etti İptal edilen kurallar, internette kişisel bilgi güvenliğini büyük ölçüde kullanıcıların tercihlerine göre düzenliyor ve kullanıcılardan izinsiz bilgi toplanmasını engelliyordu Geçen hafta Senatodan da geçen yasa tasarısı imzalanmak üzere Trump'ın gönderildi, Beyaz Saray ise Trump'ın bu tasarıyı imza

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD Temsilciler Meclisi, önceki Başkan Barack Obama döneminin son günlerinde Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan "internette kişisel bilgi güvenliğinin korunmasıyla ilgili kuralları" iptal eden yasa tasarısını kabul etti.

Temsilciler Meclisinde 205 "ret" oyuna karşı 215 "evet" oyu ile kabul edilen tasarı, internette kişisel bilgilerin güvenliğine ilişkin kullanıcılar lehine düzenlemeleri içeriyor, kullanıcılardan izinsiz bilgi toplanması ve satılmasını önemli ölçüde engelliyordu.

Obama döneminin son günlerinde FCC tarafından kabul edilen ancak henüz uygulanmaya başlamayan kurallar, bu yasa tasarısının ABD Başkanı Donald Trump'ın imzalaması ve yasalaştırılması halinde tamamen ortadan kalkacak.

- Trump imzalayacak

Senatoda da geçen hafta kabul edilen yasa tasarısının kısa zamanda Trump'ın masasında olması bekleniyor. Beyaz Saray ise söz konusu yasa tasarısını Trump'ın imzalayacağını açıkladı.

Yasa tasarısına destek veren Cumhuriyetçiler, FCC'nin imzaladığı kuralların AT&T ve Verizon gibi genişbant internet sağlayıcılarını hedef alıp sınırlandırdığını ancak Facebook ve Google gibi halihazırda milyonlarca internet kullanıcısının kişisel bilgilerini toplayan şirketlere dokunmadığını savunuyor.

- Genişbant internet sağlayıcılar, Facebook ve Google'a karşı

Öte yandan, yeni yasa tasarısının yanlış bir adım olduğunu iddia eden Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler ise Facebook ve Google gibi şirketlerin uygulamalarında kişisel veri ayarlarıyla bilgi toplanmasının minimize edilebildiğini ancak genişbant internet sağlayıcı değiştirmenin çok daha zor bir şey olduğunu belirtiyor.

Amerikan kamuoyunda "İnternette kişisel bilgi güvenliği tehlikede mi?" sorusunun sorulmasına neden olan yeni yasa tasarısının imzalanmasıyla tartışmanın daha fazla alevleneceği ve hatta Cumhuriyetçilerin geri adım atmak zorunda kalabileceği ifade ediliyor.

Amerikan medyasında ise bu karardan en fazla memnun olan AT&T ve Verizon gibi büyük firmaların Trump yönetimiyle olan yakınlığını sorgulayan haberler dikkati çekiyor.

İnternette kişisel veri güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemenin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı henüz bilinmiyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English