Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi petrol fiyatlarında artış bekliyor

Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının 2017'de 53,50 dolar, 2018'de 56,18 dolar olması bekleniyor Batı Teksas türü ham petrolünün ortalama varil fiyatı bu yıl 52,50 dolar, gelecek sene 55,18 dolar olması tahmin ediliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;


NEW YORK (AA) - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıl ve gelecek seneye dair petrol fiyatları tahminini ve ABD'nin ham petrol üretimi öngörüsünü yukarı yönlü revize etti.

EIA'nın ocak ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporunda" ABD'de artmaya devam eden sondaj sayısı, ülkenin Meksika Körfezi bölgesinde ham petrol üretiminde kaydedilen artış ve petrol kuyularında artan verimliliğe dikkat çekildi.

Raporda, söz konusu faktörler nedeniyle, ABD'nin ham petrol üretiminin 2017'de günlük ortalama 9 milyon varil, 2018'de 9,3 milyon varil olmasının öngörüldüğü belirtildi. ABD, 2016'da günlük ortalama 8,9 milyon varil ham petrol üretimi gerçekleştirdi.

EIA, geçen ayki raporunda, ülkenin bu yılki ham petrol üretimininin günlük ortalama 8,7 milyon varil, gelecek seneki üretiminin de günlük ortalama 8,8 milyon varil olarak tahmin edildiğini bildirmişti.

Raporda, ayrıca, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) geçen yılki ham petrol üretiminin günlük ortalama 32,89 milyon varil olduğu bilgisi paylaşılırken, bunun 2017'de günlük ortalama 33,22 milyon varile, 2018'de de günlük ortalama 33,73 milyon varile ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

OPEC dışındaki ülkelerin ham petrol ve petrol ürünleri üretiminin geçen sene günlük ortalama 56,85 milyon varil olduğunun belirtildiği raporda, bu miktarın bu yıl günlük ortalama 57,26 milyon varile, gelecek sene de 57,92 milyon varile ulaşmasının tahmin edildiği bildirildi.

Raporda, dünya genelindeki toplam ham petrol ve petrol ürünleri tüketiminin 2016'a günlük ortalama 95,57 milyon varil olduğu ifade edilirken, bu miktarın 2017'de günlük ortalama 97,20 milyon varile, 2018'de de 98,71 milyon varile çıkmasının öngörüldüğü bilgisine yer verildi.

EIA, ayrıca, dünya genelindeki petrol tüketiminin toplam üretimden daha hızlı olmasının beklendiğinin altını çizerek, bu sene ve gelecek yıla dahil ham petrol fiyatları tahminlerini de yukarı yönlü revize etti.

Buna göre, Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatı tahmini bu yıl için 51,66 dolardan 53,50 dolara, Batı Teksas (WTI) türü ham petrolünün ortalama varil fiyatı öngörüsü de 50,66 dolardan 52,50 dolara revize edildi.

EIA, gelecek sene, Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının 56,18 dolar olmasını beklerken, WTI türü ham petrolünün ortalama varil fiyatının da 55,18 dolar olacağını tahmin ediyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English