Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"7. Düş Gölgesi Kısa Film Yarışması" sonuçlandı

İlköğretim kategorisinde "İki Düz Bir Ters" birinci, "Kılıf" ikinci, "Teknoloji Esirleri" üçüncü, ortaöğretim kategorisinde "Üç Maymun" birinci, "Bir İz" ikinci, "İhtiyacımız Var mı?" üçüncü oldu Birikim Okulları Genel Müdürü Yalçın: "Birikim Okulları, felsefesi gereği insanın varlığını oluşturan önemli bir unsuru estetik yaşam biçimini, eğitim süreçlerinde sinemaya yer açarak somutlaştırma çabasında"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Birikim Eğitim Kurumlarınca bu yıl yedincisi düzenlenen "Düş Gölgesi Kısa Film Yarışması"nı kazananlar belli oldu.

Yarışmada ilköğretim kategorisinde birinciliği "İki Düz Bir Ters" alırken, "Kılıf" ikinci, "Teknoloji Esirleri" üçüncü oldu. "Şartel" ise mansiyona layık görüldü.

Ortaöğretim kategorisinde ise "Üç Maymun" filmi birinciliği, "Bir İz" ikinciliği, "İhtiyacımız Var mı?" adlı film üçüncülükle ödüllendirildi. Mansiyon ödülü ise "Satranç” filmine verildi.

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın sinema alanında yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Birikim Okulları, felsefesi gereği insanın varlığını oluşturan önemli bir unsuru estetik yaşam biçimini, eğitim süreçlerinde sinemaya yer açarak somutlaştırma çabasında." dedi.

Sinemanın "takım çalışması" işi olduğuna aktaran Yalçın, "Örnek olarak kısa film çekimi, rutin giden okul ortamlarına yeni heyecanlar katmaktadır. Ciddi bir planlama yapılması ve sürecin işletilmesini zorunlu kılan kısa film çekimleri, eğitim sürecinde hedeflenen birçok kazanımı doğal olarak içermektedir. Bu nedenle Birikim Okulları kısa film çalışmalarını, daha sık başvurulması gereken bir eğitim yöntem ve tekniği olarak görmektedir." ifadelerini kullandı.

- Yarışma, "21. Yüzyılda Genç" temasıyla gerçekleştirildi

Müzik ve Sinema Derneği (MÜSİDER) Genel Başkanı ve Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdür Danışmanı Arslan Ateş de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği yarışmanın geleneksel hale geldiğini söyledi.

Ateş, İstanbul'daki tüm okulların dahil olduğu yarışmanın bu yılki temasının "21. Yüzyılda Genç" olduğunu kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir eğitim kurumu olmamız münasebetiyle, dokunduğumuz kitle, genç bir kitle. Dolayısıyla onların akademik gelişimi kadar, sosyal ve manevi gelişimini de önemsiyoruz. Bu bağlamda kültür, sanatın çok önemli bir parça olduğunu düşünüyoruz. Onların hem akademik hem sosyal hem manevi gelişimlerinin yanında kültür, sanat alanında açmaya çalıştığımız bu önemli pencerenin, geleceğimizin teminatı olan nesli geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir işlevinin olduğunu da düşünüyoruz."

Arslan Ateş, yarışmaya her yıl 50 ila 100 öğrencinin katıldığını dile getirerek, "Bu yıl 50'ye yakın katılım oldu. (Çalışmalarda) Hakikaten bizi zaman zaman duygulandıran, heyecanlandıran anlar da olmadı değil. Eserlerin mahiyeti, hüviyeti, niteliği itibariyle söylüyorum, kimi kastta çok başarılıydı, kiminin çok güçlü bir senaryosu vardı. Sinematografik açıdan da önümüze çok iyi filmler geldi." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan öğrencilere teknik destek sağladıklarını da sözlerine ekleyen Ateş, "Kendi şubelerimiz ve Genel Müdürlüğümüzde, kendi stüdyolarımız, sinema salonlarımız, teknik ekip ve ekipmanlarımız var. Bu anlamda destek talep edildiğinde ki biz zaten bunu belirtiyoruz, öğrencilerimiz kamera ve kurgu desteği talep ederse bu konularda kendilerine yardımcı olabiliyoruz." dedi.

Ateş, değerlendirmeye alınan çalışmalara ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin eserlerinde bir şekilde gençlerle ilgili, ilintili, bağlantılı sorunları taşıdığını gördük ve çıkış yollarını da kendileri göstermişti. Gençlerin çalışmalarının daha çok teknoloji bağımlılığı üzerine olduğunu ifade edebilirim ama bunun yanında farkındalık oluşturacak, güzel, duygusal çalışmalar da gelmedi değil. Hayatın bir kesitini gündeme getiren veya bir sosyal yaraya dikkat çekip parmak basan öğrencilerimiz de vardı. Hem yerel anlamda gençlerin yaşadığı problemler hem de dünya evrilirken, dünyada yaşanan küresel problemlere öğrencilerimizin dikkat çektiğini gördük."

- "Tiyatro ve sinema Türkiye'de sadece bir kesime verilmiş bir alan değildir"

Birikim Okulları Eğitim Koordinatörü Salih Eren ise 21. yüzyılda yaşayan gençlerin sorunları, çıkmazları ve güzelliklerinin çocuklar tarafından yarışmada ele alınmasını amaç edindiklerini söyledi.

Eren, öğrencilerin tiyatro ve sinema ile yarışma aracılığıyla temas kurduğuna işaret ederek, "Normal şartlarda müfredatımız içerisinde medya okur yazarlığı alanı var. Bu alanda ilgi uyandırmalarını sağlamak istiyoruz. Sonuçta eğitim amaçlı bir çalışma. Her bir çalışmamızın arka planında çocukların var olan süreçlerini geliştirme, kendi ilgi alanlarını ortaya koyma, yeni sinemacılar, tiyatrocular keşfetme mevzusunu, eğitimle, medya okur yazarlığı bağlamında da bütünleştirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sinema alanında eser üretme becerilerini arttırmak istediklerine vurgu yapan Eren, şöyle devam etti:

"Türkiye'de tiyatro ve sinema, sadece bir kesime verilmiş bir alan değildir. Bu alanda mutlaka bir düşünceye sahip olan kendi çocuklarımızın düşüncelerini ortaya koyacak ve o düşünceleri senaryolaştırıp sinemaya, tiyatroya taşıyacak kişilerin keşfedilmesini istiyoruz. Toplumun gerçek değerleriyle örtüşecek sinema ve tiyatrocuların bizim tarafımızdan yetiştirilmesini amaçlıyoruz."

Jürisinde Ateş'in yanı sıra Bünyamin Yılmaz, Seyit Çolak, Arslan Ateş, Abdulhamit Güler, Abdurrahman Çapar ve Özkan Tekin'in yer aldığı yarışmanın ödül töreni, 24 Mayıs'ta Güneşli Birikim Koleji Yücel Çakmaklı Sinema Salonunda gerçekleştirilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English