Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

4. OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler toplantısı

OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler, üretim kesintisine uyumluluk oranını yüzde 100 seviyesine çekme konusunda uzlaştı 1 Temmuz itibarıyla günlük üretimin 1 milyon varil arttırılması hedefleniyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
VİYANA (AA) – Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC üyesi olmayan ülkeler, OPEC'in dün kararlaştırdığı üretim kesintisine uyumluluk oranını yüzde 100'e çekme konusunda anlaştı. Buna göre 1 Temmuz itibarıyla günlük petrol üretiminin yaklaşık 1 milyon varil artırılması hedefleniyor.

Başkent Viyana'da düzenlenen 4. OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler toplantısında, taraflar arasında 2016'da yapılan İş Birliği Deklarasyonu'nun petrol piyasalarının istikrarı için önemi vurgulandı.

OPEC Enformasyon Bölümü Başkanı Hasan Hafidh, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, 171. OPEC Olağan Toplantısı'nda üye ülkelerin günlük üretimi 1,2 milyon varile, aralarında Rusya'nın da bulunduğu OPEC üyesi olmayan ülkelerin de 600 bine sabitlediğini anımsattı.

İş Birliği Deklarasyonu'na imza atan ülkelerin 2018 Mayıs ayı itibarıyla yüzde 147 ile gerekli uyumluluk seviyesini aştığına işaret eden Hafidh, “Bakanlar toplantısında, ülkelerin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 100'e ayarlanan üretim kesintisine uyumluluk seviyesine uymak için çaba sarf etmeleri kararlaştırıldı.” dedi.

Gelişmelerin yıl sonuna kadar Ortak Bakanlar İzleme Komitesi tarafından takip edileceğini belirten Hafidh, elde edilen verilerin OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler toplantısına rapor edileceğini aktardı.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el-Falih de hem petrol üretim kesintisine uyumluluk seviyesini yüzde 100'e çekmeyi hem de 2018'in ikinci yarısı itibarıyla yaklaşık 1 milyon varil günlük üretim artışı sağlamayı kararlaştırdıklarını kaydetti.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, 2016 öncesi petrol piyasalarındaki istikrarsızlığa değinerek yaklaşık 18 ay önce OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında yapılan iş birliğinin yalnız petrol piyasalarını değil, aynı zamanda küresel enerji pazarını da olumlu etkilediğine, iş birliği sayesinde yeniden dengelenme süreci ile istikrarın sağlanabildiğine dikkati çekti.

Novak, son birkaç gün boyunca petrol piyasalarının son durumu üzerine yapılan araştırmalara bakıp önemli bir karar aldıklarını belirterek, "Yaklaşık yüzde 150 olan uyumluluk seviyesinin yüzde 100'e çekilmesini kararlaştırdık. Bence bu karar OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler için son 17 ayda alınmış en önemli kararlardan biridir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir sonraki OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin bakanlar toplantısı 4 Aralık 2018'de yapılacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English