Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

4. Beytülmakdis Kadın Kanaat Önderleri Forumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan: "Uluslararası sisteme baktığımızda Filistin, Kudüs dendiğinde nedense herkes sessiz kalıyor. Kimse ağzını açmak istemiyor ama kim ne derse desin biz doğru için, Filistin için, oradaki kardeşlerimiz için ve El Aksa Mescidi'nin ezelden ebede kadar ibadete açık olması için elimizden geleni yapacağız. Zafer bizimdir, zafer yakındır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan, uluslararası sistemde Filistin, Kudüs dendiğinde herkesin sessiz kaldığını ifade ederek, "Ama kim ne derse desin biz doğru için, Filistin için, oradaki kardeşlerimiz için ve El Aksa Mescidi'nin ezelden ebede kadar ibadete açık olması için elimizden geleni yapacağız. Zafer bizimdir, zafer yakındır." dedi.

Türk Arap İlişkileri Merkezi Kadın Komisyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Kadın Komisyonu işbirliğiyle "Aksa'nın kandili sönmeyecek" sloganıyla düzenlenen 4. Beytülmakdis Kadın Forumu başladı.

Bir otelde düzenlenen foruma katılan Kan, Türkiye'de bir çok kişinin başörtü mücadelesi verdiğini ve kendisinin de başörtü mücadelesi veren bir ailenin mensup olduğunu anlatarak, Türkiye'de insan haklarının uygulanmadığı dönemlerin olduğunu fakat yaşanan bu sorunların geride kaldığını söyledi.

Dünyada 1,5 milyar Müslüman nüfus olmasına rağmen Filistin meselesine çözüm bulunamadığını belirten Kan, ''Belki çözülmedi şu an ama biz mücadeleyi bırakmadıkça Allah'ın izniyle çözülecek. Bundan benim hiçbir şüphem yok." dedi.

Filistinlilerin seyahat özgürlüğü, mal edinme özgürlüğü ve ibadet özgürlüklerinin kısıtlandığını aktaran Ravza Kavakcı Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kardeşlerimiz orada yargılanıyor. Yargılanırken 'suç tanımı nedir?' Bununla alakalı ciddi eksiklikler var uluslararası hukuk manasında. Uluslararası sisteme baktığımızda Filistin, Kudüs dendiğinde nedense herkes sessiz kalıyor. Kimse ağzını açmak istemiyor. Ama kim ne derse desin, doğru için, Filistin için, oradaki kardeşlerimiz için ve El Aksa Mescidi'nin ezelden ebede kadar ibadete açık olması için elimizden geleni yapacağız. Zafer bizimdir, zafer yakındır. O noktada hiç şüphem yok. Filistin, Kudüs bizim için aslında kanayan yara demek. Yüreğimizden bir parçanın kopması, bir yanınızın eksik kalması demek. Ama aynı zamanda Kudüs bizim için umut, zafer, miraç, namaz, kurtuluş demek. Onun için Allah nasip edecek ve biz oranın bu bütün yaşanan sıkıntıların neticesinde huzura kavuştuğunu göreceğiz.''

Kan, Bangladeş'ten kaçan Rohingyalı Müslümanları iki hafta evvel ziyaret ettiğinden bahsederek, orada yaşananlar kadar üzüntü ve gözyaşı görmediğini dile getirdi.

- ''Dünyadaki tüm mazlumlar için mücadelemiz devam edecek''

2006 yılında Kudüs'e yaptığı ziyaretle kendisini Kabe'deki gibi oraya ait hissettiği ve belirten Kan, şöyle devam etti:

''Yaptığım seyahatlerin en güzeliydi. İçim yandı, çok üzüldüm, öfkelendim, ifade edemeyeceğim farklı duygular yaşadım. Çok huzur buldum. Kendimi evimdeymiş gibi hissettim. Ama orada yaşanan bütün acılara rağmen Arakanlı kardeşlerimizin Myanmar'da katledilen kardeşlerimizin halini görünce, o kadar içim yandı ki. Filistin, Kudüs ve dünyadaki diğer kardeşlerimiz için, bu topraklar için, birbirimiz için dua ederken oradaki kardeşlerimizi de unutmayalım lütfen. Biz de onun mesai arkadaşları olarak gece gündüz çalışacağız. Sizler de memleketlerinize gittiğinizde biliyorum çalışmaya devam edeceksiniz. Biraz evvel Doktor Ekrem Bey çok güzel bir ifade kullandı. 'Hepimiz bir gemideyiz.' dedi. Bunu unutmayalım lütfen biz hepimiz kardeşiz ve bir geminin içindeyiz. Belki ben Arapça konuşamıyorum. Belki birbirimizin dilini bu manada anlamıyoruz ama biz biriz, kimsenin bizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Sizler Mescid-i Aksa'da mücadele ederken, bizler de sizlere dua ederken birbirimizi unutmayalım.''

Programın açılış konuşmalarından sonra Filistinli çocuklar, tiyatro gösterisi, şiir ve ilahi dinletisi yaptı.

''Kudüs'ün Yahudileşmesine Karşı Kadınların Direnişi'', ''Filistin Kimliğinin Korunması'', ''Kudüslü Kadın: Hukuk ve Sorunlar'', ''Türkiye'nin Gözüyle Filistinli Kadınlar'', ''Filistinli Kadınlar Uluslararası Hukukta Nerede Yer Alıyor'', ''Kudüslü Kadınların Duruşunu Nasıl Güçlendirebiliriz'' gibi başlıklarının ele alınacağı forum, sonuç deklarasyonunun okunmasıyla sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English