Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Abbas'tan "Mücadeleden başka seçeneğimiz kalmaz" uyarısı

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "İki devletli çözüm umudu, ırk ayrımcılığına dayalı bir tek devlet oluşturulması için harcanırsa halkımızın eşit haklar için mücadeleye devam etmekten başka seçeneği kalmaz. Bu bir tehdit değil, uyarıdır" "İsrail'in tarihi statüyü değiştirerek Mescid-i Aksa'nın bütünlüğünü bozma çabaları ateşle oynamaktır. İsrail Hükümetini, bu saldırgan tutumun sonuçlarının sorumluluğu konusunda uyarıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözüm umudunun ırk ayrımcılığına dayalı bir tek devlet oluşturulması için harcanması durumunda Filistin halkının eşit haklar için mücadeleye devam etmekten başka seçeneği kalmayacağını belirterek, "Bu bir tehdit değil, uyarıdır." dedi.

Abbas, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesi konusunda BM'nin yasal, insani ve ahlaki sorumluluğu olduğunu kaydetti.

"Sadece bir tarafın bağlılığı ile barışı elde etmek mümkün değildir." diyen Abbas, Filistin'in iki devletli çözüme bağlı kalmasına ve 1967 öncesi sınırlara sahip İsrail devletini kabul etmesine rağmen İsrail'in buna yanaşmadığını ifade etti.

Abbas, İsrail'in illegal yerleşim birimi kurmaya devam etmesinin iki devletli çözüm umutlarını azalttığını vurgulayarak, "İsrail'in işgal altındaki topraklara yerleşim birimi kurmayı sürdürmesi nedeniyle Filistin Devleti için toprak kalmadı. Bu kabul edilemez. BM ve uluslararası toplumun bu konuda sorumluluğu var." dedi.

İsrail'in iki devletli çözüme yanaşmadığını ve provokatif uygulamalarını sürdürdüğünü belirten Abbas, "Bu durum bizi tüm süreci kapsamlı bir şekilde yeniden gözden geçirmeye zorluyor." diye konuştu.

- "Ateşle oynamaktır"

Abbas, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeye çalıştığını da kaydederek, "İsrail'in tarihi statüyü değiştirerek Mescid-i Aksa'nın bütünlüğünü bozma çabaları ateşle oynamaktır. İsrail Hükümetini, bu saldırgan tutumun sonuçlarının sorumluluğu konusunda uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çözümün uzak olduğunu da vurgulayan Abbas, "Bugün iki devletli çözüm umudu tehlike altındadır. Filistinliler olarak milletimizi, topraklarımızdaki siyasi ve sosyal varlığımızı hedef alan bu tehdit karşısında eylemsiz olarak bekleyemeyiz. Ulusal varlığımızı korumak için adımlar atmak ve alternatifleri değerlendirmek zorundayız." diye konuştu.

İki devletli çözümün hayata geçirilebilmesi için ABD Başkanı Donald Trump ve uluslararası toplumun atacağı tüm adımlara destek vereceklerini kaydeden Abbas, "İki devletli çözüm umudu, ırk ayrımcılığına dayalı bir tek devlet oluşturulması için harcanırsa halkımızın eşit haklar için mücadeleye devam etmekten başka seçeneği kalmaz. Bu bir tehdit değil, uyarıdır." ifadelerini kullandı.

Abbas, uluslararası topluma da çağrı yaparak, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin belirlenen bir zaman çerçevesinde sonlanmasının temin edilmesinin, tüm yerleşim birimi faaliyetlerinin sona erdirilmesinin, İsrail'in 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli çözümü kabul etmesinin teminini istedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English