Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), dün Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

5 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığından, dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, Şırnak'ta düzenlenen operasyonda iki güneş paneli, 20 litre mazot, 10 sırt çantası, 5 kilogram amonyum nitrat, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Siirt'in Pervari ilçesindeki operasyonda tuzaklanmış antipersonel mayını, Tunceli/Mazgirt'te derenin üzerindeki köprünün ayaklarına yerleştirilmiş 3 adet 12 kilogramlık mutfak tüpüne TNT ve alüminyum tozuyla takviye edilerek hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı ile Bitlis'teki arazi aramasında 3 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde arazi aramasında bir biksi makineli tüfek, bir kalaşnikof ve 10 şarjör, 6 RPG-7 roketatar mühimmatı, 77 el bombası, 12 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 50 el bombası fünyesi, 3 bin 48 muhtelif çapta fişek, bir antipersonel mayını, 187 fünye, 4 kütüklük, bin metre elektrik kablosu, 3 pil, 40 koli bandı ve çok sayıda yaşam malzemesi bulundu.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde de arazi aramasında tespit edilen 3 sığınakta 2 el bombası, 4 roketatar sevk fişeği, 475 muhtelif çapta fişek, 38 kalaşnikof, 5 kütüklük, bir el telsizi bağlantılı el yapımı patlayıcı devresi, bir güneş paneli, bir jeneratör, bir televizyon ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Van'ın Çatak ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda bir M-16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof ve 9 şarjör, bir RPG-7 roketatar, 7 roketatar mühimmatı, 629 M-16 piyade tüfeği fişeği, 4 M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir güneş paneli, 3 dürbün, 2 radyo, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English