Son Dakika Haberler

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı Yıldırım: "81 ilden gelen 81 çocukla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceğiz. 81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz. Ağacın adı 'birlik ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Çocuklar gününde çocukların hayallerini gerçekleştirmek gerekir. 'Onlar bizim geleceğimiz diyoruz' onları her zaman hatırlayalım ve geleceğimize sahip çıkalım"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, 81 ilden gelen 81 çocukla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceklerini belirterek, "81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz. Ağacın adı 'birlik ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Çocuklar gününde çocukların hayallerini gerçekleştirmek gerekir. 'Onlar bizim geleceğimiz' diyoruz onları her zaman hatırlayalım ve geleceğimize sahip çıkalım." dedi.

Türk Kızılayı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlediği "81 ilden 81 çocuk" projesi kapsamında İstanbul'a gelen çocuklar, İstanbul Şube Başkanı Yıldırım'ın misafiri oldu.

Çocuklar için verilen akşam yemeğinde konuşan Yıldırım, ilk defa İstanbul'a gelen, ilk defa uçağa binen çocukları misafir etmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, çocukların şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra pazar günü de Başbakanlık'ta ağırlanacağını söyledi.

Yıldırım, bulundukları illerin Kızılay şube temsilcileriyle İstanbul'a gelen çocukların, Atatürk Havalimanı'nda, uzman psikologların ve Nasreddin Hoca, Keloğlan kostümlü animatörlerin de aralarında bulunduğu Kızılay ekipleri tarafından karşılanıp kalacakları otele yerleştirildiğini dile getirdi.

Çocukların yanlarında getirdikleri toprakla Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin bahçesine bir çınar ağacı dikeceklerini ifade eden Yıldırım, "81 ilin toprağıyla dikilen ağacın can suyunu hep birlikte vereceğiz. Ağacın adı 'birlik ağacı' olacak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Çocuklar gününde çocukların hayallerini gerçekleştirmek gerekir. 'Onlar bizim geleceğimiz' diyoruz onları her zaman hatırlayalım ve geleceğimize sahip çıkalım." diye konuştu.

Yemeğe, Başbakan Binali Ylıdırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay'ın yanı sıra Alişan, Tolga Zengin, Cem Cücenoğlu, Ataberk Mutlu, Ekin Mert Daymaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gecede, çocuklar Hacivat-Karagöz başta olmak üzere çeşitli oyun ve gösterilerle doyasıya eğlendi.

Çocukların, yarın 1453 Panorama, Topkapı Kutsal Emanetler Müzesi, Vialand ve Florya Akvaryumu gezeceği, pazar günü Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi emekli öğretmen Semiha Yıldırım tarafından misafir edileceği bildirildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English