Son Dakika Haberler

Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Rus genç Umut, kendisine bakan Gülsüm Kabadayı ile bir odada geçen 7 yılın ardından ilk kez plaja gitti, denize girdi Engelli sandalyesiyle her akşamüstü parka giden, buradaki çocukları ve köpekleri izleyen Umut, "anne" diye seslendiği Gülsüm Kabadayı ile artık hayata gülümseyerek bakıyor Gülsüm Kabadayı: "Hep bugünlerin hayaliyle yaşadım. Türk devletine ve doktorlarına hep güvendim. Bize sahip çıktılar ve bugünleri gördük.

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalyalı Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği felçli Rus genç Umut, bir odada geçen 7 yılın ardından ilk kez plaja gitti, güneşlendi ve denize girdi. 

Umut ile Gülsüm annenin yolları 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kesişti. Tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm anne, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başladı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Gülsüm anne, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona annelik yapmaya başladı. 

Bir "Umut" hikayesine imza atan Kabadayı, Umut'un fiziği benzediği ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Rus uyruklu olduğu düşünmeye başladı. Kabadayı, bunun üzerine 2 yıl önce Rusya'daki bir televizyona konuk oldu ve programdakiler tarafından ayakta alkışlandı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve yılın annesi ödüllerini de alan Gülsüm anne, 8 ay önce Umut'la Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine gitti. Burada gördüğü tedavinin ardından oturmaya, başını dik tutabilmeye başladı ve ayaklarında his oluştu.  

- Parkta, çocukları izliyor

Gülsüm anneyle 7 yıldır yaşadıkları ev  ve tedavi gördükleri hastanelerin odasında hayatını sürdüren Umut, oturmaya başlamasının ardından  kendisine verilen özel tekerlekli sandalye sayesinde dış dünyayla tanışmaya başladı.  Umut, her akşam üstü Gülsüm anne ve oğullarıyla parka gidiyor. Burada kendisine "Umut abi" diye seslenen çocukları izleyen Umut'un yüzünde gülümseme ifadesi oluşmaya başladı. Umut, artık saati geldiğinde parka gitmek istediğini çıkardığı seslerle Gülsüm anneye söylüyor.

- Denize girdi

Umut ve Gülsüm annenin, Antalya'da yaşamalarına rağmen 7 yıldır hiç denize gidemediklerini söylemesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri harekete geçti. Belediyeye ait engelli taksisine bindirilen Umut, Gülsüm anne ve oğullarıyla Konyaaltı Plajı'nda engellilere özel alana getirildi. Burada engelli şezlonguna oturtulan Umut, bir süre güneşlendikten sonra belediye çalışanlarının yardımıyla denize girdi. Deniz simidiyle yaklaşık 10 dakika denizde kalan Umut, sahilde Gülsüm annenin yardımıyla duş aldı. Sahilde bulunan ve Umut'u ilgiyle izleyen vatandaşlar Gülsüm anneye yaptığı fedakarlık nedeniyle teşekkür etti.

- "Umut çok mutlu"

Gülsüm Kabadayı, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umut'un her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.  Umut'un yoğun bakım ünitesinde bakımını üstlendiğinde 35 kilo olduğunu anlatan Kabadayı, Umut'un geçen 7 yılda kimsenin inanamadığı bir gelişme gösterdiğini ifade etti.

Kabadayı, şöyle konuştu:

"Umut, Samsun'daki tedavisi sayesinde oturabiliyor, gıdıklanıyor, başını dik tutabiliyor ve sağ kolunu kaldırabiliyor. Yaşadıklarımız adeta bir mucize. Tuvaletinin geldiğini haber verebiliyor. (Anne) diye bana sesleniyor. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Denize girdiğinde de çok mutlu oldu. Duş alırken yüzünde gülümseme ifadesi oluştu. Hep bugünlerin hayaliyle yaşadım. Türk devletine ve doktorlarına hep güvendim. Bize sahip çıktılar ve bugünleri gördük. Çok mutluyum"

Gülsüm anne ve Umut'la sahile gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş ise Umut gibi engellilerin denize girebilmesi için Konyaaltı Plajı'nda engelli rampalarıyla inilen 10 alan oluşturduklarını söyledi. Ecemiş, bu alanlara denizde de kullanılabilen 40 özel engelli sandalyesi koyduklarını ifade etti. Ecemiş, Umut gibi engellilerin denize girdikten sonraki mutluluklarını görmek için çaba gösterdiklerini kaydetti. 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AD
    ayşe deniz
    10 yıl önce

    bu kadının ellerinden öpmek lazım.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English