Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Dışişleri Bakanlığında "güvenli bölge" belirsizliği

Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Toner: "DEAŞ'ı ortadan kaldırdıktan sonra bu bölgelerin tekrar istikrara kavuşturulması gerekiyor. Bu şekilde buraları terk etmek zorunda kalan insanlar bu bölgelere geri dönebilir" "Suriye çok karışık bir savaş alanı. Suriye'de güvenli bölge, güvenli alan oluşturma fikirleri vardı. Bahsettiğimiz şey bu değil. Dün Bakan'ın (ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson) bahsettiği konu bu değildi, koalisyon üyelerine hitap ediyordu ve önceliğimizin DEAŞ olduğunu çok net

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, Bakan Rex Tillerson'ın DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda dile getirdiği Suriye'de "geçici güvenli bölgeler oluşturma" fikrinin sadece DEAŞ'a karşı mücadele kapsamında planlandığını bildirdi.

Toner, günlük basın toplantısında Türkiye dahil 68 ülkenin dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantıda Tillerson'ın yaptığı konuşmaya ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine Toner, Tillerson'ın toplantıda "geçici güvenli bölgeler oluşturma" yönündeki sözlerini, "DEAŞ'ı ortadan kaldırdıktan sonra bu bölgelerin tekrar istikrara kavuşturulması gerekiyor. Bu şekilde buraları terk etmek zorunda kalan insanlar bu bölgelere geri dönebilir." diyerek açıkladı.

Toner, kendilerinin de bu bölgelerin güvenliğini sağlayarak halkın dönüşünü sağlamak istediklerini anlattı.

"Bakan Tillerson'ın güvenli bölge oluşturulmasından kastı bu mu?" sorusuna Toner, "Bakan yapılması gerekenler noktasında fikirlerini ortaya koyuyor. Henüz son karar verilmedi." yanıtını verdi.

Toner, mültecilerin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelere yerleştirilebileceğini belirterek, hedeflenenin bu olduğunu aktardı.

- "Bahsettiğimiz şey bu değil"

Ayrıca Toner, "Bu bahsedilen bölgelerin Suriye'deki iç savaşa nasıl bir çözümü olacak? Ruslar ve rejim güçlerinden kaçan Suriyeliler bu bölgelerden nasıl faydalanacak?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Suriye'de devam etmekte olan iç savaşın farkındayız. Eğer bu şekilde ifade etmek doğru olacaksa Suriye çok karışık bir savaş alanı. Suriye'de güvenli bölge, güvenli alan oluşturma fikirleri vardı. Bahsettiğimiz şey bu değil. Dün Bakan'ın bahsettiği konu da bu değildi, koalisyon üyelerine hitap ediyordu ve önceliğimizin DEAŞ olduğunu çok net bir şekilde dile getirdi. Bu, Suriye'deki iç savaşı unuttuğumuz anlamına gelmez. Savaş devam ediyor fakat her şey önceliğimiz olursa hiçbir şey önceliğimiz olmamış olur."

Daha sonra ise Toner, Suriye'ye ilişkin bütün planların masada olmaya devam ettiğini bildirerek, ABD'nin önceliğinin terör örgütü DEAŞ'la mücadele olduğunu ancak Suriye'deki iç savaşı da görmemezlikten gelmediklerini sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English