Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

6. Vakfıkebir Ekmek Kültür ve Sanat Festivali

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta: "Festivalimiz kültürümüzü, sanatımızı, ekmeğimizi ve aynı zamanda da bölgemizin güzelliği olan tereyağımızı tanıtma açısından bir fırsat olacak" Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta: "3 Ağustos itibarıyla Vakfıkebir ekmeğinin coğrafi işaretini almış olacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABZON (AA) - Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 6. Ekmek Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 3-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, festivalin iyi geçmesi ve vatandaşların eğlenmesi için yoğun hazırlık yaptıklarını söyledi.

Festivallerin, vatandaşların bir araya gelmesi için fırsat olduğunu belirten Yakuta, "Vakfıkebir ekmeği dünyaca klasikleşmiş ve kalitesi açısından son derece güzel bir ekmek. Belediye başkanımızın yaptığı çalışmalar neticesinde artık coğrafi işaretini alma aşamasındayız. Bunu da aldığımız zaman inşallah ekmeğimizi koruma ve reklamını yapma anlamında da güzel bir çalışma olacak." dedi.

Yakuta, festivalin çok güzel geçmesini beklediklerini aktararak, "İnşallah vatandaşlarımız bir araya gelip eğlenecek ve kaynaşacaklar. Festivalimiz kültürümüzü, sanatımızı, ekmeğimizi ve aynı zamanda da bölgemizin güzelliği olan tereyağımızı tanıtma açısından bir fırsat olacak." diye konuştu.

- "Vakfıkebir, ekmeği ile hem Türkiye'de hem de ulusal çapta marka oldu"

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise kentlerin kendilerine ait özellikleri ve markaları olduğunu ifade etti.

Vakfıkebir'in, ekmeği ile hem Türkiye'de hem de ulusal çapta marka olduğunu vurgulayan Balta, bu olgunun daha da ön plana çıkarılması için böyle bir festivali hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Balta, festivalin önemine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ekmek dünyada en fazla israfı olan gıda ürünü. Biz buna da dikkati çekmek istiyoruz. Vakfıkebir ekmeği hem büyüklüğü açısından hem de içeriğinde kullanılan ekşi mayadan dolayı lezzetinde farklılık var ve saklama süresi oldukça uzun. Dolayısıyla ekmek israfının da önüne geçmek için festivalde Vakfıkebir ekmeğinin önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu algıyı da toplumla paylaşmak istiyoruz."

Coğrafi işaretin öneme ilişkin ise Balta, "Vakfıkebir ekmeğiyle alakalı müracaatımızı yaptık. İnşallah 2 Ağustos itibarıyla askıdan iniyor. 3 Ağustos itibarıyla Vakfıkebir ekmeğinin coğrafi işaretini almış olacağız. Bu da çok önemli bir gelişme." dedi.

Balta, festivalde İrem Derici, Zeynep Başkan, Sinan Yılmaz, Yasemin Yıldız, Bizim Gönül, Ferhat Sağlam, Adnan Yılmaz, Onay Şahin, Serkan Aydın, Buğrahan Denizoğlu ve Sultan Bekçi'nin sahne alacağını söyledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English