Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından

-Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "İsmail Balaban dün bunu, yaptığı altı tur güreşte puanla değil yenerek elde etti. Kırkpınar'a çok yakışan güreşlerle Türkiye'nin başpehlivanı oldu. İnşallah temennimiz odur ki bu başarısını sürdürür" Başpehlivan Balaban: "Bundan sonraki hedefim üç yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Gürkan, ziyarette yaptığı açıklamada, bu yılki güreşlerin her boyda kıran kıran geçtiğini söyledi.

Yağlı güreş yapan her pehlivanın Kırkpınar çayırında başpehlivan olmayı hayal ettiğini belirten Gürkan, "İsmail Balaban dün bunu, yaptığı altı tur güreşte puanla değil yenerek elde etti. Kırkpınar'a çok yakışan güreşlerle Türkiye'nin başpehlivanı oldu. İnşallah temennimiz odur ki bu başarısını sürdürür. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selime ebedi kemeri taktığım gibi belediye başkanlığı dönemimde İsmail Balaban'a da altın kemeri, ebedi sahibi olarak takarız." diye konuştu.

Gürkan, Balaban'ın Trakya Üniversitesinde yüksek lisans yapabileceğini ve açılması düşünülen yağlı güreş derslerine girmesinin güreşlere katkı sağlayacağını belirtti.

Bu yıl Kırkpınar'a pehlivan sayısı açısından rekor katılım gerçekleştiğini ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

"Her yıl bu rekorumuzu tazeliyoruz. Bin 924 pehlivanla başlamıştık, bin 969 oldu geçen yıl. Bu yıl ise 2 bin 200 pehlivan katıldı Kırkpınar'a. Şuna çok saygı duyuyorum, her pehlivanın hayali Kırkpınar çayırına çıkmak ama şunu da tartışmamız gerekiyor artık. Yıl içerisinde hiçbir performans göstermeyen başarılı olamayan pehlivan kardeşimiz Kırkpınar çayırına çıkmalı mı, çıkmamalı mı? Bunun tartışılması gerekir. Çünkü o zaman güreşleri yarım saate, puanlamayı beş dakikaya sığdırmaya çalışıyoruz. Kırkpınar'ın, Türkiye'deki yağlı güreşlerin bazı kısımlarına şekil vermemiz, disipline etmemiz gerekiyor. Bunu yağlı güreşin oyununa, ruhuna, felsefesine ve geleneklerine dokunmadan yapmamız gerekiyor."

Kırkpınar'ı düzenleyen kurum olarak Edirne Belediyesinin 250 bin lira ödül dağıttığını, başpehlivana da 50 bin lira verildiğini aktaran Gürkan, "Türkiye başpehlivanına 50 bin lira yakışan bir rakam değil. Ben niye 500 bin lira vermeyeyim. Çünkü ben bu gelen 2 bin 200 pehlivana yolluk veriyorum, hakemlere, cazgırlara, konaklamaları veriyorum. Tanıtma fonunun verdiği 300 bin liranın dışında hiçbir katkı yok." şeklinde konuştu.

- "Çok mutluyuz, gururluyuz"

Başpehlivan Balaban ise 2013 yılından beri er meydanında altın kemeri alabilmek için savaştığını söyledi.

Geçen yıl düzenlenen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde haksızlık olduğunu savunan Balaban, "İlahi adalete inanıyoruz, güveniyoruz. Bu yıl adalet şaşmadı ve birinci olduk. Onun için çok mutluyuz, gururluyuz. Sevenlerime, Antalyalı hemşehrilerime altın kemeri armağan ediyorum. Bundan sonraki hedefim üç yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Müsabakalarda dalan, giren, oyunu arayan bir stili olduğunu aktaran Balaban, ilk turdan itibaren zorlu rakiplerle karşılaştığı Recep Kara ile güreşinin 80 dakika sürdüğünü anımsattı.

Balaban, finalde karşılaştığı Orhan Okulu'yu da iyi bir güreş ortaya koyduğu için tebrik etti.

Başpehlivan Balaban ayrıca, minderden yağlı güreşe gelen güreşçilerin değil, usta-çırak ilişkisiyle yetişen pehlivanların Kırkpınar'da kol bağlamasını doğru bulduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Gürkan, Balaban'a Kırkpınar almanağı hediye etti.

Ziyarette, Balaban'ın kardeşi Turan Balaban ve antrenörleri Hasan Aydın ve Ufuk Atalan da yer aldı.






















Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English