Son Dakika Haberler

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom: " (Ebola) Salgınla başa çıkmak için 2014'e göre çok daha iyi konumdayız" "Açıkça belirtmeliyim ki DSÖ cinsel taciz ile sömürü ve istismarına sıfır tolerans göstermektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
CENEVRE (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom, Ebola salgınına karşı mücadelede 2014'e göre çok daha iyi konumda olduklarını söyledi.

71. Dünya Sağlık Asamblesi, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başladı.

Asamble'nin açılışında konuşan DSÖ Genel Direktörü Adhanom, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) Ebola salgınına yönelik aşı kampanyasını bugün başlattıklarını duyurdu.

Geçen hafta ekibiyle KDC'yi ziyaret ettiğini anımsatan Adhanom, ülkedeki sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı övgüde bulundu.

Adhanom, "Hastaneye vardığımızda sağlık çalışanları bize Ebola bulaşmasından dolayı gerçekten endişe duyuyorlardı. Biz de onlara 'Endişe etmenize gerek yok. Siz kendinizi her gün riske atıyorsunuz' dedik." diye konuştu.

KDC'de kent merkezlerinde de Ebola vakası görülmesinden dolayı endişe duyduklarını vurgulayan Adhanom, "Fakat bu salgınla başa çıkmak için 2014'e göre çok daha iyi konumdayız." dedi.

Adhanom, İsviçre'deki DSÖ merkezinden, bölgesel ofislere kadar Ebola'ya karşı verdikleri mücadeleden dolayı çalışanlarıyla gurur duyduğunu söyledi.

- Sıfır tolerans vurgusu

Son aylarda, uluslararası bazı insani yardım kuruluşlarındaki cinsel istismar olaylarından haberdar olduklarını da aktaran Adhanom, "Açıkça belirtmeliyim ki DSÖ cinsel taciz, cinsel sömürü ve istismarına sıfır tolerans göstermektedir." ifadesini kullandı.

Adhanom, dünyada sağlık alanında yeni aktörler ortaya çıkmasına rağmen, DSÖ'nün dünyada hala en büyük sağlık organizasyonu olma özelliğini sürdürdüğünü kaydetti.

Öte yandan AA muhabirinin DSÖ kaynaklarından edindiği bilgiye göre, KDC'de bugün başlayan Ebola aşı kampanyasında öncelik sağlık çalışanlarına verildi.

- Ebola salgını 25 can aldı

DSÖ'ye göre, KDC'nin, Bikoro, Iboko, Wangata ve Mbandaka bölgelerindeki salgında 4 Nisan'dan bu yana 45 vaka tespit edildi.

Ebola salgını nedeniyle ülkede geçen aydan bu yana üçü sağlık çalışanı olmak üzere ölenlerin sayısı 25'e çıktı.

İlk kez 1976'da Kongo'da ortaya çıkan Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yeniden görülmüştü.

Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında yaşanan salgında yaklaşık 30 bin kişiye Ebola virüsü bulaşmış ve 11 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

26 Mayıs'ta sona erecek 71. Dünya Sağlık Asamblesi'ne 194 üye ülkeden 4 bine yakın delegasyon katılıyor.








Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English