Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'de siyahi gencin polis tarafından öldürülmesi

Siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memurunun kimliği açıklandı Polis, Brown'ın olaydan kısa süre önce bir mağazada hırsızlık olayına karıştığından şüphelenildiğini belirtti

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD'nin Missouri eyaletinin St.Louis kentindeki bir mahallede silahsız siyahi bir genci öldüren polis memurunun kimliği açıklandı.

Ferguson Polis Şefi Thomas Jackson, 18 yaşındaki Michael Brown adlı genci öldüren polis memurunun ismini Darren Wilson olarak açıkladı.

Wilson'ın geçen cumartesi meydana gelen ve bölgede isyana neden olan olaydan bu yana idari izinde olduğunu belirten Jackson, Wilson ve beraberinde diğer bazı polislerin, o gün 911 acil hattına silahlı soygun ihbarı gelmesinin ardından bölgeye gönderildiği bilgisini verdi.

Basın toplantısı sırasında bazı polis raporları ve belgelerini de paylaşan Jackson, bunlara göre siyahi genç Brown ve arkadaşı Dorian Johnson'ın olayın olduğu sabah Ferguson'daki bir mağazadan bir kutu puro çaldıklarından şüphelenildiğini belirtti.

Jackson, 6 yıldır polis teşkilatında çalıştığını açıkladığı Wilson'ın, Brown'la yerel saatle 12.01'de karşılaştığını ve üç dakika sonra ikinci bir polis memurunun yanlarına geldiğini söyledi.

Olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili olarak polis ve Brown'ın arkadaşı Dorian Johnson'ın anlattıkları arasında farklılık bulunuyor. Polis, Brown'ın, bir polis memurunun, kendisi ve diğer bir kişiyle sokakta karşılaşmasından sonra vurulduğunu belirtiyor. Polisin ifadesinde, kişilerden birinin polisi zorla otomobilinin içine sürüklediği, içeride de fiziksel saldırıda bulunduğu ve polis memurunun silahı için bir mücadelenin yaşandığı öne sürülüyor. Polise göre, otomobilin içerisinde en az bir kez ateş edilirken, kavga daha sonra sokağa taşınıyor ve Brown da orada vuruluyor.

Dorian Johnson ise kendisi ve Brown'ın sokakta yürürken bir polis memurunun kendilerinden sokağı terketmelerini istediğini, daha sonra arkadaşını boynundan tutarak otomobilin içine sürüklemeye çalıştığını ve silahını çıkarıp ateş ettiğini iddia ediyor. Johnson'a göre, Brown daha sonra koşarak kaçmaya çalışıyor ve kendisini takip eden polis memuru da birkaç kez ateş ediyor.

Missouri eyaletindeki St. Louis kentinin çoğunlukla siyahilerin yaşadığı Ferguson mahallesinde, cumartesi gecesi 18 yaşındaki Michael Brown isimli gencin beyaz bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, bölgede olaylar patlak vermişti. Ferguson'da gerilimin hala sürdüğü belirtilirken, ABD Başkanı Barack Obama, olayla ilgili olarak, Adalet Bakanlığı ve FBI'ya, sahadaki yerel yetkililerle olayı bağımsız biçimde soruşturma talimatı vermişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English