Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Başkanı Trump: Ulus olarak yas tutuyoruz

ABD Başkanı Trump, Florida'da bir liseye düzenlenen saldırıya dair, "Ulus olarak yas tutuyoruz. Okullarımızın ve çocuklarımızın güvenliğinin en önemli önceliğimiz olacağı görüşmeler yapacağım." dedi.

ABD Başkanı Trump: Ulus olarak yas tutuyoruz
ABD Başkanı Donald Trump, Florida'da bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin Beyaz Saray'da basın açıklaması yaptı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile yakınlarına başsağlığı dileyen ve yaralılara acil şifalar dileyen Trump, ilgili tüm yetkililerin ellerinden geleni yaptıklarını ve ulus olarak bu tür zor günlerle baş etmeyi bildiklerini dile getirdi.

Trump, "Ulus olarak yas tutuyoruz. Hiçbir öğrenci ve öğretmen bir Amerikan okulunda tehlike altında olmamalı. Hiçbir zaman yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyorum. Okullarımızın ve çocuklarımızın güvenliğinin en önemli önceliğimiz olacağı görüşmeler yapacağım ve bu sorunla hep birlikte baş edeceğiz." dedi.

Konuşması boyunca ABD'deki silah yasaları konusunda herhangi bir yorum yapmayan Trump, ilerleyen günlerde saldırının yaşandığı Parkland bölgesini ziyaret etmeyi düşündüğünü belirtti.

Saldırgan, 17 kez kasten adam öldürmeden yargılanacak

Öte yandan dünkü saldırıyı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruz'un, ilk kez mahkemeye
çıkarıldığı ve 17 kez kasten adam öldürme suçundan yargılanacağı bildirildi.

Dün yerel saatle öğleden sonra Florida'nın Broward kentindeki Stoneman Douglas Lisesine Cruz tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş, en az 14 kişi yaralanmıştı.

Aynı okulun eski öğrencilerinden olan ve okuldan atılan Cruz'un saldırıyı gerçekleştirme amacı belirsizliğini korurken, saldırganın beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu iddiası sosyal medyada geniş yer buldu.

"Beyaz ırkçı gruba üye" iddiası

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre Cruz'un, Florida Cumhuriyeti adlı beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu ve Müslümanlarla siyahilerden "nefret ettiği" belirtildi.

Sosyal medyadaki paylaşımlarında "profesyonel bir silahlı okul saldırgan olmayı" düşündüğünü yazdığı ortaya çıkan Cruz'un, daha önce iki kez "saldırı düzenleyeceği" şeklinde tehdit mesajları paylaştığı bildirildi.

Cruz'un silahlı saldırı için herhangi bir eğitim veya talimat alıp almadığı belirsizliğini korurken, saldırganın AR-15 tarzı yarı otomatik bir silah kullandığı ve silahı yasal olarak temin ettiği belirtildi.

Florida saldırısı, 2012'de 27 kişinin hayatını kaybettiği Sandy Hook İlkokulu saldırısından sonraki en ölümcül okul saldırısı olarak kayıtlara geçti. Aynı zamanda söz konusu saldırı, ABD'nin modern tarihindeki "en ölümcül 10 silahlı saldırı" listesinde yer aldı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English