Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

44. İstanbul Müzik Festivali'nin açılışı yapıldı

Festivalin açılış konserini veren Dmitry Masleev'e, Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı: "Festivalimizin son yıllarda üstlendiği en önemli misyonlardan biri de eser siparişleriyle dünya kültür sanat birikimine ve çağdaş müzik repertuvarına katkıda bulunmak. Besteci Özkan Manav'ın, festivalimizin siparişi üzerine bestelediği yeni eseri, ilk kez bu festivalde seslendirilecek."

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali başladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan açılışta konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul'un tarihi mekanlarında seçkin orkestra ve solistleri müzikseverlerle buluşturan festivalin, İstanbul'un kültürel yaşamına ve Türkiye'de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

İstanbul Müzik Festivali'nin, ilk yılından bu yana mekan kullanımlarıyla, İstanbul'un kültürel mirasına dikkat çektiğini aktaran Eczacıbaşı, festivalin böylelikle İstanbul'a daha yakından temas ettiğini söyledi.

Daha genç kitlelere ulaşabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Eczacıbaşı, "Festivalimizin son yıllarda üstlendiği en önemli misyonlardan biri de eser siparişleriyle dünya kültür sanat birikimine ve çağdaş müzik repertuvarına katkıda bulunmak. Besteci Özkan Manav'ın, festivalimizin siparişi üzerine bestelediği yeni eseri, ilk kez bu festivalde seslendirilecek." ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşı, konuşmasının ardından, festivale katkı sunan kurum ve şirketlerin temsilcilerine plaket takdim etti.

Festival sponsoru E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş. adına plaketi alan Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, festivali yıllardır desteklediklerini, bu yıl ilk kez festival sponsoru oldukları için ayrıca gururlandıklarını dile getirdi.

- "Onur Ödülü" İlhan Baran'a

İstanbul Müzik Festivali'nin her yıl, Türkiye'de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği "Onur Ödülü"ne bu yıl, Türk müziğinin Türkiye'de ve dünyadaki konumuna yaptığı katkıları dolayısıyla besteci İlhan Baran layık görüldü. Törene katılamayan Baran'ın ödülü, Bülent Eczacıbaşı tarafından şef Rengim Gökmen'e takdim edildi.


Törenin ardından 44. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserini vermek için dünyanın en önemli yarışmalarından kabul edilen Uluslararası Çaykovski Piyano Yarışması 2015 birincisi Dmitry Masleev sahneye çıktı. Masleev'e, Sascha Goetzel yönetimindeki festivalin yerleşik orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etti. Müzik eleştirmenlerinin doğal stiline dikkat çektiği Masleev, Türkiye'deki ilk konserinde Çaykovski'nin 1. Piyano Konçertosu'nu ve Şostakoviç'in Hamlet Süiti'ni seslendirdi.

Bu yıl etkinlikleri 17 farklı mekanda gerçekleştirilecek olan festivalde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise iki Grammy ödülü sahibi piyanist Murray Perahia'a verilecek.

İdil Biret, Murray Perahia, Gautier Capuçon, Angel Blue, Gerard Causse, Herbert Schuch, Patricia Petibon ile Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Orkestrası, Orchestra of the Swan'ın da arasında yer aldığı 600'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak festival, 2 dünya ve 1 Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak.

Shakespeare'in "Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız" dizelerinden esinlenen temasıyla 44. İstanbul Müzik Festivali, 24 Haziran'a kadar sürecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ES
    ECA SEVENİ
    8 yıl önce

    ECA NIN MİRAL GEMİSİ BATIYOR.SİZLER RAHMETLİ BAŞKANIMIZIN PARALARINI NERELERDE HARCIYORSUNUZ?SAYIN GAYE AKÇEN?????????????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English