Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB Dönem Başkanı Malta'nın Başbakanı Atina'da

Malta Başbakanı Muscat: “Göç meselesi ile ilgili önemli çalışmalar başlattık” “Akdeniz ülkeleri konferansında başlatılan çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı” Yunanistan Başbakanı Çipras: “Avrupa’da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ortak değerlerimizi tehdit ediyor” “Avrupa’nın ortak sorumluluk ve dayanışmaya ihtiyacı var”

Anadolu Ajansı haberine göre;
ATİNA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı Malta'nın Başbakanı Joseph Muscat, Avrupa'nın göç meselesi ile ilgili politikalar konusunda daha önce bölünmüş halde olduğunu ancak son zamanda meselenin tüm boyutlarını kapsayan önemli tartışmaların başlatıldığını belirtti.

Atina'yı ziyaret eden Muscat, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

Muscat, Başbakanlık Konutu'ndaki görüşmesi sırasında yaptığı konuşmada, 1 Ocak'ta AB dönem başkanlığını üstlenen Malta'nın göçmen meselesi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Avrupa'nın göç meselesi konusunda daha önce bölünmüş halde olduğunu ancak konunun tüm boyutları ile ilgili önemli tartışmalar başlatıldığını ifade eden Muscat, şu değerlendirmelerde bulundu:

“1 ay önce gerçekleştirdiğimiz Akdeniz ülkeleri konferansında başlatılan çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı bile. Konferansta başlatılan çalışmalar konusunda diğer Avrupa ülkeleri ile de temaslarda bulunduk. Bu kapalı bir kulüp değil. Roma'da da bunu yapacağımızı umuyorum. Dilerim, Roma'daki toplantı sadece bir eğlence olmaz ve geleceğimiz ile ilgili yönlendirme yapabilmemiz için temel oluşturur. Avrupa Komisyonu, gündemde bulunan göç meselesi gibi önemli sorunların yanı sıra, Avrupa'nın geleceği ve Brexit ile başa çıkabilme konusunda yön gösterir.”

Yunanistan Başbakanı Çipras ise Avrupa'da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığının ortak değerleri tehdit ettiğini belirterek, Avrupa'nın ortak sorumluluk ve dayanışmaya ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Akdeniz ülkelerinin, Avrupa'nın maruz kaldığı sosyal haklar, işsizlik ve iş koşullarının zorlaşması gibi tehditlere karşı birinci sırada yer aldığını dile getiren Çipras, “Avrupa'da, ekonomik durgunluk ve güvensizlik ortamından beslenen ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yükselmesi ortak değerlerimizi tehdit ediyor. AB, demokratik ve sosyal bir müktesebattır. Bunlar olmadan, kemer sıkma hesaplarında, endekslerde ve rakamlarda mahsur kalarak sosyal müktesebattan istisna politikaları ile var olamaz.” diye konuştu.

Malta'nın dönem başkanlığının Roma Antlaşması'nın imzalanmasının 6. yıl dönümüne denk geldiğine dikkati çeken Çipras, “Bu, Avrupa vizyonumuzu vatandaşlarımıza yaymamız için bir fırsat. Ayrıca, vatandaşlarımıza ortak geleceğimiz ile ilgili olumlu işaretler verebilmek için iş birliği yapabileceğimize inanıyorum çünkü Avrupa'nın, birlik, ortak sorumluluk ve dayanışmaya ihtiyacı var." dedi.

Malta, 1 Ocak'ta AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı Slovakya'dan devraldı. 2004 yılından beri AB üyesi bulunan, 2007 yılında Schengen bölgesine, 2008 yılında ise avro alanına dahil olan Malta, ilk kez AB Konseyi Dönem Başkanlığı'nı yürütme görevini üstlendi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English